emor píše:Amaguk píše:nie, nebol to takyto pripad, co tu uvadzasa ako priklad...islo o nieco uplne ine, proste pani cvicitelke si nezela, aby tam chodili "ocumovat" ludia, ktori to nemaju zaplatene...
...a to ostatne, co popisujes, radsej ani nebudem komentovat
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
dufam, len ze nepopisujes modelovu situaciu z dennej praxe...
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
ked si zariadis kurz trebars uctovnictva . a pride ti tam 10 ludi co zaplatia . nechas dalsich troch bez platenia stat vo dverach nech sa divaju ako tych 10tich vyucujes.? a nech si popritom bez platenia odnesu skoro to co aj ti co platili.?
druha vec je ze ci pani cvicitelka je tak dobra ze si to moze dovolit alebo nemoze. a to ukaze cas.
ja inak fakt dost dobre nerozumiem dokedy budu ludia cakat ze to co niekto pracne vydrel za 25rokov zivota .. bude odovzdavat pekne naservirovane v kocke niekomu dalsiemu bez toho aby pohol zadkom...
aj o tom je cvicak.
a cvicak typu ZVAZARM.? ak by sa dal vratit cas a fungoval by . bol by som tam.ale nie je a nic nieje ako bolo. je to tak. ci sa paci abo nie.
sory, ale tvoja paralela s kurzom uctovnictva moc nesedi - uz aj kvoli tomu, ze, ako dobre vies, existuju rozne vycvikove metody. Na mojho psa by napr. ziadne tvrde metody nefungovali, a ak mi bude akykolvek vycvikar tvrdit opak, vie toho o psoch malo, reps. jeho vedomosti a obzor su silne limitovane a pre mna rada takehoto cloveka nema cenu...
navyse, aj rozne tieto vzdelavacie firmy robia napr. takzvane ukazkove hodiny, alebo dni otvrenych dveri, aby sa ludia oboznamili s ich pracou...
okrem toho je smiesne tvrdit, ze sa clovek, a v pripade mojej kamaratky uplny zacatocnik, moze nieco "zadarmo" naucit pozorovanim jednej hodiny cvicenie. to je absolutne demagogicky argument, s realnou pravdepodobnostou usleho know-how to nema vobec nic spolocne.
ja osobne by som na cvicak, kde pracuju tebou popisovanou metodou nechodila, lebo s takymi postupmi z principu nesuhlasim a nemusim pritom svojho psa poludstovat.
takisto by som nikdy nesla tam, kde ma nutia kupit si macku vo vreci. povazujem za samozrejme, ze sa dopredu mozem informovat o tom, ako sa so psami pracuje, podobne, ako som povazovala za samozrejem ist sa pozriet, ako funguje skolka, do ktorej chodilo moje dieta.
Ak mi pani cvicitelka odmieta predviest, ako sa u nej pracuje, aky je pristup a atmosfera na cvicaku, vzbudzuje tym u mna len a len podozrenie - ked z nicoho ineho, tak minimalne z podivneho pristupu ku mne ako zakaznicke. takze dakujem, moze si svoj know-how nechat pre seba - takym to ludom ja svoje peniaze nedam, obratim sa radsej tam, kde sa ku mne budu spravat ustretovejsie...chvalabohu, mam dnes uz na vyber.
tu nejde o ziadne "servirovanie", ale o normalnu slusnost.
zhodou okolnosti, ako som sa prave nedavno dozvedela, je to cvicak, kde inej mojej kamoske pokazili psa - resp. boli na najlepsej ceste, aby ich metody na nom zanechali psychicke nasledky. takze, arogantny pristup k ludom predsa len naznacuje aj co-to o metodach pristupu k psom.