Yorkshirsky terier

Tu si môžete písať jednotlivo o konkrétnych plemenách

Poslaťod IvanaBalkova » 13. Feb 2006, 12:50

Ahojky Anitram... Ja mam tiez yorkynu ale bez PP, ale poviem ti ze mas vo vsetkom pravdu... To s tymi granulami sa neptap, moja tiez zo zaciatku strajkovala, ale potom sa uvedomila, ze ked nezje nedostane, ale cez vikend jej medzi ne zamiesavam polievocku alebo masko a vtedy nezostane po granulách ani mastny flak... S tym, ze si ocikava chlpky, troska jej ich prestrihaj alebo jej im manoc a daj jej tam balzam, ktorý sa oplachuje vodou a pojde to... S tymi sprejmi na rozcesavanie to ani neskusaj, za jedno nie su lacne, a ani poriadne neucinkuju a mala sa spreju boji ako cert a neviem ani preco... A s tym papanim aj ja odporucam radsej 2 krat denne, pretoze ony maju maly zaludok a ked sa mi mapchala mala tráviace problemy a ked som jej dala malo bola taka, ze mi papala hovienka... Inac uz ma 7 mesiacov a je jedovata jedoska... :lol:
IvanaBalkova

Poslaťod simba » 13. Feb 2006, 14:32

Vie mi niekto poradiť, ako docieliť, aby môjmu yorkšírikovi stáli ušká?
simba

Poslaťod anitram » 13. Feb 2006, 16:04

ja len tak laicky podla mojich skusenosti (aby zas niekto do mna nezacal skakat) uska sme masirovali od korena uska az po konceky, tak ze palec z vrhcnej strany uska a ukazovak z vnutornej strany, ked uz jej podrastli chlpy, tak sme boli u psej kadernicky, ktora jej chlpky na uskach ostrihala, aby boli lahsie a vylepili sa slabo lepiacim leukoplastom, tak ako to je na tejto fotke:
http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?&ft=6890794
vydrzalo jej to tam asi dva dni, ale uz potom stali same, teraz sa jej to zase mierne naklana, tak pojdeme asi na ostrihanie usiek, aby sa odlahcili
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 13. Feb 2006, 16:38

anitram ja len tak pre srandu kralikov..aj ja som tu pisala kedysi, potom do mna vsetci zacali rypat asi tak ako do teba, ( sice si ma aj ty kedysi zdzubala) tak som sem jednoducho prestala pisat, ale stale tu chodim pozerat si prispevky ludi, kto ma aky problem,a ked viem, tak si svoj nazor na pomoc napisem, aj ked ma aj tak niekto zdzube..A co? ked maju radost nech si dzubu..Ja za to nemozem ze nie som majster sveta a neovladam vseeeeetko o psoch ako niektory tu..A preto tu nemozes aj ty pisat??
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod anitram » 13. Feb 2006, 19:20

zuzu ja uz sa sem aj bojim nieco napisat, pritom som len pisala, to co sa stalo, bud u chovatelky, alebo co mi bolo doporucene od inych inde alebo co som mala vlastnu skusenost.
Ale ked si myslim, ze to moze niekomu pomoct, tak to napisem a nebudem menit ani nick.
Ale najvacsia sranda na tom je, ze si da niekto tu namahu a prekopirovava sem moje prispevky z ineho fora, len aby ...
Tiez chodim a citavam :lol: a zistujem, ze my majitelia yorkov sme vsade nevitani a nenavideni :cry:
Obrázok užívateľa
anitram

kupanie

Poslaťod Naty » 13. Feb 2006, 19:24

Anitram, ja si myslim, ze tvoj havo sa ma dobre, a je stastny, aj ked ho kupes. Hlavne, ze ma lasku!!! :D
Naty

Poslaťod Joachim » 13. Feb 2006, 19:46

anitram nic si z toho nerob, kasli na to a pis dalej , normal :)
Dufam ze ja som nebol z tych co si spominala, ale niekedy proste ani ja neznesiem nazory inych ludi (nie na teba )

A to s tymi majitelmi yorkov - ze niesu vitany na forach je myslim si pochopitelne - ked najednom fore najdes kazdu druhu temu o yorkovi alebo tak - ved mozte pisat aj do jednej, a niektori su zase taky ze o nicom nevedia pisat len o maslickach a kravinach ...
ObrázokObrázokObrázokObrázokObrázok
Joachim
Joachim

Poslaťod anitram » 13. Feb 2006, 20:29

ste zlati, dik
naty - najlepsie na tom je to, ze ja som ju este nekupala a ani sa nechystam, iba chovatelka ju vykupala :lol: a aj ja dufam, ze je stastna

Joachim a vies aku krasnu maslicku som jej kupila :lol: srandujem
viem, ze obcas je tu vela tych tem okolo yorkov, ale to hlavne ked pride niekto novy a nevie ako to funguje, a ked niekto na neho hned vyblafne, tak uz sem viacej ani nepride a potom je tu taka mrznuca diskusia, ved forum nie je len o radach, ale aj o vykecavani, co kto ako ...

tak kecajme o vsetkom
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod zuzu » 14. Feb 2006, 15:16

anitram hej, ved aj ja som tu pisala vsetko len z vlastnej skusenosti, ze co sa stalo a hned na mna vyskakuju, ze som hysterka :roll: a mam dobru spravu :D Masenka zacina pomaly papkat granule, a cez vikend nejedla len preto, lebo jej bolo zle :roll: vkuse vsetko vyzvracala, tak radsej nic nejedla..potom sme jej navarili, lebo sme sa bali ze pre boha este zomrie, ked tak dlho nejedla, ale ked nechcela ani mäso tak nas to dost zarazilo...! Ale nakoniec sa umudril ten jej zaludok a vsetko zbastila..teraz uz aj granulky :D A ako sa ma mala?
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod anitram » 14. Feb 2006, 20:13

zuzu nepopapala Masenka nieco vonku?? Mozno jej aj chybala trava, ked som mala labradora a cez zimu nebola trava, tak tiez maval problemy, az ked sa objavila trava, tak si precistil zaludok, vyvratil to co mu tam zavadzalo a po kratkej diete bol opat v poriadku.
Ked jej poviem, ze ideme dat papu, tak skace ako besna, ale ked ma granule v miske, tak tam ani nejde. Nakoniec sa umudri a zje to skor ako jej to zoberiem, ale to som uz presla z Eukanuby na royal. Najhorsie je to, ze ju po najedeni neviem udrzat sediet a odpocivat. Mi pripada, ze po jedle je este aktivnejsia. Dnes sa mi ju podarilo na 30 minut zamestnat okusovanim hracky, ale to bolo maximum. Uz tu beha a vyzyva ma na hru. Bojim sa, ze aj ked to pre male plemena nie je take haklive, ale torziu zaludka by som nechcela zazit. Sesternici zomrel tak psik zo dna na den.
Kolko ma teraz masenka mesiacov?? Mas niekde fotky??
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod Hosť » 15. Feb 2006, 12:35

Dovolím si reagovať na túto, podľa mňa zaujímavú tému. Ako zaobchádzať s malinkým štenietkom. Naozaj je to ako s miminkom. Len je to pes. Vykúpať psa, samozrejme ak je to potrebné prečo nie. Správne osušiť a nie je problém. Kúpem svojich raz do mesiaca. Cca od 10-12týždňov. Vždy pred prevzatím vykúpem šteniatko. KWšampon šteňací. Žrádlo je zložitejšie. Mne vyhovuje BOSCH. Dnes som musela niesť na rukách NO. Ak by nebol na to zvyknutý, v bolestiach by ma asi roztrhal. Takže brať šteniatko na ruky určite. Pravá medzi predné labky,ľavá pod zadok. Môj jork vydrží na rukách dlhý čas. Cíti sa tak bezpečnejšie. Venčiť v zime von chodíme len cez obed keď svieti slniečko s malými. Veľké plemená od malinka venčia von. Psíkov chovám 20 rokov a rady sú zo skúseností.
Hosť

Poslaťod offca » 15. Feb 2006, 12:51

Prepáč, nečítam celý tvoj príspevok, takže reagovať nebudem...ale zaujíma ma, KDE KUPUJE3 BOSCH-ky?
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod Andrea » 15. Feb 2006, 12:57

Firma Framato Slovakia v Handlovej p.Mlynarčíka
Andrea
Andrea

Poslaťod offca » 15. Feb 2006, 13:01

Toto som si už zostila...Tak ty si asi niekde od Handlovej, že?
Ide o to, že sa nedokážem dopracovať k predajcom. V Čechách s tým nemajú problém, ale aby na Slovensku bol len hlavný dovozca a predajcovia nikde?
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod Andrea » 15. Feb 2006, 13:09

Tento pán robí rozvoz po celom Slovensku svojím autom. Mne tiež dovezie krmivko až domov. Ak máš záujem jeho stránka je http://framato.szm.sk/, tam sa dozvieš všetko. Prípadne mu zavoloaj al.e-mailuj kde v tvojej blízkosti sú predajcovia. Určite Ti poradí.
Andrea
Andrea

PredchádzajúciĎalší

Späť na O plemenách - jednotlivo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť