yetti007 píše:HABAN'SBULLDOG píše:sylva píše:Jasne, človek sa učí na vlastných chybách, ale v chove ide o živé tvory, tak by nezaškodilo pridŕžať sa porekadla, dvakrát meraj a raz rež. OK, ja fičím so psami von.
TAK MAM POCIT ZE TERAZ TO NABRALO INI LEVEL -
JETO OK!
HLAVNE NECH SI KAZDY ROBI CO CHCE A NECH SI NENECHA NIKYM PRIKAZOVAT A DIRIGOVAT-LEN VTEDI MOZE BYT SO SEBOV PLNE SPOKOJNY!
PREDPOKLADAME ZE SME SCHOPNI POCHOPIT CO JE PRENAS VHODNE A CO NIE - NIESME SKOLACI.
DOST NAM DIRIGOVALI-AZ SA TO PRENIESLO AJ DO ZALUB LUDI-DAKUJEM PEKNE-POTOM JE STOHO PILITIKA A DRAMA.
CELE TO JE O ZABAVE !
PES JETU PRE OBRAZ CLOVEKA A NIE NAOPAK!
AK TO NIEKTO TAKTO NEVNIMA TAK JE ASI TROCHU ROZLADENY
http://habansbulldog.ambull.hu/
....vysledkom tychto rodinnych koktejlov je
http://habansbulldog.ambull.hu
ch
neviem, ale takato blizka pribuzenska plemenitba urcite nicomu nepomoze, jedine tak k zaciatku degeneracie chovu ako v tvojom pripade
Nikka píše:Ahoj Angi,
to nemala byt ziadna urazka! Predovsetkym som si myslela, ze ked davas psika na krytie, nieco o chove sama vies. Potom sa nie je o com bavit a si v tomto dost nezodpovedna.
A hlavne som sa ti snazila naznacit, ze preco asi take psiky bez PP vznikaju.
Ono, pokial budu existovat mnozitelia a ludia, ktori taketo psiky budu kupovat za drahe peniaze a pritom maju nieco podobne v utulkoch a stalo by ich to iba poplatok za veterinara, tak tento problem bude stale. A tak isto bude nejaky ten "suboj" papierovych a nepapierovych psikov.
Ja som zastanca len cistokrvnych psikov = psikov s PP a preto pre mna exisuju uz len bastardiky (kde radim aj psov bez PP. Proste je to tak, pretoze ich povod sa nikdy poriadne neda dokazat!). Ktore su neuveritelne krasne a sikovne a ked uz, podporujem tie a nie kseftakov!
Ani nie. Stále to nechceš pochopiť. Tažko povedať, čo je horšie a nezodpovednejšie, či chovať na psoch vyradených z chovu z nejakého dôvodu, ako je napr. nevyhovujúci exteriér, prenos závažných dedičných vád, agresívna povaha a pod., alebo chovať na psoch bez PP, ktorých predkovia PP nikdy nemali (ale množiteľ Ti predsa niečo nakukať musí!).troška to prehánate , nie???
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 31 hostia