od MVDr. Jana Freyová » 19. Júl 2009, 23:46
Rada by som Vám dala rady, ktoré by viedli k riešeniu, ale obávam sa, že také nie sú, nakoľko diagnostikované DLK v takom nízkom veku je závažné vývojové degeneratívne ochorenie. Operácia (určite sa nerobí často, skôr výnimočne) nepovedie k tomu, aby končatiny boli rovné, ale za istých okolností môže zlepšiť funkciu kĺbov. Ja sama nie som ortopéd ale domnievam sa, že na Vás teraz je, aby šteniatko dostávalo čo nakvalitnejšiu stravu primeranú veku a preventívne látky vyživujúce kĺby, ktorých je na našom trhu dostatok. Vápnik pri správnej strave a ak sa nejedná o preukazateľný nedostatok vápnika v krvi, nie je nutné pridávať. Pohyb je potrebné obmedzovať podľa môjho názoru len v tom smere, aby nedochádzalo k doskokom na predné labky- žiadne prekážky, žiadne ťahanie, ak má rád vodu, plávanie je výborné. Doprajte mu hry s inými psami, nech si stihne užiť aj "detstvo".
Ešte rada pred operáciou, dajte si oskenovať rtg snímky a pošlite ich na viaceré pracoviská kde sa zaoberajú ortopedickými operáciami ( u nás aj v ČR) a konzultujte to . Ja Vám naozaj držím palce a budem rada správe o ďalšom postupe a výsledku.
Veterinárna ambulancia
Velehradská 8, Bratislava - Nivy
02/55960402
www.veterinka.sk