matav píše:Anka7:
Mas pravdu ze stena treba vychovavat ale ja si myslim ze do pol roka by to malo byt formou hry a nie hned drezura na cvicaku-ved treba tomu stenatu nechat kusok detstva...Treba sa viac zamerat na stretavky s ostatnymi ludmi,psami,zvieratami,situaciami a popri tom vychovavat...Labrador nema vrodenu agresivitu.To ze vsetko nicila neznamena,ze bola nevybehana alebo sme jej venovali malo casu...Proste mala tolko energie,ze po celom dni behania,kupania...my ko a pes vyskereny...Takze tak nejak...
Este k tomu spaniu v posteli, nie je velmi dobre naucit ho to lebo potom ho uz z postele tazko dostanes ) takze odporucam pelech vedla postele, a obcas ho vziat do postele pripadne na sedacku, moja moze ale iba ked tam niekto je snou, sama do postele a na sedacku nesmie. ale poznam ludi, ktory si nevedia rady s vyhananim psa z postele a sedaclu, ked bude vazit cca 35-40 kg je to aj dost problem pokial pes nerespektuje autoritu svojho pana ) a bojovat s nim je dost unavne... takze odporuca odmalicka naucit ...Sassy píše:Ocenujem vyber plemena , ale aj to ze najprv zhanas potrebne info.
Ja mam doma 8,5 mesacnu ciernu labradorku. Mame ju v 3 izbovom byte. Steniatku sa treba dost venovat hlavne pokial ma vela energie. A uz od malicka je dolezite naucit ho co smie a co nesmie. Ked bola asi 2,5 mesacna tak hryzla vsetko co jej prislo pod zubky, pretoze to stena potrebuje, takze trosku nakusla sedacku a brala topanky (ale to sa velmi rychlo oducila). Treba jej veci ktore nesmie hryzt vymenit za hracky vhodne na hryzenie pre psov a pridat k tomu povel Nesmies,Fuj a pochvalit ju ked hryzie hracky. Aj detom ked idu zuby tak hryzu a slinia a su nervozne. Nasa bola dost nervozna ked jej vypadavali mliecne zuby a drali sa trvale potrebovala dost vela hryzt, takze treba davat pozor aby si obcas neuchmatla nieco co hryzt nesmie napr. nove kozene topanky
Inak su to velmi spolocensky psi, neagresivny a velmi rychlo sa ucia. Teda aspon ta moja Je potrebne so steniatkom chodit medzi ostatne psiky (ockovane) aby sa vybehali,vysantili, a naucili sa spravat. S mojou sme zacali chodit na cvicak od 4 mesiacov,chodim pravidelne. Pokial chces mat psika v meste, tak je potrebne aby sa naucil spravat. Mne trosku trvalo pokial sa moja labradorka oducila vyskakovat na deti a ludi (ako steniatko) - takto prejavovala radost a chcela sa hrat. Tym ako bude rast sa to postupne da odnaucit,len treba trpezlivost. Momentalne asi od 5 mesiaca ju neaujima nic ine iba palicky a lopticky ktore by aportovala aj cely den(dokonca ani ine psi ju nezaujinaju ak jej hadzem lopticku ide sa za tym zblaznit). Vacsina labradorov je na aportovanie a pritom sa aj riadne vybehaju. Co sa tyka plznutia, tak zatial nam plzla 2x viac, inak je to normalne, mame svetle podlahy a nie je s tym problem, staci ju parkrat vykefovat. Miluju vodu, takze pri dospelom psovi si bude treba zvyknut ze cvachtanie sa v potokoch a v rieke bude na beznom poriadku ) Moja vytahuje z vody konare a ine veci, chcem s nou zacat chodit na zachranarsky vycvik, vie aj dobre vynuchavat hracky-- velmi ju to bavi, takze uvidime ako jej to neskor pojde... Zelam vela uspechov pri vybere
Späť na O plemenách - jednotlivo
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia