Bolo spomenute ..odstrelenie

Ono je rozdiel behať za niečím na dostihovej dráhe a vo voľnej prírode. Otázka možno mala znieť: prečo sa pes, ktorý prestane prinášať úžitok (efekt) ocitá na smetisku? Odpovedať sa dá všelijako a následne argumentovať tiež. Napr. odkazom na príbeh o starom Boríkovi a vlkovi.oreganka píše:preco je greyhound neupotrebitelny nasledne trebars ako klasicky lovec
problem je v tom ten ze v krajinach EU sa takyto lov nepovoluje koli ochrane zvierat.oreganka píše:Fraga, udajne je to tak. Tiez ma to sokovalo.
Milovnici tohto plemena si ho zaobstaravaju bud pre jeho specificku eleganciu a ucast na dostihoch je sice relevantna, ale nie primarna - taki si psa ponechavaju.
Je ovsem kategoria ludi, ktori maju greyhounda vylucne kvoli ucasti na dostihoch a ked je pes na sport ´ stary´ - neupotrebitelny, tak sa ho zbavuju a beru z chovu noveho potencionalneho sampiona.
Ako nakladaju s vysluzilym sportovcom sa nejak nechvalia, nehovoria o tom a nikde som info k tomu nenasla. V tej reportazi bola pani, ktora vysluzilcov odkupuje a dalej distribuuje kde-kade do zahranicia pre snobov, ktorych tesi dochovat byvaleho sampiona. Domov im hlada velmi prezieravo, co ju cti. Ako to uz ale byva, nemoze spasit vsetkych a spomenula tuto praktiku (odstrel).
Dostih je postaveny na loveckom pude tohto plemena (nahanacka za liscim chvostom na lanku) a ja sa pytam, preco je greyhound neupotrebitelny nasledne trebars ako klasicky lovec. Co je tam za problem
emor píše:problem je v tom ten ze v krajinach EU sa takyto lov nepovoluje koli ochrane zvierat.oreganka píše:Fraga, udajne je to tak. Tiez ma to sokovalo.
Milovnici tohto plemena si ho zaobstaravaju bud pre jeho specificku eleganciu a ucast na dostihoch je sice relevantna, ale nie primarna - taki si psa ponechavaju.
Je ovsem kategoria ludi, ktori maju greyhounda vylucne kvoli ucasti na dostihoch a ked je pes na sport ´ stary´ - neupotrebitelny, tak sa ho zbavuju a beru z chovu noveho potencionalneho sampiona.
Ako nakladaju s vysluzilym sportovcom sa nejak nechvalia, nehovoria o tom a nikde som info k tomu nenasla. V tej reportazi bola pani, ktora vysluzilcov odkupuje a dalej distribuuje kde-kade do zahranicia pre snobov, ktorych tesi dochovat byvaleho sampiona. Domov im hlada velmi prezieravo, co ju cti. Ako to uz ale byva, nemoze spasit vsetkych a spomenula tuto praktiku (odstrel).
Dostih je postaveny na loveckom pude tohto plemena (nahanacka za liscim chvostom na lanku) a ja sa pytam, preco je greyhound neupotrebitelny nasledne trebars ako klasicky lovec. Co je tam za problem![]()
add odstrel ... myslim ze je to vzdy lepsie ako ked nejaky dostihovy pes umrie obezny na rakovinu . umelo drzany pri zivote vetosom u nejakeho snoba na dvore. s vyhasnutym okom.
Späť na O plemenách - jednotlivo
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia