...repr^zent píše:Mno, keby znasilnili sucku, tak by som sa pokusil o odpoved, takto je len otazne, ci im po natrhnuti rite
de lege lata prejde chut na sex v slovenskej 4ke.
[]But I'm tryin', Ringo. I'm tryin' real hard to be the shepherd.[/b]
V praxi, keby mi niekto zabil psa, tak ho asi zabijem ja a ty budes stat na mojej strane.
:
reprezent, ja naozaj nevidím cestu v tom prijímať len drakonické zákony, vrátiť sa niekam do stredoveku a ako trest mrzačiť či v zásade ubližovať ľuďom a žiť v policajnom štáte. otázkou však zostáva - ako umožniť vymožiteľnosť práva v podmienkach demokracie, ktorá je vo svojej podstate len tyraniou väčšiny...a ešte dôležitejšie je ako predchádzať tomu, aby sme sa s takýmito prípadmi stretávali...
nikto z nás to tu nevyrieši - to je jasné - /nevinní - či ľudia či zvieratá budú trpieť i umierať aj naďalej - v Číne dennodenne zjedia stovky psov a mačiek, ktoré zaživa hádžu do vriacej vody aby podľa "fajnšmekrov" mali chutnejšie mäso - videl som dokument a dva dni mi nechutilo jesť - a čo s tým môžem urobiť??
.... ide skôr o to - aký k tomu zaujmeme postoj...a či túto tému zľahčujeme vetami typu: "dnes je štvrtok" alebo tak podobne...
kto sa o tom nechce baviť. nech sa nebaví - každého trápi viac to, že ho tlačí vlastná topánka, než to, že deti v afrike umierajú od hladu...
nemôžme spasiť svet, ani ho zachrániť -
môžeme však odsúdiť ľahostajnosť - a to je podľa mňa jedna z najhorších ľudských vlastností...
a na to aby to niektorí vôbec dokázali pochopiť - musia to sami prežiť - to nie je o literárnych postavách z obdobia romantizmu - to je o realite - zažil som to sám aj v mojej pedagogickej praxi - a nie raz...
...veľa za mňa povedal vo svojich príspevkoch už Zolo - a ja sa s ním v tomto stotožňujem...a tiež ma/úprimne/ potešilo, že aj ty sa snažíš pochopiť... - keby sa tak snažili viacerí...
a ešte niečo na dnes - keďže toto je predovšetkým téma o ľuďoch...
Okresný súd v Prešove nezobral do väzby troch mladíkov, ktorí podľa polície brutálne znásilnili 55-ročnú ženu v Rožkovanoch na východe Slovenska. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Súd prijal od mladíkov písomný sľub, že nebudú páchať trestnú činnosť, a že sa k svojej obeti nepriblížia na menej ako päť metrov.
Ženu (55) znásilnila partia mladíkov,
bol medzi nimi aj 13-ročný chlapec
"Súd prihliadol na to, že obvinení neboli doteraz trestaní," uviedol Drimák. Okrem obmedzenia možného stretnutia s obeťou zakázal súd mladistvým piť alkoholické nápoje či navštevovať pohostinstvá. Obvinení nesmú vycestovať do zahraničia a bol im nariadený aj dohľad. Chlapci teda budú musieť pravidelne prichádzať na kontrolné stretnutia s pracovníkom súdu. Písomný sľub pred súdom podpísali aj rodičia obvinených.
Mladíci vo veku 14, 16 a 19 rokov podľa polície ženu znásilnili priamo v jej dome. Pomáhal im aj 13-ročný kamarát. Majiteľku najprv bili, neskôr ju traja držali a jeden z nich ju znásilnil. Ženu neskôr našiel jej syn, ktorý privolal políciu. Po útoku museli zranenú ženu previezť do nemocnice v Prešove, kde sa podrobila operácii.
Najmladší 13-ročný chlapec nemôže byť stíhaný, keďže trestná zodpovednosť sa na Slovensku začína od 14 rokov. Devätnásťročnému obvinenému hrozí trest do 10 rokov väzenia, dvom mladistvým polovičný.
ČTK