Ahoj vie mi niekto pomoct ako odnaucit nasu hluchu Arwen od kadenia do voliery ?
Do voliery su nase tri fenky zavrete na noc asi od 10-6,30 rana kvoli tomu ze sa permanentne pocas ruska tmy snazia nejak dostat cez plot bud do pola k inym susedom co maju sliepky alebo k vedla k susedovi ktory chova zajace, a ked mu uz druhykrat zahrdusili cely chov, nechcem mat problemy este aj so susedmi .... Mimochodom plot mame riadne urobeny ale oni si cestu najdu vzdy
no ale nie to je dolezite, ide o to ze cely den su vonku, maju vybeh 13á kde mozu slobodne behat, hrat sa, kakat a cikat a nas RTW a krizenec RTW s ovciakom to aj robia, myslela som ze Arwen ich bude napodobnovat, ale ona si robi co chce a samozrejme ked ju nevidim...Adoptovali sme si ju aby ju neutratili, kedze je uplne hlucha, pekne reaguje na znakove povely ale toto neziaduce spravanie u nej neviemem nijak ovplyvnit..
Mozem rano hocikedy skoro vstat, ona uz tam minimalne jednu kopu ma a to robi hned vedla misky! Ja nechapem, ved pes si nekadi tam kde spava alebo je... A ked sa jej to nahodou podari udrzat, tak pre zmenu ide na makadamovu plochu pred branu, kde to jednoducho nemam sancu pozbierat hlavne ked je to riedke a kde sa moja dcera s oblubou hra na stavebnicku s lopatkou a furikom... Strasne ma to rozculuje, kedze je hlucha a nepristihnem ju pri cine, nemam sancu ako jej to zakazat, skusali sme s nou prechadzky vonku v poli nech ide tam- bez zmeny, ked jej dam menej jedla aby sa neprezierala, lebo aj to robi, tak zas vychudne.
Som z toho zufala, nechcem sa uz zaoberat takymito vecami, mame jedno dieta druhe za 2 tyzdne na ceste, mam predpisany kludovy rezim bez stresov a ja chcem pekny dvor bez hovienok kade tade. Ked sa to naucili dva psy pred nou, preco nie aj ona ? teraz aby som sa bala ze ked sa deti idu hrat s kamienkami, kde najdu kusky hovienok a to nehovorim o smrade ktory takto z voliery vychadza, len cakam kedy susedia okomentuju aj to.... prosim o pomoc, lebo uz neviem co vymysliet. Dakujem