Ahoj, mám sučku JRT,aspoň si to myslím, že je JRT, lebo pán nám ju predal , ako JRT.Bolo by aktuálne krytie, našli sme psíka JRT, ale majitel povedal, že naša neni JRT , ale PRT, alebo je krížená -PRT a JRT-má výšku v kohútiku 31 cm, ale je taká istá , ako JRT, len že má dlhšie nožičky.čítala som na internete, že norma u JRT je od 25 do 30 cm, a u PRT od 30 do 35 cm.Takže o ten 1 cm je naša vyššia. Potom druhý chovateľ nám povedal, že podľa neho je naša sučka JRT, lebo že vraj toto plemeno je ako "bastard", že sa nedá tak presne určit tú normu na tú výšku a vobec, takže teraz neviem.A tento chovateľ mal úplne iného psa-krajšieho-, ako ten predchádzajúci , a aj ten bol s rodokmenom a s PP.Toho pána-od koho sme si kúpili našu fenku- som nevdela ani zavolať, ani sa mi neozval, som písala mail aj sms-ku, ale nič.Aké máte skúsenosti s týmto plemenom???
A chcem ešte na záver dodať, že nie som chovateľka,ani nou nechcem byť, možno, že pri kúpe šteniatka by sme mohli byť aj opatrnejší, ale mali sme ju len pre potešenie, nie na chov!!!!Ale chceme , aby raz mala šteniatka. Aj tak som počula, že sa to v mladom veku nedá zistiť, či má krátke, alebo dlhé nohy, bola už posledná, ukazali nám aj jej matku, predali ju nám, ako JRT...... Chcem sa len vyhnúť zbytočním hádkam.....