utoky

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

utoky

Poslaťod kikaaa » 29. Nov 2006, 11:36

Dobry den prajem, mam problem s mojim psikom ma 10 mesiacov a posledne dni strasne zuri na kazdeho psika aj sa uz pobil s niekolkymi, som z toho nestastna lebo ho nemozem mat ani na volno pusteneho a som myslela, ze som nic nezanedbala od malicka bol v kontakte so psikmi a teraz posledne dni zacina utocit, uz sa mi stalo ze aj na fenku zautocil. Co by som s tym mohla urobit? Nevedel by mi niekto poradit?Dakujem.
kikaaa

Poslaťod offca » 29. Nov 2006, 11:52

Je to celkom normalne.. Je to puberťák ako vyšitý.
Teraz je najlepšie chodiť just do skupin s čo najviac psami. A kludne ho meszi nimi pustiť. Idealny je na toto cvičak.
A nedavajte otazky typu "s yorkom na cvičak?"... jasne, york je pes rovnako ako každy iny.
A dalšia vec, ktora ma utvrdzuje v tom, že cvičak potrebuje je, že psik je jednoducho nevychovany. Bez urážky. Keby bol zvládnutý, môže mať iných psov v zuboch a pritom byť pustený...na privolanie by posluchol, na nesmieš rovnako.
Naposledy upravil offca dňa 29. Nov 2006, 11:54, celkovo upravené 1
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod offca » 29. Nov 2006, 11:52

Beriem späť toho yorka, neviem, kde som nabrala ten pocit :)
"Ak sa k Vám vkradne zlodej, spoznáte to podľa štekotu psa. Ale ak máte doma argentínsku dogu, spoznáte to podľa kriku zlodeja"
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod kikaaa » 29. Nov 2006, 12:15

No asi mas pravdu ja som ho sice trocha cvicila aj posluchne ked ho privolam ku mne ale iba vtedy ked nevidi psika a hlavne za piskotku. Urcite sa s nim chystam na cvicak tiez si myslim ze mu to pomoze :wink: . Je to strasny cert, a inak je to cairnterrier. Takze ako kazdy terier ma tvrdu povahu a snazim sa ho zvladnut ako najlepsie viem niekedy ma ale hlavne odmekci a viem ze robim chybu.
kikaaa

Poslaťod offca » 29. Nov 2006, 12:41

Suhlasim, terieriky su tvrde oriešky, špecialne ku psom.
Ak už ho cvičák nenaučí minimálne správať sa ku psom, určite pomôže apson v poslušnosti. A zaroven je to prijemne straveny čas spolu.
Obrázok užívateľa
offca

Poslaťod Mary » 15. Dec 2006, 21:47

offca ked čitam tvoj prispevok, tak som si spomenula,že pred par dnami som stretla jednu pani s yorkširom a povedala mi že chodi s nim na cvičak a bol dobry,vobec si na Buffy neštekol. Klobuk dole 8)
Obrázok užívateľa
Mary

Poslaťod Michaela » 16. Dec 2006, 12:43

Potrebovala by som kamaratke poradiť ako vycvičiť problémového psa. No ide o to, že som jej cez moju spolužiačku zohnala ročného amerického kokeršpaniela čiernej farby. Ja som s ním tiež bola. Zo začiatku bol úplne kľudný ani nič a dosť málo jedol (ja si myslím, že mu predtým dávali menej jesť, lebo oni hocikedy nemajú ani jesť). A potom asi po dvoch dňoch začal byť agresívny. Teda keď sa hral s hračkou, nemohli sme sa k nemu priblížiť - strašne vrčal a keď sme mu chceli vybrať bodliaky nechcel si dať a skoro nás uhryzol a pri česaní to isté. Okrem neho majú ešte asi 5 ročnú NO - fenu, volá sa Karina (kamoška ich nemá doma, ale u starkej a Karina je z ulice jej starká ju našla vyhladovenú a ujala sa jej, toho kokra si zobrali preto lebo v marci im stary anglicky koker zomrel na rakovinu vo veku 12 rokov-akurat na svoje narodeniny) a chovajú ich a občas tam donesú čierneho vlčiaka od kamoškinoho uja - ten NO sa vola ajax a ten muž má ešte 2 NO jedného z nejakého salaša a druhý je Ajaxov a Karinin syn. A ešte ten koker sa vola Blacky. Viem, že bol často sám doma od malička ako si ho doniesli, nikto nebol s ním doma. Tak býval od siedmej do druhej poobeda sám. A keď vycíti, že má zostať sám doma (aj keď s ním bude Karina) tak nechce pustiť dotyčného pustiť z domu a začne vrčať a trhať nohavice.A hocikedy ho z ničoho nič pochytí, že my mu nič nerobíme a on začne po nás vrčať a hocikedy keby nebola Karina tam tak by sme skončili dohryzení. Len to je horšie, že Karina nebýva vo vnútri iba občas keď vbehne na dolné poschodie - hlavne keď vidí v Blackiho miske nedojedené jedlo. A ešte šteká po muchách ani po včelách nie a keď sa pozeráme a niekto sa začne nahlas smiať, tak vyskočí do kresla toho dotyčného. A vynucuje si napr. jedlo alebo hračku a keď sa neurobí po jeho vôli dostane záchvat zúrivosti. Čo by majú robiť?
Michaela

Poslaťod michelle » 24. Feb 2007, 17:37

mnoo thak čo by mala robiť, v prvom rade ide o to, že ten pes je veľmi agresívny ako si si už určite všimla..a agresivita nie je práve najlepšia...je to veľmi ťažký prípad, keďže keby si psa nevšímala, bol by agresívny a snažil by sa agresivitou vynútiť svoje...ale mno ak si vezmeš dôvod prečo je agresívna...vyjde z toho toto vlastne:
-svojou agresivitou si dokáže vynútiť svoje
-ak to dostane, čo si zažiada, a je pritom agresívna, vie, že vyhrala..že dostala svoje, agresivita sa časom môže aj stupňovať

čiže z prvých bodov vyplýva, že tým, že je agresívna, dostane čo sa jej zažiada...to je akoby ste ju za jej správanie pochválili...a tomu práve treba zabrániť...nho ale treba uvážiť, že ako tomu zabrániť, je to dosť ťažké a náročné...pretože taký agresívny pes, ak už sa už zahnal po vašej alebo cudzej ruke, môže byť dosť nebezpečný..pretože vás môže pohrýzť o čo komplikovanjeiše by to potom bolo, psa by ste museli utratiť...a to nechcem aby sa stalo (heh ale čo zmôžem ja, že? heh)....a thak vidím možnosť jedine v tom, že by ste psa šikovným spôsobom zavreli, alebo nejako zaviazali k niečomu...aby nemohol na vás zaútočiť...ak by bol už zaviazaný (vôdzkou) mohli by ste mu dávať maškrty a to takto:
-šli by ste k nemu blízko a on by zavrčal, nič mu nedávajte a vzdialte sa...
-ak by ste boli aj ďalej a on by vrčal, to isté..nič mu nedávajte
-maškrtu mu podajte iba vo chvíľi, keď nevrčí..ak by sa taká príležitosť naskytla...dajte mu maškrtu..a slovami povedzte dobrý psík.
-nho a ďalšia rada, že si nevšímajte jeho vrčanie, (ak bude na vôdzke či nejak inak..prosto nech je nejako postarané, aby na nikoho z okolia nemohol zaútočiť)ignorujte to...a ak prestane, pochválte ho...

možno tak časom dosiahnete, že prestane..ale nato bude potrebný čas a trpezlivosť...všímajte si jeho povahu, ako bude všetko vnímať a či to pomáha...je dôležité, aby jeho pán, majteľ vedel...ako jeho vlastný pes čo vníma...a dbajte nato, aby mal pes v majteľa dôveru atď (nie je nad dôveru) ehm a ešte, že ta agresívna povaha nemusí byť z toho, že je rozmaznaný, je to pre to, čo som už vyššie spomínala (podľa mňa) a nie z rozmaznanosti..to by asi vyzeralo inak...a agresia psa môže byť príčinou toho aj, že nemá výchovu (ten pes) alebo je to typ psa, ktorý chce byť vodcom svorky...thak bacha nato ;) neskôr mi prosím ťa napíš, ako to dopadlo, dík :)
Obrázok užívateľa
michelle

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia