emor píše:Amaguk píše:nie, nebol to takyto pripad, co tu uvadzasa ako priklad...islo o nieco uplne ine, proste pani cvicitelke si nezela, aby tam chodili "ocumovat" ludia, ktori to nemaju zaplatene...
...a to ostatne, co popisujes, radsej ani nebudem komentovat

dufam, len ze nepopisujes modelovu situaciu z dennej praxe...

ked si zariadis kurz trebars uctovnictva . a pride ti tam 10 ludi co zaplatia . nechas dalsich troch bez platenia stat vo dverach nech sa divaju ako tych 10tich vyucujes.? a nech si popritom bez platenia odnesu skoro to co aj ti co platili.?
druha vec je ze ci pani cvicitelka je tak dobra ze si to moze dovolit alebo nemoze. a to ukaze cas.
ja inak fakt dost dobre nerozumiem dokedy budu ludia cakat ze to co niekto pracne vydrel za 25rokov zivota .. bude odovzdavat pekne naservirovane v kocke niekomu dalsiemu bez toho aby pohol zadkom...
aj o tom je cvicak.
a cvicak typu ZVAZARM.? ak by sa dal vratit cas a fungoval by . bol by som tam.ale nie je a nic nieje ako bolo. je to tak. ci sa paci abo nie.
sory, ale tvoja paralela s kurzom uctovnictva moc nesedi - uz aj kvoli tomu, ze, ako dobre vies, existuju rozne vycvikove metody. Na mojho psa by napr. ziadne tvrde metody nefungovali, a ak mi bude akykolvek vycvikar tvrdit opak, vie toho o psoch malo, reps. jeho vedomosti a obzor su silne limitovane a pre mna rada takehoto cloveka nema cenu...
navyse, aj rozne tieto vzdelavacie firmy robia napr. takzvane ukazkove hodiny, alebo dni otvrenych dveri, aby sa ludia oboznamili s ich pracou...
okrem toho je smiesne tvrdit, ze sa clovek, a v pripade mojej kamaratky uplny zacatocnik, moze nieco "zadarmo" naucit pozorovanim jednej hodiny cvicenie. to je absolutne demagogicky argument, s realnou pravdepodobnostou usleho know-how to nema vobec nic spolocne.
ja osobne by som na cvicak, kde pracuju tebou popisovanou metodou nechodila, lebo s takymi postupmi z principu nesuhlasim a nemusim pritom svojho psa poludstovat.
takisto by som nikdy nesla tam, kde ma nutia kupit si macku vo vreci. povazujem za samozrejme, ze sa dopredu mozem informovat o tom, ako sa so psami pracuje, podobne, ako som povazovala za samozrejem ist sa pozriet, ako funguje skolka, do ktorej chodilo moje dieta.
Ak mi pani cvicitelka odmieta predviest, ako sa u nej pracuje, aky je pristup a atmosfera na cvicaku, vzbudzuje tym u mna len a len podozrenie - ked z nicoho ineho, tak minimalne z podivneho pristupu ku mne ako zakaznicke. takze dakujem, moze si svoj know-how nechat pre seba - takym to ludom ja svoje peniaze nedam, obratim sa radsej tam, kde sa ku mne budu spravat ustretovejsie...chvalabohu, mam dnes uz na vyber.
tu nejde o ziadne "servirovanie", ale o normalnu slusnost.
zhodou okolnosti, ako som sa prave nedavno dozvedela, je to cvicak, kde inej mojej kamoske pokazili psa - resp. boli na najlepsej ceste, aby ich metody na nom zanechali psychicke nasledky. takze, arogantny pristup k ludom predsa len naznacuje aj co-to o metodach pristupu k psom.