York

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Nikka » 15. Apr 2008, 22:38

:D
Naposledy upravil Nikka dňa 18. Apr 2008, 9:21, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod ...repr^zent » 16. Apr 2008, 2:55

Uz zacinas byt aj vtipna, ked to takto pojde dalej, tak z nas o tyzden budu najlepsi priatelia. :pusa2:
:victory:
Ale sekne tento smile k mojmu avatarovi, to sa musi uznat. :smiech:
Aj psy maju zle dni, mozno dnes je ten den a ja som ten pes!
Warriors
Obrázok užívateľa
...repr^zent

Poslaťod M@co » 16. Apr 2008, 4:22

Nikka píše:Ináč, neviem, prečo sa považuješ za nejakú elitu tohoto fóra. Nemám ten pocit. Svojimi príspevkami si ma veľmi neohúril a nič mi ani nedali. To by ťa mali ohodnotiť druhí ľudia a nie ty sám.
Nikka, aj muži majú svoje dni 8)
Obrázok užívateľa
M@co

Poslaťod Danaka » 16. Apr 2008, 6:22

Repr zent, repre zent. Plne sa s tebou stotožnujem. Môj starý pes bol zdravý kým bol na varenom.Epileptické záchvaty začal dostávať po priemyselnom krmive. A že psy smrdia z vareného, surových kostí? sa mi nechce veriť. Skôr z tých granulí. Tiež som pozerala špičkové granule pre svojho nového psíka a vyšlo mi, že ak chcem zdravého jedinca podavajúceho aký taký výkon, nusím ísť od granulí čo najdalej.
Videla som príliž veľa psov čo na granuliach týždenne grcali, alebo hnačkovali a vet. ešte presviečal že to je normálne. No neviem.
Ja som sa pekne vrátila k varenému a kostičkám. Múdry sa poučí na cudzích chybách. Ja som mala tú smolu a počila som sa na vlastných :bang-head:
Psy nám uchmatli naše srdcia, naše domovy a naše peňaženky, nie nevyhnutne v tomto poradí...
Obrázok užívateľa
Danaka

Poslaťod Eva K. » 16. Apr 2008, 13:24

Veru veru pravdu máte. Od kedy kŕmim varenou stravou, žiadna hnačka, vracanie, krásne svaly a srsť. Nemenila by som, len človek nesmie byť pohodlný.
E+E
Obrázok užívateľa
Eva K.

Poslaťod Tingri » 16. Apr 2008, 19:08

Áno každý z nás má nejakú tú skúsenosť...ja zase nedopustím na granule. Samozrejme nekŕmim len granulami, striedame aj cestoviny, varené mäso, tvaroh, vajce atď., atď. , ale gro tvoria granule. Moje psy majú nádhernú srsť, kedže všetky tri sú dlhosrsté, o čom svedčia aj ich výstavné úspechy, kde práve aj srsť hrá nemalú úlohu, nemajú hnačky ani nevracajú. Majú dostatok pohybu, čiže sú primerane osvalené a energické, žiadne gaučáky a pritom vôbec nie som pohodlná. Ak niekedy budem mať horšiu skúsenosť možno prejdem úplne na inú stravu, vidíme výhody v tom svojom spôsobe a ten presadzujeme to je normálne, ale každý pes je individuálny, inak reaguje a inak znáša určité veci, to je ako aj s ľuďmi. Treba preto nájsť ten najlepší.
Tingri

Poslaťod Danaka » 17. Apr 2008, 7:44

Ano. presne tak som aj ja kedysi uvažovala. Na granule som nedala dopustiť. Ešte som sa čudovala, prečo ľudia na dedinách nedávajú radšej granule, ako to svinstvo odpadové. Veď tam majú všetko! (bola som ovplivnená reklamami). Potom som začala študovať čo vlastne sú granule, a čo obsahjú(jedno aká značka). Bola som zhrozená. Vpodstate to isté, čo tie psíky na dedinách (odpadové potraviny), ale ešte prichutené, zakonzervované a bohvie čo ešte. Keď som počula čo dostával kolegynin pes žrať, tak najprv som bola zhrozená. Potom som počula že mal 15 rokov a bol v pohode, a keby sa neobesil na retazi, asi by žil doteraz. Potom som sa začala viac zaoberať vareným a zistila som, že to je omnoho lepšie, ako granule.( Moja sučina je všežravec.Zeleniny suchá ryža všetko zožere.Keď som jej ponúkla granule, jeden deň ich žrala, druhý deň pokrútila hlavou ale tiež zožrala a tretí sa mi na to vyprdla. Zrejme, keď psy musíme nútiť žrať granule, nebude to až tak košér. Varené zlupnu hneď. Už len to stojí na zamyslenie.) A tak varím a veru ma to aj baví. Kombinovať a tak. Kosti dávam tiež. Prečo? Kôli zubom a hlavne, aby pes nezabudol, ža je šelma.
Psy nám uchmatli naše srdcia, naše domovy a naše peňaženky, nie nevyhnutne v tomto poradí...
Obrázok užívateľa
Danaka

Poslaťod Nils » 17. Apr 2008, 7:44

Nikka píše:Jáj Repr^zent, jediný koho tu vidím, že sa rádoby realizuje si tu ty jediný. Nemám rada takých ľudí, ako si ty - čo rád poučuje a berie len svoj vlastný názor, ktorý považuje za najlepší.

Ináč, neviem, prečo sa považuješ za nejakú elitu tohoto fóra. Nemám ten pocit. Svojimi príspevkami si ma veľmi neohúril a nič mi ani nedali. To by ťa mali ohodnotiť druhí ľudia a nie ty sám.
A zabúdaš, že toto je verejné a nie tvoje súkromné fórum. Ak chceš, môžeš si založiť vlastné.
Howg

Drahá Nikka tvoje pocity a tvoje názory nebudem komentovať - to je medzi tebou a tvojím psychiatrom...

Ale nevyskakuj a nenálepkuj keď o psoch _trt vieš/myslím tým psov a nie atrapy živých plyšákov/...
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nikka » 17. Apr 2008, 8:10

Mily Nils, s tebou sa tu nikto nebavil. Co ta v ustave pustili za dobre spravanie k netu?
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod Silwuska » 17. Apr 2008, 8:26

Co sa tu hrate na dog.sk?? :roll:

Kosti jednoducho SU pre psa (akehokolvek) dolezite, minimalne pri vyprazdnovani analnych zliazok...a to nehovorim o podpore traviaceho mechanizmu, prijmu vitaminov atd...

Nikky kazdy pes, aj york je pes...nikto nekaze dat mu stehennu kost s mamuta...su aj mensie kosti ktore si v pohode kozchrumka...
Obrázok užívateľa
Silwuska

Poslaťod Danaka » 17. Apr 2008, 8:35

Silwuska trafila klinec po hlavičke. :P
Akosi zabúdame, že aj malé psy sú šelmy. Keby to ľudia rešpektovali, omnoho menej by boli rozčarovaní.
Obrázok užívateľa
Danaka

Poslaťod Silwuska » 17. Apr 2008, 8:38

:lol: :lol: yo yo...raz sa mi taka ciuaaua zakusla do priehlavku a to som kricala ty selma krvilacnaaa :lol:
Obrázok užívateľa
Silwuska

Poslaťod Danaka » 17. Apr 2008, 8:47

HE-he-he. Aj s malým šašom sa dá hrať veľké divadlo. :ahoj:

Ono to sú také prezlečené malé potvorky. Milučké na pohľad, ale pozor, len si skús niečo dovoliť.
K nám keď príde návšteva, moja bradáčka chodí za nimi ako zlý duch a vrčaním upozorňuje, že ak sa o niečo pokúsi, hneď zakročí. Keď zistí, že nič nehrozí a sú to kamaráti, zas ju nemôžeme od nich odtrhnúť. Len by sa mojkala. :lol:
Obrázok užívateľa
Danaka

Poslaťod Nils » 17. Apr 2008, 9:13

Nikka píše:To ťa ani nenapadlo pri tvojej veľkej dedukcii a inteligencii detektíva Babočku, že by som u veta mohla aj robiť ? Prečo hneď myslíš, že tam stále chodím so svojimi psami? Howg

Zlato, hoď sem adresu vetkliniky, kde pracuješ. Dám vedieť aj známym a priateľom aby sa jej vyhli skôr a nemuseli sa otočiť až priamo na mieste. A inak čo tam robíš - roztlieskavačku alebo vyberáš vstupné na záchode ?? - neviem sa rozhodnúť - obe možnosti sú veľmi lákavé...
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Nikka » 17. Apr 2008, 9:14

Danaka píše:Akosi zabúdame, že aj malé psy sú šelmy. Keby to ľudia rešpektovali, omnoho menej by boli rozčarovaní.

To máš pravdu, ale keby.... Väčšina psov by tým pádom už dávno nežila. Pretože sa napríklad zachraňujú šteniatka vo vrhu, ktoré by ináč bez piplačky nikdy neprežili, psy so zlými povahami, zdravotnými problémami majú potomstvo a pod. Aj toto je realita. Aj keď krutá, ale je!

Tingi - presne, aj my tak striedame. A každý nech si kŕmi čím len chce, len aby boli psi zdraví. A to je podľa mňa hlavné. Osobne nemám čas na to vyváranie (len niekedy), to by sme museli bývať s chlpáčmi oveľa menej vonku, keďže chceme postíhať všetky naše aktivity a cez víkendy - to je u nás absolútne nemožné, nie sme doma :D
Obrázok užívateľa
Nikka

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia