beira píše: Fakt to nebolo umyselne...
...hambis sa presvedcivo, ale pochybujem ze Ti to Nills zozerie...
Fanny píše:Raky ale niektore plemena sa aj tupiruju, hlavne na vystavach
Fanny píše:Nils píše:to baby - mali ste aj iné-služobné plemeno alebo len RR - resp. máte s nejakým služ plemenom skúsenosti
Nie Nils, nastastie nie
A co ten tvoj prieskum ? Nevies sa rozhodnut, co si zaobstaras ku Gastankovi ?
Fraga píše:Fanny neviem čo presne si mala na mysli, ale pravde podobne potom aj ja budem u teba rasista, lebo tiež si myslim, že plemená by sa mali využívať na to, na čo boli pôvodne šľachtené... a to by sa u nich malo podporovať prehlbovať a zdokonalovať. .
Nils píše:to yetti - stále si mi neodpovedal ohľadom dobermanov a ich služ využitia - prečo podľa teba ten ústup...
to baby - mali ste aj iné-služobné plemeno alebo len RR - resp. máte s nejakým služ plemenom skúsenosti
ešte taká úvaha ohľadom RTW - aj toto plemeno/pokiaľ viem/ sa využíva prakticky menej než v minulosti - ktovie prečo??
bol by som rád, keby sa vyjadrili aj rea a Zolo...a iní...
Fanny píše:A moze to byt aj "rasizmom" medzi kynologmi. Ved ked pride niekto cvicit s inym plemenom ako NO, navyse ani nepatri medzi pracovne, tak je hned tercom posmeskov, poznamok o neschopnosti atd.
Len preto ze ine plemena si vyzaduju individulny pristup a iny styl vycviku ako NO.
raky píše:Fanny píše:Dostatocny na to, aby ma takyto pristup odradil, na rozdiel od inych, zial
Mna to naopak motivovalo dokazat tym "rasistom", aky su hlupo zaujati
Podobne, ale ak by som nemal predtým psa a NO, tak by ma to tiež asi odradilo, dokonva som zažil výcvikára, ktorý naschál na nás išiel bývalým tkzv. zvazarmovským spôsobom a príliš tvrdo, aby nám dokázal, že HW nikdy nebude mať na to..., ale je to aj o ľudoch a je kopa super výcvikárov... Vždy mi spraví radosť ak akýkoľvek pes vyhrá napr. preteky so zadaním skúšky, majstrovstvá stopárskych psov a je trocha iný ako ostatní. Kamoš robil s boseronom SVV1 a skončil 4 z 10 psov...
Zdá sa mi, že v ČR to je trocha viac rozmanité a aj podmienky na uchovnenie viac prepracované.
Ak služobné plemeno chováme len pre exteriér, je to škoda najviac pre to plemeno a tak, ako bolo na začiatku témy napísané, bude sa okruh služobných plemien len a len zužovať...
DKo píše:čo ma chceš zabiť?Zolo píše:Je to na dlhé písanie
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 39 hostia