[quote="tina"]prosim poradte ake plemeno sa hodí pre začiatočnika do bytu?napr:ragdoll,bengalska,sibirska,mco alebo ake?mam na mysli poslušnost,spolahlivost,čistotu!a nema niekto s mnou menovanych v SR,v čechach je toho viac!tina[/
Ahoj!Když jsem začínala s chovem koček,rozhodovala jsem se snad 2 roky,které plemeno si pořídit.
Zvítězila u mne sibiřská kočka.Je poslušná,milá,společenská a věrná kočka,která velmi dobře navazuje přátelství s ostatními domácími mazlíčky.Mohu z vlastní zkušenosti doporučit i k malým dětem.To je jedna věc-suprová povaha.Druhá všc je ta,že nemáte absolutně problém s údržbou a péčí o srst,která je samočistící-kočka se nekoupe,stačí jen pravidelné kartáčování nebo trošku pudru kolem uší a na kořeni ocasu.Většina ostaních,které jste uváděla,se musí koupat.Pro začátečníka je sibirka naprosto ideální a pohodová kočka.Nejsem z těch lidí,kteří Vám budou nabízet plemeno,které zrovna chovají,aby prodali koťata.Můžete se podívat na můj web:www.krchleby.cz/wings.html
Když budete cokoliv potřebovat nebo poradit s kočkou,napište,budu ráda.
Alena
WINGS,CZ-menší-hobby CHS.Máme 2 chovné kocoury-imp.z Ruska-Evropské šamp+2 Evrop.šampionky kočky.Koťata od nás jsou v Polsku,Švédsku,SK a USA.