Ahojte majitelia šedivákov a šediváčiek.
Konečne som našla aj na Slovensku stránku, kde si môžeme pokecať o tomto plemeni. Ja mám už 19. mesačnú weimarku Elis, ak mi niekto poradí ako mám vložiť fotku rada sa poučím a umiestnim.
Ako som čítala Vaše príspevky len som sa usmievala, lebo som zažívala to isté / roztrhané igelitky aj s obsahom, rozkúsané topánky, tiež pokus o stavebnú činnosť a pod. /, chválabohu my už sme za vodou. Mám ale šťastie, že je Elis stále so mnou v práci / RD/ aj doma na sídlisku.
My už máme za sebou výcvik poslušnosti na cvičáku - zvládla to celkom
dobre až na pubertu vtedy bola ako buldozér, lebo chcela robiť všetko ihneď a čo najskôr. Nie raz sa stalo, že ma v rýchlosti zrazila na zem, alebo tak vyštartovala, že ma vliekla po zemi, a to nie som žiadne fifipierko- 65 kg. Ale po 12 mesiacoch sa skľudnila a teraz poslúcha ako hodinky. Ale to chcelo strašne veľa trpezlivosti a lásky. U nás tresty nefungovali. Maximálne retiazka a cuknúť.
Chodíme ešte na cvičák, ale len tak pre moju zábavu a precvičiť si, čo sme sa naučili. Okrem toho sa už pripravujeme na poľovné skúšky, ktoré budeme potrebovať, chceme šteniatka s PP. Tak želôám veľa trpezlivosti a lásky.