Akého psíka...???

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Akého psíka...???

Poslaťod Dávid_Bodnár » 2. Apr 2007, 15:59

Zdravím.Chcem kúpiť deťom nejakého psíka...Mal by byť asi taký velký ako Bígl...NIE vsak: Durič,farbiar,ani nič podobne!!! Mal by mať kratku a hladkú strsť.Poraďte prosim.Za odpovede Dakujem.
Dávid_Bodnár

Poslaťod Michaela » 2. Apr 2007, 18:55

potom by bol dobry orech z utulku :wink: len mensie - francuzsky buldocek, mops..takych plemien je malo..neviem ak si spomeniem napisem k detom su vhodne este kavaliery - ale tie maju dlhsiu srst. ovciarske su vacsinou vacsie a vacsinou maju dlhu srst
Michaela

Poslaťod Dávid_Bodnár » 2. Apr 2007, 19:29

Michaela: Vis...keby Bígl nebol duric tak nemam nad cim rozmyslat...ale ked zachyti stopu tak...som skoncil...tak preto by som chcel nieco ine...Moc,moc by sme chceli Labradora ale pre jeho velkost to nieje mozne...A mam predstavu o psovi take ze: Labrador vo velkosti Bígla... :lol:
Dávid_Bodnár

Poslaťod SH a perzska macka:) » 2. Apr 2007, 19:59

ale ešte si sa nevyjadril akú ma mať povahu a aký naročný by mal byť na cvičenie, a čo všetko od psíka očakávaš a na čo ho chceš (aké tvoje požiadavky by mal spĺňať..) dal si málo údajov, podľa mňa :wink: ešte to premysli :wink: 8)
SH a perzska macka:)

???

Poslaťod InSi » 2. Apr 2007, 22:43

ked som bola dieta, mavala som pravidelne stavy lutosti, ze nemam psika a moji spoluziaci Ano. Teraz z odstupom casu som im za to vdacna.

Kolko maju rokov Tvoje deti? Je to ich sezonny rozmar,alebo rozhodnutie celej rodiny, ze chcete medzi seba dalsieho clena rodiny? Dalsia vec je vyber plemena,ale ten je podmieneny co vlastne chcete so psom dalej robit. Je vela literatury, kde sa uvadzaju zakladne povahove crty daneho plemena...
Obrázok užívateľa
InSi

....

Poslaťod InSi » 2. Apr 2007, 22:46

este som zabudla....uvadzas, ze by mal mat kratku srst. Kvoli plznutiu? Jednoduchsej udrzbe? Pretoze pokial je onen dovod na Tvoju volbu kratkosrteho plemena, nieco nie je v poriadku....
Obrázok užívateľa
InSi

Poslaťod rybicka » 3. Apr 2007, 6:04

Insi preco by nemohol mat dovod plznutie, ked chce kratkosrste plemeno? Ved takmer vzdy sa beru do bytu kratkosrste plemena prave kvoli plznutiu. Uz len zalezi ake je to plemeno, ale kratkosrsteho si predsa dobrovolne vyberat moze. Je takych vela psikov a nemyslim, ze ked bude v rozhodovani aj tento dovod, tak by znamenal, ze ho budu mat menej radi.
Inak sa priklanam k ostatnym, rozmyslite si dobre, preco toho psa chcete, lebo deti chcu psika jeden rok a na druhy rok ich omrzi-nie vsetkych samozrejme, ale su to deti. A ak uz mate dospelejsich, tak si najprv s nimi vyjasnite, preco chcu psa a ze to nie je vec, ale zivy tvor, ktory ma svoje potreby a potrebuje vas...
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Nils » 3. Apr 2007, 7:42

Dávid_Bodnár píše:Michaela: Vis...keby Bígl nebol duric tak nemam nad cim rozmyslat...ale ked zachyti stopu tak...som skoncil...tak preto by som chcel nieco ine...Moc,moc by sme chceli Labradora ale pre jeho velkost to nieje mozne...A mam predstavu o psovi take ze: Labrador vo velkosti Bígla... :lol:

Myslím, že si to vystihol. Poznám viacerých majiteľov na sídlisku a problémy s tým teda občas majú... Ak chceš neičo menšie a pritom šikovné k deťom(a krátkostrsté) skús staffordshire bullterier - mňa teda oslovil. Kontakt na stanice je aj na tejto stránke.
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod sylva » 3. Apr 2007, 8:02

ked som bola dieta, mavala som pravidelne stavy lutosti, ze nemam psika a moji spoluziaci Ano. Teraz z odstupom casu som im za to vdacna.

Ja som bola na tom rovnako, myslím, že ako mnoho iných detí, ale na rozdiel od Teba, InSi, to ja rodičom nikdy nezabudnem a neodpustím :? Mojou túžbou bola Lassie :lol: , čo chápem, že rodičia vyhodnotili ako nie príliš vhodnú voľbu do panelákového bytu, ale keď som neskôr zľavila zo svojich kritérií a stačil by mi akýkoľvek oriešok a doma neprešlo ani to, s tým som sa už nevyrovnala :lol: A dnes, keď som už veľká si to všetko vynahrádzam asi takto http://www.dogservice.sk/fotogaleria/cvicak/photo09.php
http://www.dogservice.sk/fotogaleria/cvicak/photo38.php
http://www.dogservice.sk/fotogaleria/ine/photo15.php
http://www.dogservice.sk/fotogaleria/ine/photo02.php
Ja by som k deťom volila nejakého buldočka, mopsa.
sylva

Poslaťod Nikka » 3. Apr 2007, 8:27

Rybicka, a koko ludi sa v tomto myli! Kratkosrsty pes plzne horsie ako dlhosrsty. Tie kratke chlpy sa tazko odstranuju nielen z bytu, ale aj z oblecenia. A ver mi, take blede chlpy labradora vedia byt pozapichovane skoro vsade :D Dlhosrsty pes sa ucese, chlpy sa zachytia na hrebeni a mas toho menej po byte a na sebe. A ked uz, pekne sa daju take chlpy povysavat a pozbierat.
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod Nikka » 3. Apr 2007, 8:36

Michaela ma pravdu. Co tak navstivit utulok a vybrat si tam toho svojho spravneho psika? Ved ich je tam tolko! Roznej velkosti, farby. Cakaju na toho svojho panicka. A deti, ak chcu naozaj psika a nie je to len ich rozmar, by sa potesili aj takemuto. A urobili by ste aj zaroven dobry skutok :D
Si pamatam, ako som ja domov nosievala psikov, vzdy to boli take prave bastardiky :P
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod anet » 3. Apr 2007, 8:48

Nepisete vek deti ale ja osobne odporucam napr. kavaliera, jazvecika radsej dlhosrsteho, seltiu.
Myslim ze ludia maju mylnu predstavu o udrzbe hladkosrstych plemien. Strasne plznu, tie drobne ihlicky sa napichaju vsade. No, ale kto nemal hladkosrste plemeno i tak neuveri.
Obrázok užívateľa
anet

Poslaťod DKo » 3. Apr 2007, 8:48

Nikka píše:Co tak navstivit utulok a vybrat si tam toho svojho spravneho psika?
Návštevu útulku príp. viacerých a rozhovor s ich správcami predom doporučujem. V útulkoch pomerne často končia psy "rozmaznané" deťmi, ktoré vyrástli a prestalo sa im páčiť byť večne nadrapovanou "hračkou". Tieto psy sa voči deťom správajú nepriateľsky až útočne :!:
DKo

Poslaťod rybicka » 3. Apr 2007, 10:00

Nikka ja viem, ze je to omyl, jen som povedala, ze vela ludi tak vybera. Mne to hovorit nemusis, mala som doma kratkosrsteho psa a tie ihlicky boli uplne vsade, v koberci, na deke, na gauci, na kresle, na mojom obleceni, uplne vsade, mohla som vysavat ako som chcela, aj tak som vzd skoncila na kolenach a vyberala ihlicku po ihlicke rucne niekolko hodin vzdy po prechadzke, ked si isiel lahnut do pelechu :twisted:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Nils » 3. Apr 2007, 10:22

anet píše:Nepisete vek deti ale ja osobne odporucam napr. kavaliera, jazvecika radsej dlhosrsteho, seltiu.
Myslim ze ludia maju mylnu predstavu o udrzbe hladkosrstych plemien. Strasne plznu, tie drobne ihlicky sa napichaju vsade. No, ale kto nemal hladkosrste plemeno i tak neuveri.

Myslím, že kto má/mal hladkosrsté plemeno tak takúto zjednodušenú, zovšeobecnenú kravinu nenapíše. Mal som a mám aj krátkosrsté plemeno a mal som aj dlhosrsté. Neporovnateľný rozdiel... :!:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Ďalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 34 hostia