ceny šteniatok

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

ceny šteniatok

Poslaťod Anja » 2. Apr 2007, 12:26

ahojte.nemate nahodou prehlad ako sa pohybuju ceny šteniatok slovenskeho čuvača a bernardina???
Obrázok užívateľa
Anja

Poslaťod rybicka » 2. Apr 2007, 12:59

Ahoj, aj tu na hlavnej stranke v sekcii bernardin a slov. cuvac najdes chovatelov s ich vlastnymi webovymi strankami, tak ich kontaktuj a budes mat cenu z prvej ruky.. :wink:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Anja » 2. Apr 2007, 13:05

ved som ale sa ete neozvali....musim skusit viacerych a počkat... :shock:
Obrázok užívateľa
Anja

Poslaťod rybicka » 2. Apr 2007, 13:09

tak tak, trpezlivost, nie vsetci maju vzdy cas, ale urcite sa na maily pozeraju, tk sa urcite ozvu... :wink:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Ivka » 2. Apr 2007, 13:30

ak bez PP tak cuvaca moj bratranec kupil za tisicku...
Ivka

Poslaťod Anja » 2. Apr 2007, 13:49

ja bych radšej s PP...
Obrázok užívateľa
Anja

Poslaťod DKo » 2. Apr 2007, 13:58

Anja píše:ja bych radšej s PP...
Na čo potrebuješ čuvača? Ak na prácu = stráženie, tak lepší výber vhodných pováh je medzi bez PP. Ak hoci iba na okrasu, najprv sa pokochaj cca 3-ročnými dospelými jedicami, aby si aspoň tušila čo môže vyrásť z roztomilého ťuťu-muťu šteniatka.
DKo

Poslaťod Anja » 2. Apr 2007, 14:26

:D mam 13 ročneho čuvača a pred nim sme tak isto mali čuvača takže je to plemeno s ktorym mam celoživotne skusenosti.Viem čo take plemeno obnaša....len chcem teraz s PP
Obrázok užívateľa
Anja

Poslaťod DKo » 2. Apr 2007, 15:25

Anja píše:Viem čo take plemeno obnaša...
... prečo alternatíne bernardýn a nie napr. kaukazan?
DKo

Poslaťod Anja » 2. Apr 2007, 15:32

S bernardinom nemam skusenost ale velmi ma zaujalo to plemeno...a ked som sa aj rozpravala s chovatelmi tak povedali že nie je naročne...teda ako pre koho...ty maš akeho psa???
Obrázok užívateľa
Anja

Poslaťod rybicka » 2. Apr 2007, 15:33

DKo a preco ty vies vzdy pisat len ustipacne a rypave odpovede? Preco ju odradzas, ked vie co chce a preco to chce...nie kazdy sa pyta po psovi len na okrasu a pre tutu-nunu...ja chcem napr. vlkodava-a za 3 tyzdne ho budem mat a nemam dovod ti pisat preco ho chcem, mam svoje dovody a ano je tam AJ to, ze je to pre mna nadherne a uzasne plemeno a taktiez viem, co to obnasa. Chcela poradit v cenach, tak jej porad s cenami, nie aby chcela ineho psa... :wink:
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod DKo » 2. Apr 2007, 15:50

rybicka píše:preco ty vies vzdy pisat len ustipacne a rypave odpovede? Preco ju odradzas, ked vie co chce a preco to chce...nie kazdy sa pyta po psovi len na okrasu a pre tutu-nunu...
Nuž neviem ako ty, ale ja som už poznal aj čuvača sťatého sekerou za útok na vlastného gazdu a nebol to útok za zlé zaobchádzanie. Proste psovi pravepodobne drblo z nedostatku vyťaženia a pomerne malého priestoru.

rybicka píše:ja chcem napr. vlkodava-a za 3 tyzdne ho budem mat a nemam dovod ti pisat preco ho chcem, mam svoje dovody a ano je tam AJ to, ze je to pre mna nadherne a uzasne plemeno a taktiez viem, co to obnasa.
Ani mi nepíš a zadováž si hoc troch. Tuším ani IW by sa podľa mena nemal vlka báť a na holiach by sa mohol cítiť ako rybka v bystej vode (nechlórovanej) 8)
DKo

Poslaťod Anja » 2. Apr 2007, 16:32

no jasne.tomu psikovi len tak z ničoho nepreskočilo.Tam musela byt nejaka chyba zo strany majitela. Chovat psa nie je vobec tažke pokial maš k tomu naozaj vztah (nemyslim tym detičky čo silou mocou miluju zvieratka ale ked zistia že sa o to treba starat tak končia na ulici alebo s eutanaziou!) a trpezlivost!!!!! ja som so svojim čuvačom v živote nemala žiadny problem a to nie je ani extra cvičeny...
Obrázok užívateľa
Anja

pes s PP

Poslaťod InSi » 2. Apr 2007, 23:02

moj nazor je, ze pokial ma buduci majitel psa jasnu predstavu, ze ci chce psa_rasu, mal by trvat na tom, ze chce psika s PP:
...ked chcem meneckeho ovciaka fenu a raz v buducnosti bude mat steniatka, moze sa stat, ze napriek nakrytiu s totoznym plemenom, steniatka nebudu mat po vyzualnej stranke vela spolocneho....ups genetika je mocna carodejka.
...garancia....pre mnohym nepoctivych chovatelom hrozne slovo, pretoze je to biznis kratkodobeho zisku a povest svojho chovu im vela nehovori. Napsiek tomu sa najde zopar nadsencov, ktori majú svoj chov pre vlastne potesenie so snahou dobreho zdravotneho stavu. Ale je potrebne hladat a mat otvorene oci. Vela napovie pocet vrhov jednej feny. Osemrocna fena po siedmych vrhoch....asi nieco nebude v poriadku,ale chyba psa to nie je. ....

Vyhody Orieska popisovat nemusim, su to zlaticka.
Obrázok užívateľa
InSi

Poslaťod rybicka » 3. Apr 2007, 6:13

DKo a zasa len ustipacna odpoved. Ako ti napisala, ma skusenosti s cuvacom, tak preco by ho nemohla mat znovu, ked uz mala dvoch a nemala problem? :?:
A ja nemam zaujem si kupovat troch vlkodavov, beriem si jednu fenku, dobre som si to rozmyslela, paci sa mi to plemeno-nie len na pohlad ale hlavne povahovo-uz 9 rokov, myslim, ze za tu dobu som mala dost casu precitat si o nom vela veci a posledne 3 roky som v stalom kontakte s jednou chovatelkou a momentalne s chovatelkou mojej fenky-s ktorou budem v kontakte nadalej. Viem, ze vlkodav je dusou lovec, nemusis mi to hovorit. A to akoze si nikto nemoze kupit psa, ktory nie je gaucak a je s nim trochu viacej prace na vychovu? To by si nikto nemohol kupit nic snad okrem palacoveho pinca, alebo peruanca, alebo cinskeho nahaca(ano je ich viac, to boli prvi, co ma napadli). Lebo vo velkej vetsine psov sa nachadza dusa lovca.
Obrázok užívateľa
rybicka

Ďalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 54 hostia