Mýty o psoch

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Amaguk » 16. Okt 2007, 17:10

rUM^pEL píše:[...aky ma zmysel ked sa princ carls honi za liskami?okrem titulku v novinach?ziaden...

uz nehoni! :wink:
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod Amaguk » 16. Okt 2007, 17:14

Jaro píše:husky a lovecke plemeno no neviem , vsade citam ze to boli psy ktore umoznovali domorodcom na dalekom severe prepravu za lovom a prepravu ulovku .

na aky lov sa pouzivali ?

severski domorodci si nemohli dovolit ziadnu uzku specializajuciu svojich psov, takze ich psi mali vsestranne vyuzitie (vratane pouzitia ako termoforu do postele a babysitting), pomahali aj s pasenim sobov a lovom prevazne malej zveri (napr. zajace)
U pobreznych kmenov sa vyuzivali ako pomocnici pri love tulenov.
a ulovenu korist este potom pekne odviezli, bud na saniach, vlacuhach alebo chrbtovych brasnach
a toto vsetko za minimalnu placu...:wink:
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod rUM^pEL » 16. Okt 2007, 17:20

inak by ma zaujimalo preco sa zas bavime len o mackach..o domacich...preco sa "neduria" levy?jaguare?pumy?tigre?
ked utecie tiger zo zoo tak pustia na nho jazvecika?preco nie?vsak ma vrodenu nechut voci mackam...to by ich muselo byt aspon tisic vsak?sice aj na macku/lisku sa postu nespocetne viac psov...ak macka skodi a obmedzuje ma tym v niecom ok tak sa jej zbavim..tak isto ak mi skodi cudzi pes potkan cigan...ale len tak ked sa pohybuje vo volnej prirode macka snad nebudem po nej posielat klobasy len aby sa nepovedalo...

inak 2-3 roky pre tulavu macku sa mi zdaju celkom dobre...vyvedte ma z omylu ale neverim ze pes tulavy by vydrzal tak dlho kedze samosstatnost u psov je miziva oproti mackam...
Even through it all.The betrayal.The hate.The abuse.We still find it in our hearts to love you again.How do we do it, you ask?Simple.It's because we are PIT BULLS!!!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Jaro » 16. Okt 2007, 17:23

Amaguk píše:
Jaro píše:husky a lovecke plemeno no neviem , vsade citam ze to boli psy ktore umoznovali domorodcom na dalekom severe prepravu za lovom a prepravu ulovku .

na aky lov sa pouzivali ?

severski domorodci si nemohli dovolit ziadnu uzku specializajuciu svojich psov, takze ich psi mali vsestranne vyuzitie (vratane pouzitia ako termoforu do postele a babysitting), pomahali aj s pasenim sobov a lovom prevazne malej zveri (napr. zajace)
U pobreznych kmenov sa vyuzivali ako pomocnici pri love tulenov.
a ulovenu korist este potom pekne odviezli, bud na saniach, vlacuhach alebo chrbtovych brasnach
a toto vsetko za minimalnu placu...:wink:

no zas som o nieco mudejsi vdaka :wink:
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Jaro » 16. Okt 2007, 17:25

rUM^pEL píše:inak by ma zaujimalo preco sa zas bavime len o mackach..o domacich...preco sa "neduria" levy?jaguare?pumy?tigre?
ked utecie tiger zo zoo tak pustia na nho jazvecika?preco nie?vsak ma vrodenu nechut voci mackam...to by ich muselo byt aspon tisic vsak?sice aj na macku/lisku sa postu nespocetne viac psov...ak macka skodi a obmedzuje ma tym v niecom ok tak sa jej zbavim..tak isto ak mi skodi cudzi pes potkan cigan...ale len tak ked sa pohybuje vo volnej prirode macka snad nebudem po nej posielat klobasy len aby sa nepovedalo...

inak 2-3 roky pre tulavu macku sa mi zdaju celkom dobre...vyvedte ma z omylu ale neverim ze pes tulavy by vydrzal tak dlho kedze samosstatnost u psov je miziva oproti mackam...

skus si precitat nieco o sposobe lovu v onych krajinach kde sa lovia levy - vid pouzivane plemeno RR , akymi plemenami sa lovia pumy a ake psy sa pri tom pouzivaju vid argentinska doga , ohladom tigrov na sibiri sa pouzivali lajky nie na samotne ulovenie ale zastavenie a pod . ale to ty urcite vies vsak .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod rUM^pEL » 16. Okt 2007, 17:41

vedel som ze na mna vydes napr s ridzbbekom...ale bavime sa tu o tom ze niekto posle svojho JEDNEHO cislom 1 psa na jednu macku nech si ju chyti vsak je to pes...ale kto posle RR DA alebo ineho JEDNEHO psa na tigra..vsak nech sa pobavi..vsak je to len macicka...hmm?to ze lev je dive plache zviera a necha sa xxxxxxx svorkou RR je sice pekne ale nenasvedcuje to tomu ze RR je konkurent levovi tak ako tvoja klobasa macke...
inak vsak vies ze tie pumy ktore su take posrate z DA ktore sa na nich trenuju tak maju velmi starostlivu manikuru?
Even through it all.The betrayal.The hate.The abuse.We still find it in our hearts to love you again.How do we do it, you ask?Simple.It's because we are PIT BULLS!!!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Jaro » 16. Okt 2007, 17:48

rUM^pEL píše:vedel som ze na mna vydes napr s ridzbbekom...ale bavime sa tu o tom ze niekto posle svojho JEDNEHO cislom 1 psa na jednu macku nech si ju chyti vsak je to pes...ale kto posle RR DA alebo ineho JEDNEHO psa na tigra..vsak nech sa pobavi..vsak je to len macicka...hmm?to ze lev je dive plache zviera a necha sa xxxxxxx svorkou RR je sice pekne ale nenasvedcuje to tomu ze RR je konkurent levovi tak ako tvoja klobasa macke...
inak vsak vies ze tie pumy ktore su take posrate z DA ktore sa na nich trenuju tak maju velmi starostlivu manikuru?

zbytocne aby som nieco pisal ked ty mas svoju pravdu a svoj nazor na vec . ja tvrdim ze pre psa je uplne prirodzena vec zabit macku . bud tie vlohy v nom prebudis alebo nie . na com sa tu pohorsujes ( jete ) ? vzdy to tak bolo a aj to tak bude . z mojej strany ukoncujem tuto debatu pes vs macka lebo uz to bude unavovat citatelov tohoto fora , ktori tu preberali ine temy .

ja sa ospravedlnujem za odbocenie od temy .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod rUM^pEL » 16. Okt 2007, 18:07

Jaro píše:ja sa ospravedlnujem za odbocenie od temy .

aspon nieco

dalsi myt:
Hovorí sa, že už šteňa bandoga je schopné prehryznúť hokejový puk.
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Fraga » 16. Okt 2007, 18:49

rea píše:Pri poľovných skúškach sa privolanie nevyžaduje? Naozaj ich nepoznám, ale viem, že niektorí poľovníci si na ňom záležať dávajú.

Rea vyžaduje, ale záujem psa o zver na skúškach je prednejší ako privolačka a preto rozhodca ti body za to nestrhne, keď pes ide po zveri, buď tým že stopuje, alebo na videnú, hoci sa snažíš o jeho privolanie a neposlúchne, nepovažuje sa to za neposlušnosť...
Obrázok užívateľa
Fraga

Re: Mýty o psoch

Poslaťod rea » 16. Okt 2007, 19:04

Esona píše:rea , aj pri polovnych skuskach sa vyzaduje privolanie ,ak nie je pes prave v kontakte so stopou zveri.Ak vsak es sleduje zver a nereaguje na privolanie rozhodca to nehodnoti ako neposlusnost . Ak sa pes nevrati do 15 min.na skuskach neobstal . To su napr. jazveciky (skusobny poriadok pre skusky malych plemien) Skusobne poriadky su robene podla zatriedenia plemien .

Ďakujem za vysvetlenie. Chápem to tak, že ja ako poľovník by som určila, kedy chcem, aby pes sledoval stopu zveri, čo nebude ľahké, ale v tom prípade, že je to žiadúce, nechám psa samostatne pracovať a nebudem tlmiť jeho vlohy privolávaním a prípadným tvrdým donútením k vykonaniu mojej požiadavky na psa. Chce to každopádne skúseného človeka, ktorý musí mať cit tieto dve veci dostať do rovnováhy. Z toho mi vyplýva, prečo to vyzerá tak, ako to vyzerá.
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea

Poslaťod Tula » 16. Okt 2007, 19:56

Surove maso pre psov :shock: :shock: to ako vam nič nehovoria brušne parazity alebo čo
Tula

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 16. Okt 2007, 20:16

Amaguk píše:
rUM^pEL píše:[...aky ma zmysel ked sa princ carls honi za liskami?okrem titulku v novinach?ziaden...

uz nehoni! :wink:

NEHONI? :shock:
AKO TO VIES? :lol:
HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Poslaťod lucik » 16. Okt 2007, 20:21

Tula píše:Surove maso pre psov :shock: :shock: to ako vam nič nehovoria brušne parazity alebo čo

brusne parazity? mne to nehovori nic, pouc ma, prosim!
Obrázok užívateľa
lucik

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 16. Okt 2007, 20:59

lucik píše:
Tula píše:Surove maso pre psov :shock: :shock: to ako vam nič nehovoria brušne parazity alebo čo

brusne parazity? mne to nehovori nic, pouc ma, prosim!

[img][img]http://i156.photobucket.com/albums/t11/DoublePeeters/ABNA-HUNGARY2007-TOKORCS044.jpg[/img][/img]
HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Poslaťod Tula » 16. Okt 2007, 21:46

Poradte sa radšej s vaším veterinarom mne by ste určite neverili mne to poradil tiež on
Tula

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 35 hostia