zuzupes píše:Anja,
to mate teda doma veselo
no, podla mna by mohlo pomohlo fuj! a zodvihnut do vzduchu za kozu na krku a zatriast - proste tak, ako to robia psie mamicky. ale na to hrizenie som pocula taku radu, ze nie fuj, ale au! takym pisklavym hlasom a odist z miestnosti, lebo prerusit hranie.na nasu to pomohlo, ked sa hrala a zacala byt divoka a napriklad som drzala daku hracku a ona sa netrafila do hracky ale kusla rovno do mojej ruky , tak som zaukla a skoncila hru a ani som sa na nu nepozrela. stacilo to spravit par krat a odvtedy si dava poriadny pozor pri hre aby mi neublizila, lebo vie, ze by bolo po zabave. chce to len trpezlivost, je to este babatko.to mas ako s malimi detmi, tiez to chce vela trpezlivosti, akurat (chvalabohu) oni nas nekusu - teda mozno daktore ...
oreganka píše:Anja, mas zdrave temperamentne 7-tyzdnove steniatko, nic viac a nic menej .. zabezpec mu dostatok pohybu a hraciek na okusovanie, u tak maleho steniatka sa pocas dna faza kludu (spanie) s fazou aktivit strieda niekolkokrat, takze si aj odpocinies , na fuj a ani ine tresty ti nezareaguje podla tvojho zbozneho priania okamzite - je to stena, ktore sa UCI, bud dosledna, trpezliva, nikdy nie nervozna - agresivna, setri silou. U steniat s vyslovene trestami opatrne. A nebi ho novinami prosim ta, rukou uz vobec nie, nic take ako ohananie sa tlapkami psy v prirode nerobia a tvoje ruky su pre steniatko v tomto pripade len pohybujuca sa hracka a ty mu stanovujes akurat mantinely, co je fajn a co si uz nezelas. Pokial ide o vztah medzi steniatkom a psom, co uz mas: male pojde po nom, lebo sa chce hrat a mozno aj naopak velky po malom (ziarlivost), male mu bude skumat od usi po genitalie uuuplne vsetko a bude ho privadzat do sialenstva .. celu vec ale musis nechat na starsom psovi, svoje vztahy a buduce hierarchicke postavenie vo svorke si musia vyjasnit medzi sebou SAMI, nezasahuj, neoddeluj, nedrz stranu ani jednemu z nich, kym sa tak nestane.
Ahojky.
oreganka píše:Anja, dospele psy identifikuju stenata celkom spolahlivo - ako mladata. A tie pre dospeleho psa nepredstavuju nijaku konkurencnu hrozbu, naopak maju tendenciu stenata chranit a nie ich napadat ! To onuchavanie maleho starsim psom nie je nic ine, len pachova identifikacia (dospely pes ´vonia´ inak, lebo hormony) takze nechaj to na dospelaka, on da stenatu jasne najavo, kedy straca so stenacimi vypadmi trpezlivost a ak sa aj razantnejsie po malom ozenie, je to ok. (neber v taky cas male do narucia a starsieho netrestaj ! Narusis tak medzi svojimi psami prirodzeny socializacny proces a vazne nastrbis doveru u svojho starsieho psa voci sebe, takze az sa volaco take stane a ono sa stane, neries.) Snaz sa nadalej venovat dostatok casu starsiemu psovi (do tej miery, ako to bolo do prichodu steniatka), aby sa necitil zrazu vytesneny a nezacal na stena ziarlit.
Az pride stena do puberty (hormony) je mozne ze bude veselsie, ale zas to musis nechat na nich samotnych. Postavenie v hierarchii si musi kazdy z nich vybojovat sam. A u psov nie vzdy plati, ze starsi zostane boss, hned po tebe samozrejme
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 66 hostia