yetti007 píše:momentalne sa venujem chovu nemeckej dogy avsak nie po vycvikovej stranke, ale ako DKo spomenul, hlavne na exterier
nie je aj toto tak trochu kameň úrazu??
yetti007 píše:momentalne sa venujem chovu nemeckej dogy avsak nie po vycvikovej stranke, ale ako DKo spomenul, hlavne na exterier
Fanny píše:Dostatocny na to, aby ma takyto pristup odradil, na rozdiel od inych, zial
Mna to naopak motivovalo dokazat tym "rasistom", aky su hlupo zaujati
yetti007 píše:Ano, amikom sa podarilo pobrat aj v dnesnej dobe s Europy to najlepsie co tu bolo. Jeho chov sa zuzil na uzku skoro az pribuzensku plemenitbu. Zvierata , teda urcite linie sa uz dnes prejavuju roznymi poruchami, nie exterierovymi ale hlavne srdcovymi a dalsimi... Je pravda ze na Slovensku este stale existuje uzka skupina ludi, okolo MVDR. Ridarcikovej Gabiky, ktora sa tomuto plemenu venuje aj po pracovnej stranke a s vynikajucimi vysledkami.... ... momentalne sa venujem chovu nemeckej dogy avsak nie po vycvikovej stranke, ale ako DKo spomenul, hlavne na exterier
Amaguk píše:yetti007 píše:Ano, amikom sa podarilo pobrat aj v dnesnej dobe s Europy to najlepsie co tu bolo. Jeho chov sa zuzil na uzku skoro az pribuzensku plemenitbu. Zvierata , teda urcite linie sa uz dnes prejavuju roznymi poruchami, nie exterierovymi ale hlavne srdcovymi a dalsimi... Je pravda ze na Slovensku este stale existuje uzka skupina ludi, okolo MVDR. Ridarcikovej Gabiky, ktora sa tomuto plemenu venuje aj po pracovnej stranke a s vynikajucimi vysledkami.... ... momentalne sa venujem chovu nemeckej dogy avsak nie po vycvikovej stranke, ale ako DKo spomenul, hlavne na exterier
a co hovoris na dedicne zatazenie u ND a na ich extremnu kratkovekost?
Nils píše:yetti007 píše:momentalne sa venujem chovu nemeckej dogy avsak nie po vycvikovej stranke, ale ako DKo spomenul, hlavne na exterier
nie je aj toto tak trochu kameň úrazu??
Amaguk píše:pytam sa, kedze okrem torzie sa u ND zvyknu spominat aj problemy so srdcom, podobne ako u tych spominanych dobermanov.
diki za link, popozeram
Nils píše:yetti, ale ja tu nehovorím o len o skúškach a tak podobne - ja hovorím predovšetkým o pracovnom využívaním služobných plemien - a to bez požiadaviek na povahové vlastnosti a bez cvičenia obrany,pach. prác, poslušnosti či zdolávania prekážok v tréningu nepôjde...
tuším v tejto oblasti kynológie platilo kedysi heslo: Krásou k výkonu!
...ale u ND je to asi len minulosť...
Amaguk píše:mozno mas stastie, alebo je u nas lespi genofond.
Docitala som sa o tom v zahranicnych materialoch:
"What breeds are affected by cardiomyopathy?
Dilated cardiomyopathy is seen more often in Doberman pinschers than in all other breeds combined. It also occurs in giant breed dogs including the Great Dane, St. Bernard, Irish wolfhound, and Scottish deerhound. A distinctive form of cardiomyopathy occurs in the boxer, with extensive changes in the heart muscle and serious rhythm abnormalities, but without the dramatic dilation of the ventricles seen in other breeds."
Ale, dost bolo o chorobach, aby som nebola moc OT, toto bolo len FYI...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia