rUM^pEL píše:[...aky ma zmysel ked sa princ carls honi za liskami?okrem titulku v novinach?ziaden...
uz nehoni!
Jaro píše:husky a lovecke plemeno no neviem , vsade citam ze to boli psy ktore umoznovali domorodcom na dalekom severe prepravu za lovom a prepravu ulovku .
na aky lov sa pouzivali ?
Amaguk píše:Jaro píše:husky a lovecke plemeno no neviem , vsade citam ze to boli psy ktore umoznovali domorodcom na dalekom severe prepravu za lovom a prepravu ulovku .
na aky lov sa pouzivali ?
severski domorodci si nemohli dovolit ziadnu uzku specializajuciu svojich psov, takze ich psi mali vsestranne vyuzitie (vratane pouzitia ako termoforu do postele a babysitting), pomahali aj s pasenim sobov a lovom prevazne malej zveri (napr. zajace)
U pobreznych kmenov sa vyuzivali ako pomocnici pri love tulenov.
a ulovenu korist este potom pekne odviezli, bud na saniach, vlacuhach alebo chrbtovych brasnach
a toto vsetko za minimalnu placu...
rUM^pEL píše:inak by ma zaujimalo preco sa zas bavime len o mackach..o domacich...preco sa "neduria" levy?jaguare?pumy?tigre?
ked utecie tiger zo zoo tak pustia na nho jazvecika?preco nie?vsak ma vrodenu nechut voci mackam...to by ich muselo byt aspon tisic vsak?sice aj na macku/lisku sa postu nespocetne viac psov...ak macka skodi a obmedzuje ma tym v niecom ok tak sa jej zbavim..tak isto ak mi skodi cudzi pes potkan cigan...ale len tak ked sa pohybuje vo volnej prirode macka snad nebudem po nej posielat klobasy len aby sa nepovedalo...
inak 2-3 roky pre tulavu macku sa mi zdaju celkom dobre...vyvedte ma z omylu ale neverim ze pes tulavy by vydrzal tak dlho kedze samosstatnost u psov je miziva oproti mackam...
rUM^pEL píše:vedel som ze na mna vydes napr s ridzbbekom...ale bavime sa tu o tom ze niekto posle svojho JEDNEHO cislom 1 psa na jednu macku nech si ju chyti vsak je to pes...ale kto posle RR DA alebo ineho JEDNEHO psa na tigra..vsak nech sa pobavi..vsak je to len macicka...hmm?to ze lev je dive plache zviera a necha sa xxxxxxx svorkou RR je sice pekne ale nenasvedcuje to tomu ze RR je konkurent levovi tak ako tvoja klobasa macke...
inak vsak vies ze tie pumy ktore su take posrate z DA ktore sa na nich trenuju tak maju velmi starostlivu manikuru?
Jaro píše:ja sa ospravedlnujem za odbocenie od temy .
Hovorí sa, že už šteňa bandoga je schopné prehryznúť hokejový puk.
rea píše:Pri poľovných skúškach sa privolanie nevyžaduje? Naozaj ich nepoznám, ale viem, že niektorí poľovníci si na ňom záležať dávajú.
Esona píše:rea , aj pri polovnych skuskach sa vyzaduje privolanie ,ak nie je pes prave v kontakte so stopou zveri.Ak vsak es sleduje zver a nereaguje na privolanie rozhodca to nehodnoti ako neposlusnost . Ak sa pes nevrati do 15 min.na skuskach neobstal . To su napr. jazveciky (skusobny poriadok pre skusky malych plemien) Skusobne poriadky su robene podla zatriedenia plemien .
Amaguk píše:rUM^pEL píše:[...aky ma zmysel ked sa princ carls honi za liskami?okrem titulku v novinach?ziaden...
uz nehoni!
lucik píše:Tula píše:Surove maso pre psov to ako vam nič nehovoria brušne parazity alebo čo
brusne parazity? mne to nehovori nic, pouc ma, prosim!
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 35 hostia