Ubili psa palicou

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Zolo » 7. Nov 2007, 19:16

[quote="...repr^zent"][ľuďochof evil

. Su metody a metody prevychovy, tym chcem povedat, ze jediny spravny model neexistuje.

Repre, to je fakt. Každý živý tvor je individualita, človek i pes. Nie všetkých psov naučíš rovnako jeden cvik, potrebný je individi prístup. Rovnako nevieš, aká metóda prevýchovy na tohto človeka zaberie. Ale ak chceš začať prevychovávať, jednou z nich začať musíš a je len na Tvojom výbere ktorou. Ja, vzhľadom na to, že vyznávam biblické : oko za oko a zub za zub, by som začal krvilačne... :shock: Aj pre výstrahu ostatným - minimálne by si to tí dvaja dotyční nenatáčali a nemali z toho prču. Viem, povieš, a čo by sa tým fakticky zmenilo? Robili by to isté, ale tajne... Máš pravdu! Len ono sa to aj tak vo veľa prípadoch tajne robí (viď psie zápasy), ale prásknuť nahrávku na net to je už prekročenie pomyslenej hranice tolerancie a exhibicionistický druh bezočivosti, za ktorý by mali dostať aspoň po čuni, aby pochopili, že nie všetko na svete sa im prepečie a že existuje istá hranica. (Len sa ma nepýtaj aká a kde je, lebo tu budeme do rána :wink: )
Zolo

Poslaťod eva_ivan » 7. Nov 2007, 19:50

ja mam celkovo pocit ze na slovensku su psi vnimani skor negativne ako pozitivne a mnoho ludi "nase" problemy s nimi absolutne nezaujimaju
profesorka nam nedavno dala napisat argumentacnu esej ktora by bola kontroverzna a vyvolala diskusiu.
tak som sa jej spytala, ci mozem spracovat temu utracanie nestandartov : pre a proti, a ona sa mi vysmiala, ze co to je za temu.
pritom ostatni rozoberaju ci sa stravovat zdravo alebo nie pripadne zenske verzus muzske myslenie
tak potom niet div ze sa spolocnost stavia k takymto pripadom lahostajne a jedine co ich zdvihne z rite je video tohto cinu
eva_ivan

Poslaťod ...repr^zent » 7. Nov 2007, 20:32

Zolo píše:ale prásknuť nahrávku na net to je už prekročenie pomyslenej hranice tolerancie a exhibicionistický druh bezočivosti, za ktorý by mali dostať aspoň po čuni, aby pochopili, že nie všetko na svete sa im prepečie a že existuje istá hranica. (Len sa ma nepýtaj aká a kde je, lebo tu budeme do rána :wink: )
Zolo nie som xxxxx, co si silou mocou bude trvat na svojom. Dosial som sa nedocital rozumneho argunentu, preco by mal byt trest exemplarny.
Ale teraz ti musim dat za pravdu. Ano.
V tomto pripade, by skutocne veci prospelo, keby boli potrestany najtvrdsim moznym sposobom, aby sa predislo inspiracii ostatnych, potencionalnych sadistov, videami z netu napr.
Uz nevidim bezmennu farizejsku spolocnost, ktora ziada najtvrdsi trest, len pre to lebo, ale konkretny ciel ktory trest sleduje a tym je zamedzenie propagacie nasilia.
A aj ked by sa trest minul ucinkom u tych troch, tak urcite odradi hodne dalsich a tym padom urcite mnohy stratia chut rozsirovat videoteku podobnych uchylacin na nete.
Tu vyvstava aj otazka, preco zabijali to zviera. Ci z frajeriny, koli tomu videu a pokusu o najkontroverznejsie video, alebo z pasie a rozkose.
V prvom pripade, trest pomoze aj im, v druhom to bude otazne, ale odstrasovaci efekt za to imho stoji.
DKo zaujimal by ma tvoj nazor, lebo ja sa musim "poddat" Zolovym argumentom.
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod Zolo » 7. Nov 2007, 21:25

Repre, som rád. Len jedna poznámočka - ja ale nehovorím o exemplárnom treste, až toľko krvilačnosti vo mne zase nie je. :D Ten výraz "po čuni" u mňa symbolizuje trest, akému chlapci, vzhľadom na prostredie v ktorom vyrastali a na spôsobe ich výchovy asi rozumejú najlepšie. Mám na mysli taký chlapský výchovný trest. Ja nie som ani pedagóg, ani psychológ a ani sa na nich nehrám, neviem, ktorá metóda je správna. Ale "sedliackemu" argumentu chlapec z dediny porozumie hneď... A pokiaľ je schopný absorbovať poznanie, že pri ďalšom extempore príde ten argument znovu, potom už len tá hrozba urobí v jeho podvedomí svoje, ak samozrejme nie je patologická osobnosť. Ale fakt by som tie ich fotografie na výstrahu v ich okolí porozvešiaval.
Zolo

Poslaťod Nostradamus » 7. Nov 2007, 22:46

...repr^zent píše:
Zolo píše:ale prásknuť nahrávku na net to je už prekročenie pomyslenej hranice tolerancie a exhibicionistický druh bezočivosti, za ktorý by mali dostať aspoň po čuni, aby pochopili, že nie všetko na svete sa im prepečie a že existuje istá hranica. (Len sa ma nepýtaj aká a kde je, lebo tu budeme do rána :wink: )
Zolo nie som xxxxx, co si silou mocou bude trvat na svojom. Dosial som sa nedocital rozumneho argunentu, preco by mal byt trest exemplarny.
Ale teraz ti musim dat za pravdu. Ano.
V tomto pripade, by skutocne veci prospelo, keby boli potrestany najtvrdsim moznym sposobom, aby sa predislo inspiracii ostatnych, potencionalnych sadistov, videami z netu napr.
Uz nevidim bezmennu farizejsku spolocnost, ktora ziada najtvrdsi trest, len pre to lebo, ale konkretny ciel ktory trest sleduje a tym je zamedzenie propagacie nasilia.
A aj ked by sa trest minul ucinkom u tych troch, tak urcite odradi hodne dalsich a tym padom urcite mnohy stratia chut rozsirovat videoteku podobnych uchylacin na nete.
Tu vyvstava aj otazka, preco zabijali to zviera. Ci z frajeriny, koli tomu videu a pokusu o najkontroverznejsie video, alebo z pasie a rozkose.
V prvom pripade, trest pomoze aj im, v druhom to bude otazne, ale odstrasovaci efekt za to imho stoji.
DKo zaujimal by ma tvoj nazor, lebo ja sa musim "poddat" Zolovym argumentom.

Pre teba je zda sa najvacsim problemom zverejnenie toho videa :roll:
Nostradamus

Poslaťod Nostradamus » 7. Nov 2007, 23:16

...repr^zent píše:Mno, keby znasilnili sucku, tak by som sa pokusil o odpoved, takto je len otazne, ci im po natrhnuti rite de lege lata prejde chut na sex v slovenskej 4ke. :wink:

clovece ty asi nie si normalny to musis v kazdom stvrtom prispevku narazat na taketo temy? nemusis sa tu snazit o psychologicky profil toho xxxxxxx co to urobil, dnes bol v TV starosta tej dediny a chalanov obhajoval tym stylom ze psa isli normalne utratit bez toho aby sa na tom zabavali a ak bude nejaky potulujuci sa pes v ich dedine aj v buducnosti tak zabezpecia jeho humanne utratenie. takze vypracuj aj psychoanalyzu toho starostu aj matky toho ibecila. ale ja som vlastne zabudol ze v tebe taketo video vyvolava zanedbatelnejsie pocity od tych pocitov ktore zazivas pri pohlade na deti trpiace v Indii. chlapcovi by si dal za odmenu vylet so zaprahom psov alebo by si ho poslal niekam na zachrannu akciu... ty si asi mimo lebo ten chalan ma sam doma psa. a ci je to o tom ze z cudzieho krv netecie? a chalanisko si musi zvyknut na cudzich psov? tvrdis ze zverejnenim videa sa nieco posralo, ale prave tym zverejnenim sa ten pachatel nasiel. podla teba je brutral to ze to natocili a dali na net. ufffff silna kava na mna ked nevidis co je najhnusnejsie na tom celom. OK mas svojrazny pohlad na vec. Ale keby sa sudcovia a sudnictvo drzali tvojich rad tak by stacilo verejne umlatit psa ak by clovek chcel pocestovat nejaky cas so psim zaprahom. taka adrenalinova dovolenka zadarmo. prosim, este okomentuj to co povedala jeho matka-ze udrel mrtveho psa palicou, ty vies tak pekne analyzovat psychicky vyvoj naruseneho cloveka vo vztahu k rodine ktora na neho kasle a on si hlada inde svoje zaradenie sa v spolocnosti, ze som strasne zvedavy na tvoju dalsiu unikatnu pracu. na zaver rozober este to obhajovanie tej rodiny co nan kaslala, tu slavnu veticku ze on psov miluje! velmi ma zaujmaju tvoje analyzy ohladne pricin preco niekto takto kona a preco by nemal dostat vynimocny trest.
Nostradamus

Poslaťod Nostradamus » 7. Nov 2007, 23:31

DKo píše:
eva_ivan píše:Dko, stal by si pri nom s jointom a velmi by si sa smial na tom, ako mlati zeleznou ci akou tycou jednu z tvojich feniek a ked by uz bola mrtva, navrhol by si mu, ze ju aj sam pochovas, aby sa uboziatko chorucke nemuselo divat na ten hnus, co v pomateni mysle spachal??????
evka, okrem toho, že naše potvory majú gazdu, tak dnes je streda, ivovi držím palce

Dko - zivot psa a sucit s nim zavisi od toho ci ma alebo nema majitela????
Myslim ze keby ti psi zabehli tak by toho chalana prd zaujmalo ci ma alebo nema majitela. Ja viem ty mas svojich zabezpecenych.... Ale co ked ta nejhake ine hovado vykradne psov odnesie na druhy koniec Slovenska a tam mu ujdu? Alebo ich jednoducho zabije na mieste aby mal co dat na net? Ako sa ti bude kukat na take video s tvojim psom? Bude im asi prd platne ze mali majitela. A tym idiotom bude jedno ci maju alebo nemaju majitela. Ak si myslis ze dovod zabitia bol ze pes bol tulavy tak ti unika hlavny - preco ho zabili. Prestuduj si pripady najbrutalnejsich vrahov ako v detstve zacinali a co im to prinasalo. Tulaveho psa si nevybrali preto ze je tulavy. Vybrali si ho kvoli pocitu ze ak ich niekto chyti hrozi im ovela menej ako ked zabiju psa ktory niekomu patri. A potom postupne presli na ludi. Hranica je velmi tenka a a ty si ju este stensil ak riesis ci pes mal majitela alebo nie. Pes citi bolest rovnako ci je tulavy alebo nie. Vy riesite nie bolest psa ale bolest Vas samych a ta je o to vacsia o co je Vam ten pes blizsi. Najblizsi je samozrejme ten Vas. Taketo uvazovanie je naozaj zvratene....
Nostradamus

Poslaťod DKo » 8. Nov 2007, 1:08

eva_ivan píše:prosim ta pochop ze texty ich piesni neboli skladane na to aby niekomu sluzili ako perly mudrosti ale pre zabavu
evka Kdo ví jestli sa i ty pobavíš pri poslednej skladbe z ostaného albumu Kabátov, jej text. Ty a veľa tebe podobných to majú s pravdou jednoduché a všetko im je jasné :idea:
Naposledy upravil DKo dňa 8. Nov 2007, 1:25, celkovo upravené 1
DKo

Poslaťod DKo » 8. Nov 2007, 1:11

...repr^zent píše:DKo zaujimal by ma tvoj nazor, lebo ja sa musim "poddat" Zolovym argumentom.
ja im prajem, ale veď viete ... možno sa mi zdá, že by to bol pre nich ten najtvrdší trest. Trest, proti ktorému by sa ťažko odvolávali.
Naposledy upravil DKo dňa 8. Nov 2007, 1:15, celkovo upravené 1
DKo

Poslaťod DKo » 8. Nov 2007, 1:13

Nostradamus píše:Dko - zivot psa a sucit s nim zavisi od toho ci ma alebo nema majitela????
život psa skutočne závisí od toho akého má gazdu a zo sebeväčšieho súcitu sa ešte žiadny nenajedol, ani sa na ňom nevyspal

dobrú noc tebe, evke, ivovi, Zolovi, Nilsovi, Emorovi, ... všetkým 8)
DKo

Poslaťod Nils » 8. Nov 2007, 9:22

...repr^zent píše:Mno, keby znasilnili sucku, tak by som sa pokusil o odpoved, takto je len otazne, ci im po natrhnuti rite de lege lata prejde chut na sex v slovenskej 4ke. :wink:

[]But I'm tryin', Ringo. I'm tryin' real hard to be the shepherd.[/b]

V praxi, keby mi niekto zabil psa, tak ho asi zabijem ja a ty budes stat na mojej strane.
:

reprezent, ja naozaj nevidím cestu v tom prijímať len drakonické zákony, vrátiť sa niekam do stredoveku a ako trest mrzačiť či v zásade ubližovať ľuďom a žiť v policajnom štáte. otázkou však zostáva - ako umožniť vymožiteľnosť práva v podmienkach demokracie, ktorá je vo svojej podstate len tyraniou väčšiny...a ešte dôležitejšie je ako predchádzať tomu, aby sme sa s takýmito prípadmi stretávali...

nikto z nás to tu nevyrieši - to je jasné - /nevinní - či ľudia či zvieratá budú trpieť i umierať aj naďalej - v Číne dennodenne zjedia stovky psov a mačiek, ktoré zaživa hádžu do vriacej vody aby podľa "fajnšmekrov" mali chutnejšie mäso - videl som dokument a dva dni mi nechutilo jesť - a čo s tým môžem urobiť?? :shock: .... ide skôr o to - aký k tomu zaujmeme postoj...a či túto tému zľahčujeme vetami typu: "dnes je štvrtok" alebo tak podobne...
kto sa o tom nechce baviť. nech sa nebaví - každého trápi viac to, že ho tlačí vlastná topánka, než to, že deti v afrike umierajú od hladu...

nemôžme spasiť svet, ani ho zachrániť - môžeme však odsúdiť ľahostajnosť - a to je podľa mňa jedna z najhorších ľudských vlastností...

a na to aby to niektorí vôbec dokázali pochopiť - musia to sami prežiť - to nie je o literárnych postavách z obdobia romantizmu - to je o realite - zažil som to sám aj v mojej pedagogickej praxi - a nie raz... :?

...veľa za mňa povedal vo svojich príspevkoch už Zolo - a ja sa s ním v tomto stotožňujem...a tiež ma/úprimne/ potešilo, že aj ty sa snažíš pochopiť... - keby sa tak snažili viacerí... :idea:

a ešte niečo na dnes - keďže toto je predovšetkým téma o ľuďoch...

Okresný súd v Prešove nezobral do väzby troch mladíkov, ktorí podľa polície brutálne znásilnili 55-ročnú ženu v Rožkovanoch na východe Slovenska. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Súd prijal od mladíkov písomný sľub, že nebudú páchať trestnú činnosť, a že sa k svojej obeti nepriblížia na menej ako päť metrov.
Ženu (55) znásilnila partia mladíkov,
bol medzi nimi aj 13-ročný chlapec

"Súd prihliadol na to, že obvinení neboli doteraz trestaní," uviedol Drimák. Okrem obmedzenia možného stretnutia s obeťou zakázal súd mladistvým piť alkoholické nápoje či navštevovať pohostinstvá. Obvinení nesmú vycestovať do zahraničia a bol im nariadený aj dohľad. Chlapci teda budú musieť pravidelne prichádzať na kontrolné stretnutia s pracovníkom súdu. Písomný sľub pred súdom podpísali aj rodičia obvinených.

Mladíci vo veku 14, 16 a 19 rokov podľa polície ženu znásilnili priamo v jej dome. Pomáhal im aj 13-ročný kamarát. Majiteľku najprv bili, neskôr ju traja držali a jeden z nich ju znásilnil. Ženu neskôr našiel jej syn, ktorý privolal políciu. Po útoku museli zranenú ženu previezť do nemocnice v Prešove, kde sa podrobila operácii.

Najmladší 13-ročný chlapec nemôže byť stíhaný, keďže trestná zodpovednosť sa na Slovensku začína od 14 rokov. Devätnásťročnému obvinenému hrozí trest do 10 rokov väzenia, dvom mladistvým polovičný.

ČTK
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Kaca » 8. Nov 2007, 11:27

Na mieste syna tej zeny si ich vsetkych podam. Skvele zakony, ktore chrania gaunerov :(
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Amaguk » 8. Nov 2007, 12:09

To je teda dobry des, co sa u nas deje! Prveho aprila by som si myslela, ze ide len nemiestny a nechutny vtip - tak absurdne to znie! :evil:
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod eva_ivan » 8. Nov 2007, 14:29

DKo píše:
eva_ivan píše:prosim ta pochop ze texty ich piesni neboli skladane na to aby niekomu sluzili ako perly mudrosti ale pre zabavu
evka Kdo ví jestli sa i ty pobavíš pri poslednej skladbe z ostaného albumu Kabátov, jej text. Ty a veľa tebe podobných to majú s pravdou jednoduché a všetko im je jasné :idea:

na to naozaj nemam cas ani chut aby som sa zaoberala niecim podobnym........ a to s tou jednoduchostou a jasnostou sa uz v tvojom pripade ani neoplati komentovat
eva_ivan

Poslaťod DKo » 8. Nov 2007, 15:30

eva_ivan píše:na to naozaj nemam cas ani chut aby som sa zaoberala niecim podobnym...
evka, ani sa nehoď o zem, lebo by som ti mohol doporučiť, aby si to zopakovala a teraz je všade kopec vody a blata :idea:
DKo

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia