od Ayisi » 5. Máj 2009, 13:31
stekanie je psí jazyk a prístroj, ktorý reaguje na štekot, reaguje na kazdý jeden stekot, nielen na ten nežiadúci. ak je každé šteknutie tvojho psa nežiadúce, potom v tom nevidím problém. ja som mala problém so stekaním na ludí, dostala som radu od skúseného kynologa, ktory poradil hodit po nej zväzok klucov, alebo retiazkovy obojok..zabralo to...ale treba sa trafit...neboj, kluče ho nezabiju...
dalsia dobra metoda je zabavat psa hrackou ked vies, ze ma prist situacia, kedy zacne stekat..on sa pocas tej situacie bude hrat a ani si nespomenie, ze chcel stekat, a postupne uz budes môct hracku odlozit a psik si zvykne na situacie v ktorych predtym stekal...
nie je dobré kričať na neho a upozornovať ho, tým ho práve este podporís, tak isto ukludnovať ho hladkaním je pre neho len podpora...
jedni známi si zaobstarali elektrický obojok, a ked pes stekal, davali mu soky, zabralo to, ale akonáhle mal obojok dole, tak si isiel hrdlo vykričať,...asi by som radsej skusila bežnejšie metody ako takéto pomôcky..