Na stánke http://www.projektpes.szm.sk/ sa MVDr. Tibor Bindas snaží prezentovať spoluprácu mestskej verejnosti a samosprávy s chvályhodným zámerom pod heslom " ABY PES NEBOL PRE MESTO DES". Nespochybňujem samotnú ideu, ani problémy spojené s držaním psov v mestách. Skôr ma zaráža spôsob, ktorým to chce autor dosiahnuť. Mestá by každému dane odvádzajúcemu majiteľovi psa mali zakúpiť jeho publikáciu len za 98 Sk !!! - taká malá čiastka z (priemerne) 1000 Sk poplatku... Pri takom objeme/náklade možno aj slušne zarobiť - napriek nenáročnej cene...
Na stránke ma však najviac zaujali sugestívne obrázky agresie psov(bez zjavných súvislostí), či priehľadná a opäť priamočiara "anketa". A napokon skutočne na veterinára "mimoriadne objektívne" články typu -Pitbull pohrýzol... alebo ...dva bojové psy... - nuž čo, zase jeden "odborník"...
Navyše príbeh ž mesta Žiar nad Hronom osobne poznám, keďže som tamojším rodákom a nakoľko ponám aj bližšie okolnosti - môžem len zopakovať, že článok je tendenčný a zavádzajúci, prečo autor neuviedol, že mestká polícia, ktorá prípad krátko po skutku preverovala nevyvodila voči majiteľovi žiadne sankcie - a to bol náčelník MsP v ZH dlhoročným policajným vyšetrovateľom, takže ....
Naozaj nie je projekt ako projekt a nie je MVDr. ako MVDr. ...
váš názor ???