Akého psíka...???

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Nils » 4. Apr 2007, 9:12

DKo píše:
Nils píše:vlhkými dlaňami psa neutieram
myslel som chlpy mimo psa
podsady a dlhej krycej srsti som sa z nohavíc, či bundy naodstarňoval viac než dosť
aspoň si nemal problém poznať svoje veci medzi vecami podobnými patriacim ľuďom bez psov
tie kratšie menej vidieť
sú ľudia ktorí pre blchu nevidia slona

S úškrnom na tvári si predstavujem ako beháš po byte s mokrými dlaňami na zemi odstaräuješ nehygienické chlpy... :lol: :lol: :lol:

p.s. ..tvoja manželka má doma poklad, verím, že to aj náležite oceňuje... :wink:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod evulkak » 4. Apr 2007, 9:13

chalani klidek :wink: david sa tu na nieco pytal a vy ste tu zase zvrtli temu na nepodstatne zbieranie chlpov zo zeme a veci. 8)
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod DKo » 4. Apr 2007, 9:15

Nils píše:tvoja manželka má doma poklad, verím, že to aj náležite oceňuje...
jasné a stopárkam zastavujem iba zlatovláskam s vlasmi do 20 cm
Naposledy upravil DKo dňa 4. Apr 2007, 9:15, celkovo upravené 1
DKo

Poslaťod Nils » 4. Apr 2007, 9:15

Pochybujem, že sa DKo v rámci takéhoto doberania môže uraziť. Ak áno, tak mea culpa maxima... :oops:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nils » 4. Apr 2007, 9:17

DKo píše:
Nils píše:tvoja manželka má doma poklad, verím, že to aj náležite oceňuje...
jasné a stopárkam zastavujem iba zlatovláskam s vlasmi do 20 cm

...hm, tak to mám šancu, som blond, len sa teraz trošku bojím, že moje padlé vlasy bude vidieť po celom byte. Nemám šťastia v živote :cry:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod DKo » 4. Apr 2007, 9:17

evulkak píše:David sa tu na nieco pytal a vy ste tu zase zvrtli temu na nepodstatne zbieranie chlpov zo zeme a veci.
možno Dávida pripravujeme na najhoršie
DKo

Poslaťod Nils » 4. Apr 2007, 9:19

Dávid netuší, že nie tak blaho detí, ako skôr blaho manželkine bude mať rozhodujúcu váhu...

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Ivka » 4. Apr 2007, 9:28

Nils píše:
Ivka píše:noo, kratke chlpy a este k tomu biele vidiet uplne vsadeeeeeeeeeeeeeeee :)

Fakt?? Potom by si sa mala viac starť o pravidelnú údržbu svojho psa...a tiež treba občas upratať... :roll:

kedze to nie je moj pes, nemusim :P
Ivka

Poslaťod evulkak » 4. Apr 2007, 9:35

DKo píše:
evulkak píše:David sa tu na nieco pytal a vy ste tu zase zvrtli temu na nepodstatne zbieranie chlpov zo zeme a veci.
možno Dávida pripravujeme na najhoršie

tymto ho akurat tak opäť odradíš od kúpy ;o)
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod DKo » 4. Apr 2007, 10:10

evulkak píše:tymto ho akurat tak opäť odradíš od kúpy
viem čo dokážu 15-ročné dorastenky u svojich otcov 8)
poväčšinou sa tým otcom neskôr zlepší krvý obeh, trávenie, stolica a veci podobné vďaka pravidelným (včas)ranným prechádzam so psíkom :idea:
DKo

Poslaťod anet » 4. Apr 2007, 17:02

Nils píše:Anet, nechcel som ťa uraziť.

Ale prosim ta, vobec si ma neurazil. :D
Psa "pilujem", aj tak su vsade chlpy.
Mam jeden koberec, inak plavajuce podlahy, dlazbu.
Moj zaver je, ze chlpy z hladkosrsteho psa sa upratuju aj peru oooovela horsie ako z dlhosrsteho.
A Nils vies co, mas pravdu, dnes na upratovanie kaslem (povysavala polovicka a zvysok "nevidim"). 8) :lol:
Obrázok užívateľa
anet

Poslaťod Dávid_Bodnár » 5. Apr 2007, 9:58

No tak asi bude ten Labrador...Najprv som chcel s PP,ale vcera som sa stretol s jednym znamym a my vravel ze on chova Labradorov a bude mat aj steniatka...Tak som sa potesil,lebo vravel ze aj cenu mi spravi...Ale su bez PP...A tym ze nemaju PP su vacsie problemy s prihlasovanim a vsetko okolo toho alebo je to jedno? A ked nema PP tak to dostanem IBA psika a ziadne papiere,alebo nejake preukazy? (Mozno to bude niektorym bude vadit ze davam take otazky,ako LAMA,ale som v tejto oblasti outsider...A chcem sa poriadne poinformovat,aby som potom nelutoval...).Dakujem
Dávid_Bodnár

Poslaťod rybicka » 5. Apr 2007, 10:15

David, ked budes mat psika bez PP, tak nedostanes nijake papiere, nijaku kupnu zmluvu, istotu, ze nebude mat nejake dedicne choroby o ktorych nevies, ci maju rodicia....dostanes len psika. Ohladne prihlasovania na mestsky urad, je uplne jedno, ci mas s PP, alebo bez PP. Platit za neho musis tak ci tak, rozdiel je len v tom, ci je na panelaku, na zahrade-v dome, ci je na pracovne ucely-polovne, sluzobne-policajny, zachranarsky, alebo pre invalidu alebo len ako spolocnik. Od toho sa odraza vyska poplatku, ale to ti na urade povedia presne osobne. Najlepsie sa ist priamo opytat na vas mestsky urad, lebo poplatky su v kazdom meste ine...Dostane na urade znamku s cislom. Ked ho prinesies domov, tak bez ako prve k veterinarovi-ak ho "chovatel" neda zaockovat a odcervit, tak to urob ako prve, automaticky ti veterinar vystavi ockovaci preukaz. Nesluzi na nic ine, len na informaciu pre teba a veterinara, kedy treba dalsie ockovania. Ak budes chciet so psom cestovat, treba mu u veterinara vybavit cip a europas.
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Dávid_Bodnár » 5. Apr 2007, 10:22

Este k tomu ockovaniu...Ked mi chovatel da ockovaci preukaz tak to znamena ze by mal byt ockovany a odcerveny...nie? Ak mi neda ockovaci preukaz tak to znamena ze nebol ockovany ani odcerveny? Pochopil som to spravne?
Dávid_Bodnár

Poslaťod rybicka » 5. Apr 2007, 10:28

Ak ti chovatel da ockovaci preukaz, tak to este nemusi znamenat, ze je ockovane a odcervene stena, moze to byt len zakupena knizocka. Ak ti da ockovaci preukaz, tak ho prelistuj, ci su tam nejake razitka od veterinara s podpisom v urcitych kolonkach vypisanych chorob. Ak v preukaze nenajdes jedine razitko veterinara, tak nie je ani ockovany ani odcerveny.
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 51 hostia