Pomožte mi JRT alebo PRT?

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Pomožte mi JRT alebo PRT?

Poslaťod angi » 11. Feb 2008, 9:01

Ahoj, mám sučku JRT,aspoň si to myslím, že je JRT, lebo pán nám ju predal , ako JRT.Bolo by aktuálne krytie, našli sme psíka JRT, ale majitel povedal, že naša neni JRT , ale PRT, alebo je krížená -PRT a JRT-má výšku v kohútiku 31 cm, ale je taká istá , ako JRT, len že má dlhšie nožičky.čítala som na internete, že norma u JRT je od 25 do 30 cm, a u PRT od 30 do 35 cm.Takže o ten 1 cm je naša vyššia. Potom druhý chovateľ nám povedal, že podľa neho je naša sučka JRT, lebo že vraj toto plemeno je ako "bastard", že sa nedá tak presne určit tú normu na tú výšku a vobec, takže teraz neviem.A tento chovateľ mal úplne iného psa-krajšieho-, ako ten predchádzajúci , a aj ten bol s rodokmenom a s PP.Toho pána-od koho sme si kúpili našu fenku- som nevdela ani zavolať, ani sa mi neozval, som písala mail aj sms-ku, ale nič.Aké máte skúsenosti s týmto plemenom???
A chcem ešte na záver dodať, že nie som chovateľka,ani nou nechcem byť, možno, že pri kúpe šteniatka by sme mohli byť aj opatrnejší, ale mali sme ju len pre potešenie, nie na chov!!!!Ale chceme , aby raz mala šteniatka. Aj tak som počula, že sa to v mladom veku nedá zistiť, či má krátke, alebo dlhé nohy, bola už posledná, ukazali nám aj jej matku, predali ju nám, ako JRT...... Chcem sa len vyhnúť zbytočním hádkam.....
Obrázok užívateľa
angi

Re: Pomožte mi JRT alebo PRT?

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 11. Feb 2008, 20:47

angi píše:Ahoj, mám sučku JRT,aspoň si to myslím, že je JRT, lebo pán nám ju predal , ako JRT.Bolo by aktuálne krytie, našli sme psíka JRT, ale majitel povedal, že naša neni JRT , ale PRT, alebo je krížená -PRT a JRT-má výšku v kohútiku 31 cm, ale je taká istá , ako JRT, len že má dlhšie nožičky.čítala som na internete, že norma u JRT je od 25 do 30 cm, a u PRT od 30 do 35 cm.Takže o ten 1 cm je naša vyššia. Potom druhý chovateľ nám povedal, že podľa neho je naša sučka JRT, lebo že vraj toto plemeno je ako "bastard", že sa nedá tak presne určit tú normu na tú výšku a vobec, takže teraz neviem.A tento chovateľ mal úplne iného psa-krajšieho-, ako ten predchádzajúci , a aj ten bol s rodokmenom a s PP.Toho pána-od koho sme si kúpili našu fenku- som nevdela ani zavolať, ani sa mi neozval, som písala mail aj sms-ku, ale nič.Aké máte skúsenosti s týmto plemenom???
A chcem ešte na záver dodať, že nie som chovateľka,ani nou nechcem byť, možno, že pri kúpe šteniatka by sme mohli byť aj opatrnejší, ale mali sme ju len pre potešenie, nie na chov!!!!Ale chceme , aby raz mala šteniatka. Aj tak som počula, že sa to v mladom veku nedá zistiť, či má krátke, alebo dlhé nohy, bola už posledná, ukazali nám aj jej matku, predali ju nám, ako JRT...... Chcem sa len vyhnúť zbytočním hádkam.....

ANGI
"DORAZILA SI MA" STYMTO PRISPEVKOM - O JRT A PRT :lol: :lol: :lol: :wink:
KED SOM TO CITAL DOBRE SOM SA ZASMIAL NA STRIEDANI TYCH SKRATIEK- NIEZE TO ZOBERIES AKO URAZKU - :wink:
PETO.
HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Poslaťod angi » 12. Feb 2008, 8:03

nie vobec sa neurazím, takto mi to bolo jednoduchšie a rýchlejšie :D
Obrázok užívateľa
angi

Re: Pomožte mi JRT alebo PRT?

Poslaťod janka_b » 13. Feb 2008, 12:29

angi píše:A chcem ešte na záver dodať, že nie som chovateľka,ani nou nechcem byť, možno, že pri kúpe šteniatka by sme mohli byť aj opatrnejší, ale mali sme ju len pre potešenie, nie na chov!!!!Ale chceme , aby raz mala šteniatka.

-mna by napr. potesilo mat pre potesenie psa s PP :)
-to ze nie si chovatelka, je tu kazdemu jasne, a aj to,ze nou vzhladom na svoj nazor zrejme nikdy nebudes. Skor by sme v tvojom pripade mohli hovorit o mnozitelke. Preco chces za kazdu cenu produkovat dalsie krizence? To mas "az tak rada" plemeno "JRT" ze ho chces vedome degenerovat dalej?
-neber to osobne, ale skus sa troska zamysliet. A ak si si kupovala psika len pre radost, a nie pre chov, ako pises, tak preco chces na nom chovat? V kazdej svojej vete si odporujes...takymto ludom psi do ruk nepatria.
-maj pekny den 8)
janka_b

Poslaťod angi » 13. Feb 2008, 13:56

Čo som písala, to bola otázka.Toto je moj názor:Psa s PP.a prečo? aby si mala čím viac úspechov? resp.tvoj pes?Aby si mohla chodiť po výstavách a byť pyšná? A Ty už ale veľmi dobre vieš, čím som a aká som. ako keby som bola prvá na svete, kto to robí. Na svete je 80% takých prípadov , ako je moj. Ja nechápem tvoj názor, lebo asi si chovatelkou, ty zas nechápes moj postoj, lebo ja nemám papierových psov. Darmo Ti to tu teraz budem vysvetlovať, aj tak to nebudeš chápať, a asi na tejto fóre nikto. Ja som kúpila tú sučku, ako darček pre mojho priatela, a chceme, aby raz mala šteniatka, nie pre peniaze, nie pre chov, ale pre ten pocit. Aj pre našu sučku , aj pre nás. Pre radosť.A vieš čo? už ma to ani nezaujíma, či je Parson, alebo Jack russell, halvne je to, že ju máme radi, s nami je štastná aj bez PP, a aj ja som štastná,že ju máme.A som na ňu pyšná, lebo je krásna a múdra.Nepotrebujem žiadneho šampióna, nepotrebujem, aby splnala žiadne normy, jednoduch chcem, aby sa mala fajn.A keď podľa teba je to degenerácia, tak podľa mňa tvoj názor je degenerativny. a psi nepatria do rúk takých nechápavých ľudí, ako si Ti.
Pekný deň
Obrázok užívateľa
angi

Poslaťod raky » 13. Feb 2008, 16:57

angi píše:A vieš čo? už ma to ani nezaujíma, či je Parson, alebo Jack russell

Aj som sa čudoval otázke, veď aj tak budú šteniatka čistokrvné.....Jackparson.... :doh:
Obrázok užívateľa
raky

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 13. Feb 2008, 17:30

angi píše:Čo som písala, to bola otázka.Toto je moj názor:Psa s PP.a prečo? aby si mala čím viac úspechov? resp.tvoj pes?Aby si mohla chodiť po výstavách a byť pyšná? A Ty už ale veľmi dobre vieš, čím som a aká som. ako keby som bola prvá na svete, kto to robí. Na svete je 80% takých prípadov , ako je moj. Ja nechápem tvoj názor, lebo asi si chovatelkou, ty zas nechápes moj postoj, lebo ja nemám papierových psov. Darmo Ti to tu teraz budem vysvetlovať, aj tak to nebudeš chápať, a asi na tejto fóre nikto. Ja som kúpila tú sučku, ako darček pre mojho priatela, a chceme, aby raz mala šteniatka, nie pre peniaze, nie pre chov, ale pre ten pocit. Aj pre našu sučku , aj pre nás. Pre radosť.A vieš čo? už ma to ani nezaujíma, či je Parson, alebo Jack russell, halvne je to, že ju máme radi, s nami je štastná aj bez PP, a aj ja som štastná,že ju máme.A som na ňu pyšná, lebo je krásna a múdra.Nepotrebujem žiadneho šampióna, nepotrebujem, aby splnala žiadne normy, jednoduch chcem, aby sa mala fajn.A keď podľa teba je to degenerácia, tak podľa mňa tvoj názor je degenerativny. a psi nepatria do rúk takých nechápavých ľudí, ako si Ti.
Pekný deň

NEROB SY TASKU HLAVU - S TOHO CO TI KTO NAPISE!

JA BY SOM BOL ZVEDAVY KTORI Z MUDRLANTOV TU HOVORI O LINEBREDE A INBRIDINGU Z VLASTNEJ PRAXE :!:
MLIET NIECO O NIECOM CO NIEGDE CITALI DOKAZE KAZDY-KTOMU NEMUSI BYT MAJITEL PSA CI CHOVATEL.
CHOV PSOV TO NIEJE LEN O ORGANIZACIACH A ICH" PREDPISOCH" CI DIREKTIVACH.
NA SVETE JE XY CHOVATELOV KTORY CHOVAJU PSI PREDOVSETKYM PRE SVOJE POTESENIE,A SPOSOBOM AKY SI ONI ZVOLIA A NIKTO ICH NEMOZE OBMEZDOVAT V PRISTUPE.
TOJE KAZDEHO OSOBNA ZALEZITOST!
HOVORIT O ZDRAVY VO VSTAHU S CHOVOM PSOV JE TERAZ MODNE-ALE GDE SU TY CHORY PSY??
Naposledy upravil HABAN'SBULLDOG dňa 13. Feb 2008, 17:33, celkovo upravené 1
HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Poslaťod angi » 13. Feb 2008, 17:31

haha je to veľmi smiešne..... :evil:
Obrázok užívateľa
angi

Poslaťod raky » 13. Feb 2008, 17:43

angi píše:haha je to veľmi smiešne..... :evil:

Angi,
nehnevaj sa zdá sa mi, že Ty ani nestojíš o radu, ale skôr chceš potvrdiť vlastný názor. A ak sa stotožníš s názorom Habana, tak možno raz budeš mať so psíka aj polovičného buldoga - samozrejme ,,čistokrvného,,.
A ak vraví, že jeho psi sú všetci zdraví, možno treba prelistovať trocha dozadu...
Ak by bolo všetko bez akýchkoľvek pravidiel, tak by sme sa mohli vrátiť o niekoľko storočí späť...
Obrázok užívateľa
raky

Poslaťod janka_b » 14. Feb 2008, 0:16

angi píše: Na svete je 80% takých prípadov , ako je moj.

...a prave v tom je najvacsi problem!!!!!.....
este ze tu ostava zvysnych 20% ktorym ide ozaj o slachtenie a nie o degeneraciu plemien. ale tebe sa to neoplati vysvetlovat, prepac...ty mas svoj nazor a ja zas svoj a tym to hasne. koniec debaty.
janka_b

Poslaťod angi » 14. Feb 2008, 8:16

HABAN máš pravdu , nebudem sa kvoli ostatným stresovať.
ALE STÁLE TO NIKTO NECHÁPE!!!!!!!!!!!!! TÝCH 80% SOM MYSLELA , ZE VIAC LUDI MA PSOV BEZ PP AKO S PP.NEMYSLELA SOM SI NA TO KRYTIE HLAVNE NIE NA DEGENERACIU. VY STE NECHODILI DO SKOLY? VSAK SOM VAM TO UZ VYSVETLOVALA. BOLA TO LEN JEDNA OTAZKA, LUDIA OTAZKA, VIETE CO TO ZNAMENÁ? OTÁZKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!HLAVNE JANKA b TY TO VOBEC NECHÁPES. TEBE BY SME TO MOHLI VYSVETLOVAT, CO JE TO OTÁZKA, LEBO ASI NEVIEŠ. ROBILA SOM NIECO ZLÉ?????? VSAK ESTE NEMÁE ANI TO ŠTENIATKO, UŽ MA TU IDETE ZABÍJAT. TREPETE TU O DEGENERACIU.......AAAAHHH
Obrázok užívateľa
angi

Poslaťod Nikka » 14. Feb 2008, 10:34

Angi, kedze chces mat vrh len tak pre potesenie, tak asi cena steniatok bude cca 500 maximalne 1000 Sk. Tak za veterinarne vydavky. Ak by ta cena bola vyssia, tak ide o kseftacku :cry:

Kazdy kseftak sa vzdy obhajuje jednym a tym istym. Ze kupil si psika len pre potesenie a zrazu by bol rad, keby mal aj steniatka. A naco? Ved su plne utulky!
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod angi » 14. Feb 2008, 12:23

no to už nech je moja vec, že za koľko ich budem predávať. Nemoze mi to nikto určovať. A kšeftačka by bola vtedy, keď by som hneď využila prvé haránie, a by som ju nechala nakryt, a robila by som to dookola bez prestávky. Má už dva roky, a si to vykúšame! A podla teba to neni kšeftačka, ked predávas psov s PP? je to také isté obchodovanie, len podla mna je to troška prehnané s cenami.
Obrázok užívateľa
angi

Poslaťod janka_b » 14. Feb 2008, 15:04

angi píše:HLAVNE JANKA b TY TO VOBEC NECHÁPES. TEBE BY SME TO MOHLI VYSVETLOVAT, CO JE TO OTÁZKA, LEBO ASI NEVIEŠ.

nestras, ledva som sa naucila citat a pisat,takze s vysvetlovanim takychto zavaznych veci na mna nechod. caute,idem "back to the jaskyna" ps: ponukam na krytie krasneho mamuta bez PP - po rodicoch intersampionoch s PP. nema niekto zaujem?
janka_b

Poslaťod angi » 18. Feb 2008, 8:43

Nikka, je to dokázané , že ked sučka nemá ani raz šteniatko, je vačšie riziko rakoviny mliečnej žlazy. a s tým som ti dala na tvoj hl..py názor odpoveď. Janka b do tej jaskyne kludne možes isť, lebo tam patríš, a možes tam aj ostať.
Obrázok užívateľa
angi

Ďalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia