MVDr. Magdaléna Godányová píše:Ockovanie :
od 6. tyzdna proti psinke, parvoviroze, hepatitide, laryngotracheitide
o 3 tyzdne preockovanie plus ockovanie proti leptospiroze
o 3 tyzdne preockovanie leptospirozy plus besnota /od 3 mesiacov/
potom toto vsetko raz rocne
Ak je stena starsie prva vakcinacia sa robi aj s leptospirozou
Od 12 tyzdnov sa da ockovat proti lymskej borelioze, potom o 3 tyzdne revakcinacia. Potom revakcinacia raz rocne.
Odcervenie 2,4,6 a 8 tyzden veku potom raz mesačne do veku 6 mesiacov. Potom raz za 3 mesiace po cely zivot psa. U steniat odporucujem koprologicke vysetrenie na parazity, hlavne ak nebola dodrzana takate schema odcervenia, ale ked vieme len ze "bolo odcervene".
evulkak píše:Papierový pes dostane pôvod o plemene od veterinára hneď po narodení.
Dávid_Bodnár píše:No tak asi bude ten Labrador...Najprv som chcel s PP,ale vcera som sa stretol s jednym znamym a my vravel ze on chova Labradorov a bude mat aj steniatka...Tak som sa potesil,lebo vravel ze aj cenu mi spravi...Ale su bez PP...
sylva suvislost je s tym, ze vetsinou v kupnej zmluve uvadza chovatel to, ze chce mat ako prvy pravo na odkupenie psa, ak sa ho majitel chce alebo musi vzdat-cize sa zavazuje, ze sa zaujima o to, co sa s tym psom aj u noveho majitela deje, vetsina dobrych chovatelov v kupnej zmluve zarucuje poradenstvo a podobne vyhody....v tom ja vidim suvislost...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 37 hostia