Šteniatka

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod eva_ivan » 18. Nov 2007, 15:05

Michaela nie ste sami, dnes som stretla na klinike v TT pani z miestneho utulku a tiez maju asi okolo 30 steniat plus ich matky
takze ak je niekto z okolia a ma zaujem aj o psika z utulku, moze sa tam ist mrknut. zisli by sa im aj noviny, stare plachty a prikryvky
eva_ivan

Poslaťod emor » 18. Nov 2007, 15:22

beira píše:
emor píše:8) svoj nazor som sem nedal koli michaele ale koli tomuto problemu samotnemu. no more no less :roll: :idea:

Emor, je jedno ci je to Katka, Zuzka alebo Anicka... Nehovor, ze si nevedel, ze sa jej to, ako si to napisal, dotkne. Nie obsah, ale forma toho nazoru sa mi nezda celkom fer. Michaela robi to, co si mysli, ze je najlepsie... A ak sa jej podarilo najst domov aspon par psom, je to stale viac ako reci na teoretickej rovine. Skus svoj nazor niekde presadit, a na zaklade toho, ake prinesu opatrenia vysledky, mozeme zasa diskutovat...

Zda sa, ze len Zolo pochopil, co som chcela povedat... 8)

ehm. ver-never mi je uplne jedno kto je za tym co pise. mna zaujima co pise. a ze sa poslednu dobu tu roztrhlo vrece s tym utulkovanim - to je holy fakt. a ked sa nebude vec pomenovavat pravym menom - bude o toviac deformovana aj navonok. hold ja sa nechystam robit charitu ani vlastnym psom a ked by som to mal zacat - tak prestanem chovat. pretoze jedna vec je sa citovo realizovat na psoch a druha je sa psom venovat, pracovat s nimi a chovat ich.

Dnesna doba prinasa smutny paradox ze kominkacia medzi ludmi sa vytraca - a nastupuje subtitucia a v mnohych pripadoch prave pes. aj ked v mnohych pripadoch je pes fajn vec ako ludia sa mozu znovu zblizovat - no zaplavit svet kdejakym psim tvorom asi nieje to najspravnejsie a preto si myslim ze co clovek poserie mal by si vediet aj zobrat na tricko a napravit to.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod beira » 18. Nov 2007, 15:28

Myslim, ze ja o koze a ty zasa o voze :wink:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod emor » 18. Nov 2007, 15:29

beira píše:Myslim, ze ja o koze a ty zasa o voze :wink:

myslim ze nie. len to ,ze ty si na voze a ja vedla toho vozu:-P :wink: a v tom je rozdiel.
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod beira » 18. Nov 2007, 15:38

emor píše:

myslim ze nie. len to ,ze ty si na voze a ja vedla toho vozu:-P :wink: a v tom je rozdiel.

Ty sa ta koza, co ho taha, ze? :lol: :lol: :lol:
Kiez by som vedela, kam sa mam postavit... ake jednoduche by to bolo... 8) Ja neviem, ktore je spravne riesenie... Ale fakt je, ze psa by som zabit ani dat zabit nedokazala... Co ale neznamena, ze nevidim pozitiva tvojho riesenia :idea:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod emor » 18. Nov 2007, 15:48

beira píše:
emor píše:

Ty sa ta koza, co ho taha, ze? :lol: :lol: :lol:
Kiez by som vedela, kam sa mam postavit... ake jednoduche by to bolo... 8) Ja neviem, ktore je spravne riesenie... Ale fakt je, ze psa by som zabit ani dat zabit nedokazala... Co ale neznamena, ze nevidim pozitiva tvojho riesenia :idea:

no ono vedla voza sa taha dost tazko.:-P ale zeny aj to dokazu... :-P chlapi ked chcu tahat tak idu pred voz:-P ale vacsinou sa to nechava volom :lol:

byt vedla vpredu alebo vzadu je v konecnom dosledku inde. ako dobre ci zle je vecou kazdeho osobne:-P :wink: ale asi to je treba nechat tak pretoze dalsie mentorovanie uz by viedlo len zase dalej od problemu co zo samovolne novopriselcami na svet psieho-ludkseho povodu.

radsej uspat stena , ako znasat zo sveta dospeleho silneho a zdraveho psa. a vecou etiky je to co uz spomenul aj Dko - ludia vzdialeny prirode smrt akceptuju daleko tazsie a povazuju ju za nejaku nespravodlivost alebo zlo. ale koneckoncov je to uplne inak. lebo je to jedina spravodlivost :wink:
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod beira » 18. Nov 2007, 16:08

:lol: Si dnes nejaky vtipny... :wink:

No ved to, ja som to uz aj spomenula, ze kedysi, ked sa narodili nechcene stence alebo macata, utopili sa... To je podla mna rozumne riesenie... Len utratit stena, ktore ma 3-4-6 tyzdnov, je podla mna tazsie... Ty by si to zrejme dokazal v mene svojho presvedcenia, ja nie... Nie preto, ze nedokazem akceptovat smrt zvierata v lese, ktore je sucastou potravinoveho retazca... skor vo mne hloda ten pocit zodpovednosti za to, co si clovek k sebe priputal... :wink: Z toho stenata sa nikto nenaje... Kedysi to vsetko mozno fungovalo tak prirodzenejsie, clovek do toho moc nezasahoval jednym ani druhym smerom... A mozno to bolo spravodlivejsie... :wink: Len spravodlivost, ako aj pravda su relativne pojmy... A v tom, ze vsetko zive umrie, nevidim spravodlivost, ale skor rovnost...
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod emor » 18. Nov 2007, 16:20

moze byt spravodlivost bez rovnosti.? a naopak.? ja myslim ze e-e ani keby sme ku tomu dali hocikolko vela keby. :idea: a zachvilu mi konci smena..huraaaaaaa.:-D :lol:
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod beira » 18. Nov 2007, 16:31

Hm, ano aj nie... Podla mna... Ale myslim, ze uz len veriaci by ti povedali, ze Boh nam nie je rovny, ale je spravodlivy... :roll: No ale to uz by bolo na inu debatu... 8)
Ale kukam, ze furt si tu, tak uz radsej chod domov... :wink:, lebo zasa skoncime pri levoch... :lol:
Obrázok užívateľa
beira

Poslaťod janka_b » 18. Nov 2007, 18:51

emor píše:radsej uspat stena , ako znasat zo sveta dospeleho silneho a zdraveho psa.

...ale aj to stena bude raz zrejme zdrave a silne - pokial ho samozrejme neutopi babka v potoku alebo niekto s podobnym postojom ako ty...

...........to je troska hlupy argument, prepac - nic v zlom - emor, ale to potom mozeme uspavat aj novorodeniatka, o ktore nikto nejavi zaujem, ze? najme pocernejsie....ved naco budeme plnit decaky...ze?
janka_b

Poslaťod Fraga » 18. Nov 2007, 19:34

Janka sorry ale nemôžeš porovnávať šteniatka s deťmi... hoci je veľa detí, ktoré sa majú horšie ako tie šteniatka.... každý prípad by sa mal posudzovať osobitne...alebo aspoň zamedziť tomu, aby sa nechcené šteniatka rodili....
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod janka_b » 18. Nov 2007, 19:47

Fraga píše:Janka sorry ale nemôžeš porovnávať šteniatka s deťmi... hoci je veľa detí, ktoré sa majú horšie ako tie šteniatka.... každý prípad by sa mal posudzovať osobitne...alebo aspoň zamedziť tomu, aby sa nechcené šteniatka rodili....

pre mna je to to iste. sorry.
janka_b

Poslaťod Fraga » 18. Nov 2007, 19:53

Pre mňa nie.... a možno by sa mali vyjadriť tí čo majú deti :roll:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod ...repr^zent » 18. Nov 2007, 23:11

Fraga píše:Janka sorry ale nemôžeš porovnávať šteniatka s deťmi... hoci je veľa detí, ktoré sa majú horšie ako tie šteniatka.... každý prípad by sa mal posudzovať osobitne...alebo aspoň zamedziť tomu, aby sa nechcené šteniatka rodili....

janka_b píše:pre mna je to to iste. sorry.

Janka, kazdy zivy tvor haji zaujmy svojho druhu a ten prvorady je prezit. Prezit aj na ukor ostatnych.
Nie je to moj zakon, je to zakon prirody, bez neho by sme tu neboli my, ani psy.
Je to zakon o zachovani druhu, alebo rozmnozovaci pud, ako chces.
Vsetky ostatne pravidla hry vymysla clovek, nie zvierata.
Ci su vsetky spravne je druha vec, ale zvierata ich za nas neopravia, zase je to len a len na ludoch.
Pes ktoreho neutratis, nema moc zmenit tento svet, clovek ano.
A to je ten maly detail, ktory u mna stavia zivot cloveka, nad zivoty vsetkych ostatnych tvorov.
Ak tomu, co som napisal nerozumies, alebo su to podla teba blbosti, tak mi to nevadi. Raz budes mamina a prides na to, ze cena dietata sa neda vycislit ziadnym poctom steniat. :wink:
janka_b píše:...........to je troska hlupy argument, prepac - nic v zlom - emor, ale to potom mozeme uspavat aj novorodeniatka, o ktore nikto nejavi zaujem, ze? najme pocernejsie....ved naco budeme plnit decaky...ze?
Riesit tu problem decakov, ciganskej populacie a zrovnavat s utulkami pre zvierata. :roll:
Alebo si chcela naznacit, ze pricinou preplnenych utulkov su detske domovy plne cigancat? Prepac, unikla mi suvislost.
Poznam par ludi, ktory vyrastli a vystudovali v decaku a su pre spolocnost vacsim prinosom, ako mnohy iny, ktory vyrastali a boli vychovany v normalnej rodine. Mozno ti raz zachrani zivot, nejaky hasic, alebo zachrankar z decaku.
Poznam aj par stastnych psov z utulku, co robia radost svojim majitelom.
A potom hodne tych ktore nepoznam, ale viem, ze cakaju v mizernych podmienkach na najkrajsi den v ich zivote. ktory nikdy nepride.
A to je podla mna obycajne tyranie v kabate falosnej ludskosti.
utulok zlate moravce píše:Dalo by sa napísať veľa rôznych príbehov s odlišným koncom. Čas, ktorí u nás strávia je rôzny, niektoré 1 deň, iné 8 rokov. :!: Na kŕmenie sa používajú kuracie paprče, hlavy, vnútornosti, mleté kuracie zvyšky, či granule. Každý deň sa dolieva čerstvá voda - máme už málo hrncov a misiek.

Osobne byt v situacii, ze musim krmit psa kuracimi paprcami a podobnym bordelom, mat na neho cas 1/2h a menej denne a na zvysok dna ho zatvorit do velkej klietky, tak ho dam po mesiaci neuspesneho hladania domova radsej utratit.
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod Vlciacka » 18. Nov 2007, 23:54

Hmmm ... tato tema ma dost prekvapila :? Vidim , ze niektori z vas suhlasia s uratenim steniatok ... je to velmi smutne . Ja mam doma 3 dnove steniatka ... a neviem si vobec predstavit ako by bol niekto schopny utratit taketo mlade stence z ktorych mozu vyrast krasne silne psy :cry: Myslim si ze vsetci co na toto forum chodite mate doma dake to zvieratko , ale ak niekto z nas co nejake vlastnime a mame k nim vyvinuty vztah nevie ochranit tieto mlade psy z utulkov tak potom neviem co by robili ludia ktori ziadne zviera nemaju :( myslim si ze tie utulkove psy maju nadej len v nas a niektori im tu nadej nedopraju
Vlciacka

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia