Smatlavy pes

Tu môžete písať o všetkom, čo súvisí so zdravím vašich psíkov. Ak ale očakávate odpoveď veterinára, píšte do "Veterinárnej poradne" - nižšie.

Poslaťod Amaguk » 14. Nov 2007, 13:28

Nas peso cca do roka chodil ako maly lev - ritou vrtel do oboch stran ako baletka.
Tiez som vravela, ze je smatlavy. Teraz to uz nie je take vyrazne a v kluse ma uplne ukazkovu mechaniku pohybu.

preventivne mu pravidelne davam chondra a bravcovu huspeninu
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod Kaca » 14. Nov 2007, 13:31

Amaguk píše:preventivne mu pravidelne davam chondra a bravcovu huspeninu

Ako vplyva huspenina na klby??? Vdaka za odpoved
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Amaguk » 14. Nov 2007, 13:38

obsahuje zelatinu (kolagen), ktory priaznivo vplyva na regeneraciu chrupaviek :)
sportovci napr. zvyknu uzivat zelatinove pripravky - aj mne dost pomohli na dorantane kolena :)
teraz je na trhu aj cisty kolagenovy pripravok Colafit, chystam sa vyskusat
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod Kaca » 14. Nov 2007, 14:00

no, ja pouzivam chondro so zelatinou...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Zolo » 14. Nov 2007, 14:13

Kaca píše:[q
Ako vplyva huspenina na klby??? Vdaka za odpoved

Bravčová huspenina je v podstate hydrolyzovanýkolagén. Kolagén ako taký (plus ďalšie zložky) viaže vodu. Obsah vody v chrupavkách v podstate udáva stupeň ich pružnosti. Pri každej námahe a so zvyšovaním veku stráca chrupavka svoju pružnosť v dôsledku znižovania obsahu vody - tým nastáva istý biochemický a fyziologický posun. Pretože chrupavka nie je prekrvovaná, hovoriť o kĺbovej výžive v pravom slova zmysle je dosť chybný terminus technicus.
."Kĺbovú výživu" tvorí vlastne niekoľko organických látok, ktoré biochemicky zabezpečia dostatok vody v chrupavkách a celom kĺbovom aparáte (kĺbny maz, atď), To všetko sa odohráva na princípe difúzie. Je ale otázka, či je tieto látky potrebné dodávať zvlášť, pokiaľ je kŕmna dávka plnohodnotná.
Zolo

Poslaťod rea » 14. Nov 2007, 14:18

Mary píše:ked tu čitam s tym cvičenim, tak ma napadlo či sa neda nejak pomocť tiež mojej fene APBT. Ma 2 roky a kriva (cca mesiac a pol) na prednu labku, (bola na RTG,nema nič ani v labke ani artrozu) a podla veta to bude natiahnuta šlacha či nerv. Po nejakom čase odpočinku a kratkych vychadzok sa jej to zlepšilo. Ma zakazane hrat sa so psami(sice ona sa so psami nehraje), behat,dlhe vychadzky. Neda sa jej ešte niečim inym pomoct okrem odpočinku a kratkych vychadzok?

Nájsť zdroj problémov a liečiť ten je samozrejme základ. Praktiky, ktoré harmonzujú celé telo pomôžu tiež, ale nesmie to byť celé postavené len na nich.

Zolo píše:Myslím, že je to takto a podobne to naznačil aj DKo. Niektoré psy tak jednoducho chodia bez nejakých následkov. Inak, niektoré molosy v kroku chodia absolútne otrasne, niekedy má človek dojem, že sa idú rozlomiť, ale zjavne im to vôbec neprekáža a rýchlejší pohyb je už plynulý.

Niektoré psy chodia bez následkov, aj jeden môj preferuje napríklad mimochod v kluse, chodí ako kava Ťamila :lol: , ale ver, že ak je pohyb neprirodzený, odraziť sa to môže úplne inde, ako by človek čakal. Záleží samozrejme od záťaže, kondície, od toho, či má telo možnosť nejaké prípadné stiahnutie svalstva a šliach kompenzovať rôznymi druhmi pohybu a záťaže, ale tú harmóniu si musí každý na svojom psovi všimnúť sám. Ak má na to oko. Aby sa to tu zas nezvrhlo na prílišné úzkostlivé sledovanie psov...
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea

Poslaťod Mary » 14. Nov 2007, 14:29

veterinar jej robil viacej snimkov ale preistotu jej dal rtg aj druhej nohy, hmatom jej kontroloval labku, aj či zareaguje a ona nič,neda to najavo... dopodrobna skontroloval snimky...Ked vstane kriva, ked to rozchodi je na tom lepšie,ale po namahe kriva viac, ked par dni chodi na kratke vychadzky a doma odpočiva je na tom lepšie....Chcela som vediet či ma niekto s tym skusenosti a či davanim napr. nejakeho gelu sa to zlepši, či jej može niečo pomoct okrem toho šetrenia..
Obrázok užívateľa
Mary

Poslaťod ZEwa » 14. Nov 2007, 15:25

Noo len tak zo srandy sledujme a pozorujme svojich psov ci klusu priamo alebo vybocuju zadkom do strany a ci menia strany a tak. Som zvedava, myslim, ze budeme prekvapeni :D Podla mna 80% psov chodi sikmo. Maju to dane od prirody /myslim tym stavbu tela a sposob chodze/ a nie je to nic zvlastne. treba hladat priklady v zvieracej risi a pozorovat aj ine tvory behajuce po volnej prirode, to len pre zaujimavost.

A len tak na okraj, sleduju svojich psov a vybocovanie zadkom polovnici, pastieri, muscheri /resp.bezdomovci - viem zly priklad/??

Netreba zbytocne robit paniku a urcovat diagnozy dopredu. Ked pes v pohode a bez problemov a bolesti beha a ma radost z pohybu tak nie je co riesit. To je ale moj nazor.
A neodsudzujem psich hypochondrov ani som sa nikoho nechcela dotknut, je to samozrejme vec kazdeho.
Obrázok užívateľa
ZEwa

Poslaťod eva_ivan » 14. Nov 2007, 15:38

repre ak chces, "vyzyvam" ta na vencenie......... samozrejme so psami :lol:
Roda ma tiez podla pana neomylneho profesora z KE lakte jednotky, tak im to bude spolu urcite svedcat :wink:
eva_ivan

Poslaťod ...repr^zent » 14. Nov 2007, 16:05

Dakujem vsetkym za informacie, dost ma to ukudnilo a dufam, ze aj podobne "pripady", lebo som hladal po nete a takto lopatisticky napisane som nic nenasiel. :)
Sam som si vsimol, ze preferuje jednu stranu, napr aj pri obhryzani kosti, ale aj to ze to moze mat suvis s tymi skratenymi svalmi. Vdaka ulozeniu v tele matky. Nesikovnejsie a nepresnejsie skoci do vysky, vyberanie zataciek v sprinte atd. Povymyslam nejake pravo-lavostranne cviky a pustime sa do toho.

Navarim aj huspeninku (vdaka za tip Amaguk aj Zolo za vyklad), myslim, ze tym niet co pokazit a bude mat aj zmenu. Davam mu trochu zeleninovej polievky do granuli, aby sa mu lepsie smykali krkom. :lol:
Je na granuliach, lebo som nechcel riskovat nevyvazenost, nie z pohodlnosti . Ked dospeje a po vedomostnej stranke aj ja, tak sa chystam vyvarat. :wink:

ZEwa jj, dost ho pozorujem, keby vedel rozpravat, alebo by to bola nejaka citlivka, tak by nebolo treba. Len on moc nedava na javo, ze ho nieco boli uz od maleho krpca. Nekrival, neskucal ani s rozrezanym vankusikom, ani ked si don zapichol vonku pripinku... :evil:
Tak radsej trochu pohypochondrim, ako nieco zanedbat a potom riesit velke skody. Ale viem ako si to myslela. :wink:

Evka a kde by sme povencili, do senca na trh sa mi moc nechce, jedine ze by si mala cestu do Ba aj s termoskou halucinogenu. :twisted:

Mno, dlhy post. Snazil som sa odpovedat vsetkym sry. :oops:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod Van » 14. Nov 2007, 16:07

ZEwa píše:A len tak na okraj, sleduju svojich psov a vybocovanie zadkom polovnici, pastieri, muscheri /resp.bezdomovci - viem zly priklad/??

Netreba zbytocne robit paniku a urcovat diagnozy dopredu. Ked pes v pohode a bez problemov a bolesti beha a ma radost z pohybu tak nie je co riesit. To je ale moj nazor.
vidim to podobne :)
Mame v jednom posudku z vystavy na trave vetu "mechanika pohybu zadných končatín viditeľne narušená" ...tak som si po tej vystave zacala psa viac vsimat a konzultovala som to s viacerimi ludmi z radov chovatelov daneho plemena, rozhodcov na vystavach a veterinarov a zaver...ano, v urcitej rychlosti (alebo skor pomalosti) kluse stylom, ze zadok mu nepatri k telu, akoby si spojila dvoch psov :D ...ale to len ked ho ja brzdim. V prirodzenom pohybe ma mechaniku pohybu vsetkych koncatin spravnu. Tak si vyber... :wink:
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Fanny » 14. Nov 2007, 16:15

Van píše:[Mame v jednom posudku z vystavy na trave vetu "mechanika pohybu zadných končatín viditeľne narušená" :wink:

A neni ten posudok nahodou od "zeleneho trpazlika" ? Lebo nam napisal do posudku to iste :evil: ale podla neho je nasa postihnuta na vsetky styri :shock:
Niektori psy, najma vo vystavnom kruhu potrebuju prebehnut viac koliecok ako jedno, aby "nabehli" do spravneho klusu :wink:
Obrázok užívateľa
Fanny

Poslaťod beira » 14. Nov 2007, 16:15

Van, predsa tam musia napisat nieco, co znie mudro 8), ked uz nie k veci :wink:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod Van » 14. Nov 2007, 16:19

beira píše:Van, predsa tam musia napisat nieco, co znie mudro 8), ked uz nie k veci :wink:
a ved mna to az tak netrapi, kedze uz viem, ze to naozaj tak nie je...aj ked v prvom momente ma to soklo a vystrasilo :) to ja len na pousmiatie, ze smatlavych psov je viac :D
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod ...repr^zent » 14. Nov 2007, 17:36

ZEwa píše:...ale to len ked ho ja brzdim. V prirodzenom pohybe ma mechaniku pohybu vsetkych koncatin spravnu.
Chcel by som vidiet mechaniku pohybu "zeleneho trpazlika" pri sprinte s nejakou tazsou nevychovanou vahou na voditku. :mrgreen: :twisted:
Obrázok užívateľa
...repr^zent

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zdravotné záležitosti

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia