Kokrspaniel

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Kokrspaniel

Poslaťod Zuzana » 16. Máj 2007, 14:32

Ahojte vsetci. radi by sme si kupili sucku kokrspaniela ale najprv by sme sa chceli spýtat niekoho kto ma s týmto plemenom skusenosti akú má povahu. A tiez ci sa hodí do domu so zahradou lebo by bol stale vonku. Za odpovede vsetkym vopred dakujem, caute
Zuzana

Poslaťod Jaro » 16. Máj 2007, 14:57

zalezi ci je to anglican alebo american . su to troska rozdielne povahy . anglican ma ovela viac polovnych vloh , lepsi nos atd. tazko sa v dnesnej dobe hladaju dobre jedince . vobec neodporucam kokra bez PP .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod michelle » 16. Máj 2007, 17:47

mnoo thak o anglickych kokeršpanieloch viem, že sú ťažsie zvládnuteľné ako americké kokre (z počutia)...a myslím si, že chovať kokra na záhrade nebude žiadny problém, mám spolužiačku, ktorá má anglického kokra a je tiež na záhrade, ale dúfam, že ak ho budeš mať niekde priviazaného k búde, tak vedz, že s tým psíkom budeš musieť chodiť na prechádzky..pretože nedostatkom pohybu môže dôjsť k tomu, že ti kokrík začne tučnieť...záleži od toho, koľko pohybu bude mať :)

-Anglický kokeršpaniel je temperamentný pes. Je spoločenský, avšak nie na človeku závislý, skôr samostatný. Nezvykne sa dostávať do konfliktu s inými zvieratami či ľuďmi. Zle vychovaný jedinec môže prejavovať svoju dominantnosť voči ľuďom. Je učenlivý a inteligentný, nikdy nebude slepo počúvať príkazy, býva tvrdohlavý. Je potrebná dôsledná a trpezlivá výchova. Najmä u jednofarebných jedincov chovatelia popisujú vrodenú poruchu správania prejavujúcu sa zvýšenou agresivitou voči svojmu okoliu bez akéhokoľvek podnetu. Túto poruchu sa však už cieleným chovom podarilo odstrániť, pri výbere chovateľa a následne šteňaťa však treba byť obozretný.
(zdroj: wikipedia, ďalší link: http://www.dogspsy.estranky.cz/clanky/p ... kerspaniel )

-Americký koker:
Povaha: je vždy plný radosti (viď. jeho chvostík), jemný, prítulný, živý a plný energie, priateľský, vyrovnaný (Pozn. povaha je do značnej miery dedičná!!!)
Základne vlastnosti: veselý, temperamentný, múdry, štastný, srdečný, verný, milý
(zdroj: http://www.amcock.alconet.sk/charakter1.htm )
Obrázok užívateľa
michelle

Poslaťod Michaela » 16. Máj 2007, 18:05

michelle mas pravdu kokry su dost tvrdohlave a dost ucenlive. a neznasam tie stare babky co si kupia kokra a ten chudacik je taky tucny ze nevladze ani chodit!!! poznam viacej takych ale zas aj moje kamosky maju kokrov a presne si vystihla ich povahu. ale nie vsetky americke su take ako si pisala - ja som zohnala mojej najlepsej kamoske kokra uz rocneho od mojej spoluziacky - oni ho uz nechceli a ta tava (spoluziacka) mu tak pokazila povahu!!!!!!! :x on je sice taky milucky ale niekedy ked ho chyti amok - to hlavne ked je v domacom prostredi tak hocikedy po tebe vystartuje. kamoskinu starku uz 2 krat pohryzol a spoluziacka mi tvrdila ze je sa neda nic naucit)!!!!!! a on ked sme ho ucili zakladne povely tak uplne rychlo sa ich naucil za 1 tyzden!!!! ale som mala take nervy. este dobre ze som ho zobrala lebo to by dopadlo asi jeho smrtou keby som ho nevzala. a jemu sa ani nevenovali casto bol doma sam a teraz ma panicky strach byt doma sam aj ked ma na blizku krasnu vlcicu a on vtedy nechce nikoho pustit a trha nohavice :x
Michaela

Poslaťod Michaela » 16. Máj 2007, 18:07

ale zuzi tymto ta nechcem odradit len musis mu jasne ukazata kto je pan. napriklad mojho oca teta ma anglickeho a on je super :D jeho milujem
Michaela

Poslaťod Michaela » 16. Máj 2007, 18:09

este nieco : co si zo psa vychovas to budes mat! :D vystizne
Michaela

Poslaťod Jaro » 16. Máj 2007, 18:47

Koker nie je vobec tvrdohlavy baby . Je to pohodicka . Vsetko je o skusenosti cloveka . Len treba poznat povahu psa . Spaniele celkovo sa cvicia uplne v pohode a su dobre ovladatelny . Mam doma 8r. kokra . Anglicana - lovec telom a dusou :wink:
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod evulkak » 17. Máj 2007, 9:08

ale zato ked su okre neskutocne smrdia.... :? inac su v pohodke
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod Zuzana » 17. Máj 2007, 21:45

Ahojte všetci.Dakujem vam vsetkým za odpovede, sme radi ze ste nam poradili, vyzerá to tak, ze sa asi rozhodneme pre toto plemeno. Ozveme sa potom ako sme dopadli. Este nevieme, či ho vôbec zozenieme. drzte palce papa
Zuzana

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 41 hostia