Ahoj, tak mi máme presne fenku AD a RTW a ešte ak kríženca fenku RTW s vlčiakom. Znášajú sa dobre, akurát že naša argentína je hluchá, aj preto sme si ju osvojili, aby ju neuspali. Sú s ňou problémy ohľadne poslušnosti a veru zdravie, no o kožu sa treba veľmi starať stále ju napáda nejaký hmyz a hlavne pri chvoste a an chrbte je skoro vždy nejaký ekzém. Strašne je pahltná, doslova hltá jedlo, a jedla by od nevidím do nevidím.... Inak neviem posúdiť aké sú iné psíku povahovo , naša je lenivá, väčšinou chce len spať. RTW je iná, stále mi nosí trofeje- krtka, myši, mačky, pritom je vlastne strážne plemeno a na lov sa používajú argentíny
ale aby som jej nekrivdila, kvôli hluchote to má ťažšie, ale zdravého dospelého škorca mi chytí hocikedy
Treba trochu dávať pozor, lebo si testujú postavenie už od malička- veľakrát sa len tak postaví do cesty a zazerá alebo si šteká.....nežiaduce správanie treba u nej dlhodobo sledovať a potlačovať, lebo je to plemeno ktoré prerastie cez hlavu ak sa o neho nestaráme... Toľko moje osobné skúsenosti. Je to krásne plemeno, ale osobne preferujem RTW.