Ahoj Fosilia! Znovu ťa chcem poprosiť o radu. Rok sa trápim podľa tvojich rád s mojim chlpáčom a zrejme vďaka tebe ešte prospieva. Od februara 2008 sme začali s eliminačnou dietou- konzervy Stuzzy NZ jeleň. Bolo to dramatické zlepšenie v jeho tráviacich ťažkostiach, ale za celý ten rok sa mi nepodarilo prejsť na žiadne granulu. Vyskúšala som všetky tebou odporúčane superpremiove hypoalergenne zančky a druhy - zväčša po prechode na granule bolo chvílu dobre a po skonzumovaní 1-2 veľkých vriec granúl začali problémy - zhoršovanie stolice, neskôr zvracanie a ak som neprešla na Stuzzy NZ jeleň, tak prestal žrať úplne. Takže nakoniec som zistila, že sa nevieme pohnúť ďalej a možno sa už aj bojím skúšať ďalej?! Mám pocit, že aj keď mu dám iné konzervy Stuzzy NZ - napr. jahňa, nie je to ono a po 2. - 3. dávke sa začne zhoršovať, takže sa zase len vrátim k jeleňovi a pridávam mu k tomu ryžu, občas zemiak.
Problém vidím v tom, že pri dlhodobom kŕmení len Stuzzy jeleň + ryža a jeho pravdepodobne narušenom trávení, mu začnú chýbať stopové prvky, minerály, vitamíny ... Ako toto substituovať???
Hladala som konzervy podobnej kvalitiy ako Stuzzy NZ jeleň, ktoré by ale boli kompletné krmivo aj s minerálmi, stopovými prvkami ... no našla som len jedny ktoré by sa ako tak kvalitou mohli podobať - Exclusion. Mám ich objednané, zatial však neprišli. Ak ich nebude tolerovať, čo ďalej? Je ešte niečo čo by som mohla skúsiť? Alebo je niečo, čo by som mohla pridať k nášmu "zlatému štandardu" jeleň + ryža ako substitučnú liečbu?
P.S: Skúšala som mu aj variť - jahňacie, králičie, hovädzie mäso - lepšie ako Stuzzy jeleň to nebolo. Zdalo sa mi však, že mu dobre robili hovädzie srdcia.
Ďakujem za ochotu