ako sa branit

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod lucik » 17. Sep 2007, 20:54

Fraga píše:Lucik Van čafte tuším sme sa presťahovali :wink:

ja som na viacerych forach.. hlavne kde sa nieco deje :D
Obrázok užívateľa
lucik

Poslaťod Fraga » 17. Sep 2007, 20:55

Tak to ano podobne :D:D:D
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod Nils » 17. Sep 2007, 21:18

...kupírovaný!! ..takto vyzerá skutočný Baskerville :!:
Obrázok
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod rea » 18. Sep 2007, 1:01

... alebo takto:
Obrázok

ale dosť bosíkov. :lol:
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea

Poslaťod Fraga » 18. Sep 2007, 7:09

Tí sú ale krásní.... :shock: :D
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rybicka » 18. Sep 2007, 7:26

rumpel, som nenapisala, ze som proti kupirovaniu usi a za kupirovanie chvostov, to tu nikde nie je...
nils...viem, ze ty sa s tym vyrovnas velmi lahko :lol:
rea poviem ti osobny nazor z tej fotky sa mi viac paci psik s polozenymi usami, ako zo zdvihnutymi...a zrovna u tychto konkretnych psikov velky rozdiel vo velkosti nie je, takze si myslim, ze tu kupirovanie nebolo potrebne, lebo nema tak velke a plandave ucho, aby mu nehrozilo rovnake nebezpecenstvo poranenia, ako u toho stojaceho-moj nazor samozrejme..... :wink:

vseobecne, nehovorim o ziadnom tyrani, ved usi aj chvosty sa kupiruju este malym steniatkam, ktore z toho vyrastu-to by potom tyranie muselo byt aj tetovanie...nehlasim sa k ziadnemu hnutiu, len hovorim, ze osobne by som svojmu psovi asi kupirovat usi nedala....
viem, ze pri pracovnych plemenach-podla typu pracnej "naplne", je to nevyhnutne, aj viem, ze niektori psy vyzeraju lepsie kupirovani-ale ako napisal Nils, nie je to len o estetike a len KVOLI estetike by som kupirovat nedala. Ak by som vedela, ze chcem a budem mat pracovne plemeno, ktore by si bez kupirovanych usi mohlo pri praci velmi ublizit, pristupila by som-je to stale lepsie, ako keby mi mal kvoli roztrhnutemu uchu vykrvacat....ak by som nechcela a nemala take plemeno, som proti....takze asi tak..... :)
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Nils » 18. Sep 2007, 10:01

rybička, veď aj priateľka má nekupírovaného psa - napriek všetkým praktickým argumentom - "ucho sa rezať nebude !!!" - a tak je s poloklopenými ušnicami(aj tak je fešák :lol: ) Navyše pribudol argument typu - "takto je zlatý a menej hrozivý"...
no! a čo môžem robiť - jedine mu kúpiť šiltovku... :mrgreen:

p.s. výhoda vlkodavov je, že ich štandard to nepripúšťa. Ale ak chcete univerzálne riešenie - kúpte si vlčiaka, tam kupírovanie nehrozí... :wink:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod rybicka » 18. Sep 2007, 10:13

nils, to mas pravdu, tam sa to nepripusta, lebo vlkodavom sa ako vsetkych chrtom staca ucho dozadu do spiraly, takze im v podstate nema co vadit...a inak, co sa tyka vystav, tak na MVP sa neposudzuju psy s akoukolvek upravou na tele-cize ani keby mali plastiku :lol: , ziadne kupirovanie:)
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Nils » 18. Sep 2007, 10:27

...k tým MVP a ďalším výstavám, či pretekom, ktoré diskriminujú kupír. jedincov - to je presne ukážka ľudskej hlúposti v mene "ušľachtilých" cieľov. :?: Kto nás ochráni pred ochranármi :?:

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Anja » 18. Sep 2007, 10:32

Ja osobne by som tiež psovy koli vzhladu kupirovat nedala...pokial ide o zdravotne a bezpečnostne dovodytak som za,ale rovnako si myslim,že aj niektorym ludom by mali radšej kupirovat jazyk a podobne u mnohych jednicov problematicke a neovladatelne časti tela :lol:
Obrázok užívateľa
Anja

Poslaťod Van » 18. Sep 2007, 12:44

lucik píše:
Fraga píše:Lucik Van čafte tuším sme sa presťahovali :wink:

ja som na viacerych forach.. hlavne kde sa nieco deje :D
tak podobne :D

a na margo kupirovania...tu sa trochu sama so sebou bijem...na jednej strane chapem, ze niektore plemena to pre pracu maju lepsie ak maju usi kupirovane, na druhu stranu, mne sa viac pacia psi s normalnymi usami...aj tym ostrejsim plemenam to dava trochu jemnosti a tak skor oklamu nepriatela (myslim teraz beznych ludi, nie odbornikov, ktori su len trochu drzi) a naopak, nevzbudzuju taku hrozu u tych, co sa boja psov a posudzuju ich len podla vzhladu a vyrazu.
Obrázok užívateľa
Van

Poslaťod Nils » 18. Sep 2007, 12:59

hrôzu môže u niekoho vzbudiť aj pavúk, aj užovka, aj 5ka z matematiky, a niekedy aj spoločná fotografia...
Obrázok

Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Fraga » 18. Sep 2007, 13:02

Niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiils :!: :!: :!: :!: nestraaaaaaaaaaaaaaaaš :!: :!: :!: len pavúúúky nie :!: :!: :!: prosííííím :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rybicka » 18. Sep 2007, 13:15

Nils co pouzivas pri vkladani obrazkov? Vsetky mi idu zobrazit, len tie tvoje mi tam stale hadzu kriziky...
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Van » 18. Sep 2007, 13:34

rybicka píše:Nils co pouzivas pri vkladani obrazkov? Vsetky mi idu zobrazit, len tie tvoje mi tam stale hadzu kriziky...
rybicka, neviem, ci to bude nilsom, ale ja napr. jeho obrazky vidim v poriadku...
Obrázok užívateľa
Van

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 36 hostia