Mýty o psoch

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod emor » 15. Okt 2007, 9:35

oreganka píše:.. a co mytus o panictve psov ??! .. ze mu treba ´dopriat´ :twisted: lebo inak agresia z nevybitych nadrzanych frustrov a aj rakovina - takze kto nechce psa nechat v buducnosti nakryvat, treba preventivne :!: :?: vykastrovat :evil: :!: .. byt tak pes, pri tejto sprave mi zatiahne gule az do krku :shock:

pes sa stava zavislakom na krycej chuti az ked to niekolkokrat okostuje. dovtedy mozno tusi o com to je ale zdaleka mu jeho chute pripadne otcovstvo neuhasi, ba prave naopak.

kastracia, je velmi silny zasah do organizmu a zdaleka nie je vseliek na problem pre ktory sa kastraciu rozhodnu vykonat. okrem potvrdeneho tumoru a podobne.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Kaca » 15. Okt 2007, 9:35

ono su aj myty o tom, ze kastracia vsetko poriesi...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Nils » 15. Okt 2007, 9:35

oreganka píše:.. a co mytus o panictve psov ??! .. ze mu treba ´dopriat´ :twisted: lebo inak agresia z nevybitych nadrzanych frustrov a aj rakovina - takze kto nechce psa nechat v buducnosti nakryvat, treba preventivne :!: :?: vykastrovat :evil: :!: .. byt tak pes, pri tejto sprave mi zatiahne gule az do krku :shock:

no! korenistá dievka, o guliach síce ako žena prd vieš, ale teší ma, že máš takýto názor. ja by som to osobne psovi nespravil už len z obyčajnej solidarity... :wink:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod rea » 15. Okt 2007, 10:28

Kaca píše:ono su aj myty o tom, ze kastracia vsetko poriesi...

Moje osobné skúsenosti sú, že neporieši, ak sa vykastruje pes, ktorý mal problémy v správaní pri ostatných psoch, kastrácia mu situáciu len skomplikuje, pretože ostatní psi sa k nemu začnú správať "inak" a on má väčšie problémy sa medzi nich zaradiť. Predpokladám, že ak majiteľ nevedel psa usmerniť pred kastráciou, nebude mu vedieť pomôcť ani po nej. Zlozvyky založené na nesprávnej výchove a socializácii síce možno nadobudnú trochu iný nádych, ale ostávajú.

Čo sa týka sučiek a pôrodu, po odchovaní šteniatok fena určitým spôsobom dozrieva, nijakú povahu ale samotný pôrod neobráti o 180 stupňov. Takisto ale pôrod nenapraví chyby majiteľa.
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea

Poslaťod Jaro » 15. Okt 2007, 11:21

Nils píše:zaujímal by ma mýtus o "panenstve" suky a s tým spojenými údajnými zdravotnými problémami. určite poznáte tvrdenia typu: "Suka by mala mať aspoň raz za život štence. Vyhne sa tak zdravotným komplikáciám." Osobne tomu neverím, ale......ja o chove ako takom veľa neviem, takže aké sú vaša pozantky?? :?: :?:

Nils ked sa na to pozrieme z inej stranky , vo vlcej svorke sa pari len alfa samec a alfa samica . Podla tohoto sa niektori clenovia vo svorke nedostanu k tomu aby sa parili za cely zivot , takze ak by sa to vztahovalo na psovite selmy musela by ich populacia vymierat na rozne druhy rakoviny a pod . takze to vidim ja ako jeden z mytov ohladom psov . ako aj ostatnych psovitych seliem . skor to vidim ako geneticku predispoziciu u niektorych preslachtenych plemien . ale tam su aj ine vady a ochorenia na ktore moze pes uhynut .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod zuzupes » 15. Okt 2007, 11:25

s tym alfa samcom a samicou to nie je uplne tak. ono nie vzdy ma alfa samica stence od alfa samca. a tak to je aj u ludi :lol:
Obrázok užívateľa
zuzupes

Poslaťod Nils » 15. Okt 2007, 11:28

Jaro, zhruba takouto dedukciou som postupoval aj. Ale ako som napísal - nie som chovateľ :wink:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Jaro » 15. Okt 2007, 11:33

zuzupes píše:s tym alfa samcom a samicou to nie je uplne tak. ono nie vzdy ma alfa samica stence od alfa samca. a tak to je aj u ludi :lol:

U vlka je to na 1000% ze ju nakryje alfa samec alebo potencionalny alfa samec . alfa samica k sebe nepusti ineho samca to si bud ista . Vzdy si suka vybera ci uz je to u psov alebo u ludi :wink: . Ale otazka bola polozena inak . Takze ako vravim 80% jedincov vlcej svorky nema sancu sa parit pokial sa neodtrhne od svorky a nezalozi vlastnu . Hold priroda je geneticky carodejnik a vie ako zabezpecit obcerstvovanie krvy .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Jaro » 15. Okt 2007, 11:35

Nils píše:Jaro, zhruba takouto dedukciou som postupoval aj. Ale ako som napísal - nie som chovateľ :wink:

Nils ani ja nie som chovatel. Som len majitelov dvoch uzasnych jedincov z psej rise . :wink:
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod zuzupes » 15. Okt 2007, 12:12

nebudem sa hadat, lebo som vlkov nestudovala ani neviem na 100% ci to tak je, len som citala par knih o nich a tam to bolo trosku inac.no je pravda ze aj knihy su nie vzdy pravdive
Obrázok užívateľa
zuzupes

Poslaťod Jaro » 15. Okt 2007, 12:19

zuzupes píše:nebudem sa hadat, lebo som vlkov nestudovala ani neviem na 100% ci to tak je, len som citala par knih o nich a tam to bolo trosku inac.no je pravda ze aj knihy su nie vzdy pravdive

to co pisem nie je z mojej hlavy ale od cloveka co vlky studoval v rusku :wink: , bol som na jeho prednaskach . len taka pikoska : alfa samica rozhoduje o vsetkom , alfa samec si len mysli ze o tom rozhoduje :wink: .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod oreganka » 15. Okt 2007, 12:39

Suhlas s jarom s vecmi okolo vlkov - alfapar je jediny, kto zabezpecuje reprodukciu, ale napriek tomu, ze ma plne funkcne reprodukcne organy a spicovu genetiku (ved preto je alfa - preto je aj JEDINY, prirode ide o transfer najlepsich genov, tam to ini samci neukecaju 8) ) nie je ziaden sexualny maniak a ´ide do toho´ len ak su na to VHODNE PODMIENKY, pretoze vrh v principe svorku oslabuje (samice su pestunky, samci riesia o to intenzivnejsie potravu, teritorium a obranu) Ale viete, co je v tejto suvislosti zaujimave a zneuziva sa ? Novodobe psie suky haraju viackrat za rok (preslachtenie ? dostatok potravy, dobre podmienky - evolucia ? ) a ludia z nich robia pod kdejakymi zamienkami stroje na rodenie .. :(
oreganka

Poslaťod oreganka » 15. Okt 2007, 12:49

K mytom poviem tolkom, ze za TOP mytus povazujem zrovna ten o kastraciach ! To totiz nie je len hocijaky neskodny mytus, lebo pod jeho vplyvom neustale dochadza k trestuhodnemu mrzaceniu tychto pozoruhodnych seliem. Priroda nevybavila zvierata reprodukcnymi organmi, aby ich zabijali a frustrovali :? A k chovaniu, ci zdraviu: Kastracia riesi uplne xxxxx, naopak pridu dalsie problemy, ked je kastrat - neplnohodnotny jedinec zo spolocenstva inych psov vykusavany (napadany, odignorovany) a nasledne sa z neho stava problemovy asocial (pud sebazachovy), z kastrovanych suk su agresivne matrony, ktore napadaju samcov (nepriblizuj sa ani omylom, aby si mi na to neprisiel) . Zo zdravotneho hladiska je kastrovanie ZDRAVYCH jedincov blud nad bludy. To akoby mne (ako zene) niekto odporucil amputaciu zdravych prsnikov, aby ma neskolila rakovina, no sorry, to by som sa velmi aktivne branila ! Lenze suka (ci pes) tuto moznost nema ........
K sukam a materstvu: Suka nadobudne iny rozmer psychiky, nic viac a nic menej.
oreganka

Poslaťod Kaca » 15. Okt 2007, 14:22

a pritom kastraciu odporucaju dokonca VETERINARI pri jedincoch s problemovym spravanim... ja som sa raz takeho veterinara spytala, zi by JEHO kastracia vyriesila jeho antipatiu k urcitym ludom... Samozrejme, viac som unho nebola...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Fraga » 15. Okt 2007, 14:44

Čo by neodporučili, keď sú z toho prachy? no nie?
Obrázok užívateľa
Fraga

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia