Na margo vcerajsej reportaze o dostihovych chrtoch - anglicky chrt (greyhound) a problematike umiestnenia zvierat po skonceni sportovej kariery (4-5 rokov) - by ma zaujimala dalsia vyuzitelnost tychto psov.
Bolo spomenute ..odstrelenie
Ono je rozdiel behať za niečím na dostihovej dráhe a vo voľnej prírode. Otázka možno mala znieť: prečo sa pes, ktorý prestane prinášať úžitok (efekt) ocitá na smetisku? Odpovedať sa dá všelijako a následne argumentovať tiež. Napr. odkazom na príbeh o starom Boríkovi a vlkovi.oreganka píše:preco je greyhound neupotrebitelny nasledne trebars ako klasicky lovec
problem je v tom ten ze v krajinach EU sa takyto lov nepovoluje koli ochrane zvierat.oreganka píše:Fraga, udajne je to tak. Tiez ma to sokovalo.
Milovnici tohto plemena si ho zaobstaravaju bud pre jeho specificku eleganciu a ucast na dostihoch je sice relevantna, ale nie primarna - taki si psa ponechavaju.
Je ovsem kategoria ludi, ktori maju greyhounda vylucne kvoli ucasti na dostihoch a ked je pes na sport ´ stary´ - neupotrebitelny, tak sa ho zbavuju a beru z chovu noveho potencionalneho sampiona.
Ako nakladaju s vysluzilym sportovcom sa nejak nechvalia, nehovoria o tom a nikde som info k tomu nenasla. V tej reportazi bola pani, ktora vysluzilcov odkupuje a dalej distribuuje kde-kade do zahranicia pre snobov, ktorych tesi dochovat byvaleho sampiona. Domov im hlada velmi prezieravo, co ju cti. Ako to uz ale byva, nemoze spasit vsetkych a spomenula tuto praktiku (odstrel).
Dostih je postaveny na loveckom pude tohto plemena (nahanacka za liscim chvostom na lanku) a ja sa pytam, preco je greyhound neupotrebitelny nasledne trebars ako klasicky lovec. Co je tam za problem
emor píše:problem je v tom ten ze v krajinach EU sa takyto lov nepovoluje koli ochrane zvierat.oreganka píše:Fraga, udajne je to tak. Tiez ma to sokovalo.
Milovnici tohto plemena si ho zaobstaravaju bud pre jeho specificku eleganciu a ucast na dostihoch je sice relevantna, ale nie primarna - taki si psa ponechavaju.
Je ovsem kategoria ludi, ktori maju greyhounda vylucne kvoli ucasti na dostihoch a ked je pes na sport ´ stary´ - neupotrebitelny, tak sa ho zbavuju a beru z chovu noveho potencionalneho sampiona.
Ako nakladaju s vysluzilym sportovcom sa nejak nechvalia, nehovoria o tom a nikde som info k tomu nenasla. V tej reportazi bola pani, ktora vysluzilcov odkupuje a dalej distribuuje kde-kade do zahranicia pre snobov, ktorych tesi dochovat byvaleho sampiona. Domov im hlada velmi prezieravo, co ju cti. Ako to uz ale byva, nemoze spasit vsetkych a spomenula tuto praktiku (odstrel).
Dostih je postaveny na loveckom pude tohto plemena (nahanacka za liscim chvostom na lanku) a ja sa pytam, preco je greyhound neupotrebitelny nasledne trebars ako klasicky lovec. Co je tam za problem
add odstrel ... myslim ze je to vzdy lepsie ako ked nejaky dostihovy pes umrie obezny na rakovinu . umelo drzany pri zivote vetosom u nejakeho snoba na dvore. s vyhasnutym okom.
Späť na O plemenách - jednotlivo
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia