Pigmentové škvrny?

Tu sa môžete pýtať na všetko, čo súvisí so zdravím vašich zvieratiek. Odpovedať vám budú skúsení veterinári. Potrebná registrácia.

Pigmentové škvrny?

Poslaťod angi » 4. Jún 2008, 7:50

Mám sučky Ratlíka má 3 roky a na jej brušku som objavila hnedý flak cca 3 mm x 3 mm. Chcela som ju očistiť, lebo som si myslela, že je špinavá, ale nešlo to.Vyzerá to tak, ako materské zanmienko, keď rastie aj farbu má takú istú. Ja som mala také zaniemnko, čo mi museli vyoperovať, lebo to začalo rásť.
Ten flak sa jej objavil v priebehu 1 týždňa.pred tým to tam nemala. Teraz to vyzerá tak, že sa jej to začína olupovať. má popraskaný povrch.Také fľky, presnejšie olupovanie sa kože som si všimla už na dvoch miestach na brušku, len tam má srsť,asi kvoli tomu som si to nevšimla skor.Asi tam mala tiež také hnedé flaky, čo sa jej olupovali.Bude to pigmentová škvrna, alebo materské znamienko???
Obrázok užívateľa
angi

Poslaťod MVDr. Jana Freyová » 12. Jún 2008, 9:48

ak sa to odlupuje, nie je to ani pigmetová škvrna, ani žiadne znamienko, ale nejaká lokálna reakcia kože. Ak sa to bude opakovať častejšie, ukážte to pri najbližšej návšteve veterinárovi, posúdi celkový stav kože a tiež či s tým treba niečo robiť. Pokiaľ ju to svrbí, návštevu neodkladajte.
Veterinárna ambulancia
Velehradská 8, Bratislava - Nivy
02/55960402
www.veterinka.sk
MVDr. Jana Freyová

Späť na VETERINÁRNA PORADŇA

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia