Ale jasne ze som ti odpovedal. Sfarbovanie srsti zalezi od viacerych faktorov.
V prvom rade je to vlastny pes. Nebudem tu popisovat co je to betakaroten a kde sa v organizme psa premiena na vit.A a pri nadbytku vyplavuje alebo uklada.
To je jeden z dovodou sfarbovania. Krmivo bez betakarotenu neexistuje a ked tam nie je u niektorych psov to moze byt vazny problem pri krmeni.
Problem sfarbovania je spojeny s jednotvarnou suchou stravou. Ak pes ma vyvazenu stravu urcite sa vam nebude sfarbovat. Tento provitamin vit A je pre psa velmi dolezity. Velakrat citam o sfarbovani, ale nikto si neuvedomi, ze moze byt chyba aj u nas. Krmiva, ktore su vyrabane z kvalitnych obilovin maju v krmive tento provitamin velmi cisty. Treba si vsak uvedomit ze granule nemaju byt jedinou zlozkou stravy aj ked vas o tom vsetci budu usvedcovat.
Vybral som ti produkt, kde hodnoty betakarotenu uz podla zlozenia budu male. U krmiva Trainer puppy 9-24 su urcite vyssie.
Ale opakujem min2x do tyzdna pes potrebuje aj mokru stravu.
V obchode uz bezprobemov kupis kvalitne konzervy jahnacie,konske,jelenie ci kralicie maso. Zamiesas z jacmennymi ci psenicnymi vlockami a mas dalsie krmivo. Cenovo ta to nevyjde viac.