Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod rybicka » 21. Sep 2007, 8:55

yetti007 ake mas plemeno? Osvalenie nie je problem, byva na dvori este s jednou fenkou a pohybu maju teda veru dost, ked sa aj 2 hodiny v kuse nahanaju....nohy osvalene ma uplne v poho...len bruch mi pripada prepadnuty....ano je to sice chrtovite plemeno, ale ma vyzerat do urcitej miery mohutne, ked sa pozriem na fenku o mesiac mladsiu, tak je o dost mohutnejsia v hrudniku....co sa tyka stravy, tak jej davam nad jej doporucenu davku+maso, vitaminy, ovocie, raz za cas mliecne vyrobky(syry jogurty) a do granul pridavam Chassoton 4%. A prave si myslim, ze je tak chuda preto, lebo stale lieta. Je schopna prespat 2/3 dna, ale tu tretinu dna lieta a nezastavi sa v cinnosti.....
Fosilia, inak prave neviem, ci ten ciarovy kod nie je priamo kod dovozcu....lebo ten kod som nasla len na jednom pytly-na granuliach pre dospelaky, na pytly Puppy ziaden kod nebol.....
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod yetti007 » 21. Sep 2007, 9:14

rybicka píše:yetti007 ake mas plemeno? Osvalenie nie je problem, byva na dvori este s jednou fenkou a pohybu maju teda veru dost, ked sa aj 2 hodiny v kuse nahanaju....nohy osvalene ma uplne v poho...len bruch mi pripada prepadnuty....ano je to sice chrtovite plemeno, ale ma vyzerat do urcitej miery mohutne, ked sa pozriem na fenku o mesiac mladsiu, tak je o dost mohutnejsia v hrudniku....co sa tyka stravy, tak jej davam nad jej doporucenu davku+maso, vitaminy, ovocie, raz za cas mliecne vyrobky(syry jogurty) a do granul pridavam Chassoton 4%. A prave si myslim, ze je tak chuda preto, lebo stale lieta. Je schopna prespat 2/3 dna, ale tu tretinu dna lieta a nezastavi sa v cinnosti.....
Fosilia, inak prave neviem, ci ten ciarovy kod nie je priamo kod dovozcu....lebo ten kod som nasla len na jednom pytly-na granuliach pre dospelaky, na pytly Puppy ziaden kod nebol.....

Rybicka mam nemecke dogy.... suku aj psa.... s PP samozrejme :wink:
yetti007

Poslaťod Fraga » 21. Sep 2007, 10:24

Yetti007
my sme mali weimarku čo zožrala to vybehala. Dostala silne granule tak začala aj slaninkovať, preto som napísala aj osvalí, aby okrem slaninky sa vytvorila aj svalovinka. Teraz mame inu weimarku a zda sa mi ze je na tom podobne čo spapa vybeha idem dať Drucal na spevnenie kostry aj svaloviny.
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Van » 21. Sep 2007, 12:06

lucik píše:Van, skusala si sa s tou zenskou na 4labky dohodnut - ci nemoze doviezt aj tu kuracinu? mam znamu, ktora sa s nou kamarati, tak keby si chcela, mozem skusit..
lucik, neskusala...skusala som sa jej spytat rozne veci, napr. ci sa to da od nich kupovat na fy za velkoobchodne ceny (tu este reagovali, ale chceli mi natlacit aj kronch a vsetko ostatne od toho dovozcu) a tak som to nechala tak...neskor ked bol vypadok som skusala, ci sa da kupit viac 1kg rozvazeneho na skusku...na to ani nereagovali a detto este nieco...takze som si povedala, ze z cr to mam za tu istu (mozno aj lepsiu, zalezi od kurzu) cenu a kedze z casu na cas to brna idem, zoberiem to cestou...nasla som eshop uz, so sidlom v brne, co ponuka canidae a da sa to osobne vyzdvihnut.
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Jana K » 21. Sep 2007, 16:34

dik Fosilia..takze nebudem si z toho robit hlavu a uvidim..
Obrázok užívateľa
Jana K

Poslaťod lucik » 21. Sep 2007, 23:12

Van píše:
lucik píše:Van, skusala si sa s tou zenskou na 4labky dohodnut - ci nemoze doviezt aj tu kuracinu? mam znamu, ktora sa s nou kamarati, tak keby si chcela, mozem skusit..
lucik, neskusala...skusala som sa jej spytat rozne veci, napr. ci sa to da od nich kupovat na fy za velkoobchodne ceny (tu este reagovali, ale chceli mi natlacit aj kronch a vsetko ostatne od toho dovozcu) a tak som to nechala tak...neskor ked bol vypadok som skusala, ci sa da kupit viac 1kg rozvazeneho na skusku...na to ani nereagovali a detto este nieco...takze som si povedala, ze z cr to mam za tu istu (mozno aj lepsiu, zalezi od kurzu) cenu a kedze z casu na cas to brna idem, zoberiem to cestou...nasla som eshop uz, so sidlom v brne, co ponuka canidae a da sa to osobne vyzdvihnut.

no ja teraz beriem FM tiez z Brna, len momentalne mam zasobu dobru, tak biedu triet nebudeme.. ak to Canidae bude dobre, mozno vyskusam, potom posun info :) A keby si chcela dovoz granul, mozno by sa dalo dohodnut, ja to riesim cez jednu babu - veterinarku.
Obrázok užívateľa
lucik

Poslaťod Zuzana » 23. Sep 2007, 20:57

Ahojte.A co hovorite na Pedigree? mame stena zlateho retrievera a ma 3 mesiace, krmime ju tým od zaciatku a chuti jej to, má aj peknu srst.
Zuzana

Poslaťod Van » 23. Sep 2007, 21:08

Zuzana píše:Ahojte.A co hovorite na Pedigree? mame stena zlateho retrievera a ma 3 mesiace, krmime ju tým od zaciatku a chuti jej to, má aj peknu srst.
zuzana, cim krmite psika je samozrejme vasa vec...ale...skus sa pozriet na obal toho krmiva a spocitaj kolko ma roznych Ecok (farbiva, prichucovadla, konzervanty) a potom budes mat odpoved aj na to, ci tym krmit dalej a ci je to dobre krmivo, aj na to preco to vasmu steniatku tak moc chuti...
...strucne povedane (moj sukromny nazor s ktorym nie kazdy musi suhlasit) ma to v sebe tak vela kadejakeho svinstva, ze tym by som nekrmila psa ani keby som ho nenavidela...
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Zuzana » 23. Sep 2007, 22:17

Diky za nazor Van, mozno mas pravdu ze obsahuje svinstva, ale ked sa nad tym vsetkym zamyslim, my ludia nejeme rovnake svinstva? vo vsetkom su dneska ecka a kadeco zjeme, a zijeme. Teraz mam dat niekolko tisic na zradlo pre psa aby mal akoze super jedlo?
Zuzana

Poslaťod Nils » 23. Sep 2007, 22:31

Zuzana, možno sa treba zamyslieť aj nad tým ako dlho bude ten pes žiť a robiť ti radosť. A tiež sa možno treba zamyslieť nad tým, prečo aj ty ako človek - ješ rôzne svinstvo. Niekedy sa človek musí zamyslieť aj nad sebou alebo by aspoň mal... na to som prišiel, keď som sa raz nad sebou celkom náhodou zamyslel... :wink:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

krmivo

Poslaťod fosilia » 23. Sep 2007, 23:34

Zuzana je len dobre ze si ochotna dat viac ako 10,-/kg za produkt urceny pre stenata plemien tvojho psika.

Kedze v reklame rozdavaju juniorske balicky zadarmo je dobre si ich zaobstarat. Aspon usetris...

A teraz na vytriezvenie...

Zober si kalkulacku a zacni pocitat podiely v zlozeni. Ak si to vies spocitat urcite prides na to, kde sa stratili dalsie cisla. Nechapes no nic vyrobca ich pred tebou zatajil. Nie je my vsak jasne preco.

Nikto ti nebude radit ani ta kritizovat. Je to tvoje rozhodnutie cim budes krmit. Maj len na pamati ze GR najcastejsie trpi na: dysplasia, congenital eye defects, hot spots.

A dalej v krmive mu robia problemy tieto suroviny.

Foods this breed should avoid would contain ocean fish, soy, oats, beet pulp, or white rice.

Tak a teraz sa pozri na zlozenie. GR v dennej strave potrebuje pomerne vysoky podiel hydinoveho masa definovaneho ako kuracie, morcacie ci kacacie maso. Doplnkom uhlohydratu je kukurica alebo psenica.

Obiloviny (min. 4% ryže v ryžových granuliach, min 4% kukurice), mäso a výrobky živočišného pôvodu (min 4% kuracieho mäsa v kuracích granuliach), oleje a tuky, vedľajšie výrobky rastlinného pôvodu, bielkovinové extrakty rastlinného pôvodu, minerálne látky.

Neviem ci je mozne pisat o takomto zlozeni nieco pozitivne. Snad tie mineralne latky.
:evil:
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod Amaguk » 23. Sep 2007, 23:56

Zuzana píše:Diky za nazor Van, mozno mas pravdu ze obsahuje svinstva, ale ked sa nad tym vsetkym zamyslim, my ludia nejeme rovnake svinstva? vo vsetkom su dneska ecka a kadeco zjeme, a zijeme. Teraz mam dat niekolko tisic na zradlo pre psa aby mal akoze super jedlo?

no je teda argument ako hrom! fakt som uz davno vacsiu somarinu necitala. kolko mas rokov? mozno si si psa nemala zaobstarat vobec.
zrejme si sa neunuvala precitat si nieco z tejto diskusie, inac by si na svoju otazku poznala odpoved uz davno... pripadne len provokujes...
:evil:
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod Nils » 24. Sep 2007, 1:01

zdá sa, že zuzana nehanebne prepadla reklamnému marketingu...niekto ju asi vodí za:
Obrázok
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Fraga » 24. Sep 2007, 7:33

:lol:
Obrázok užívateľa
Fraga

Pedigree

Poslaťod fosilia » 24. Sep 2007, 8:16

Este dodam ze na Slovensku toho z udajov vypadava privela informacii, ktore sa nehodia uvadzat. Dolezita je vsak reklama. Len mi je divne,ze este tie balicky nerozdali. A co mi chyba pre objektivnost tato veta:

S antioxidantami (EG-Zusatzstoffe): BHA, BHT. Mit Farbstoff (EG-Zusatzstoff): Titandioxid. Mit Konservierungsstoffen (EG-Zusatzstoffe): Orthophosphorsäure, Kaliumsorbat.

V rakuskom Pedigree Junior maxi Chicken/Rice zmizla kukurica zo zlozenia...

Mozno vyrobca by sa mal pozriet na svojich zamestnancov, lebo niekde zahadne mizne maso. Reklama nas presviedca, ze granule su plne stavnateho masa a nejaky zamestnanec to v zlozeni prepisuje. Este ze vacsina necita zlozenie.
:roll:
Obrázok užívateľa
fosilia

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť