Mýty o psoch

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Amaguk » 13. Okt 2007, 10:26

yetti007 píše:Plne sa stotoznujem s Nillsovym nazorom... ja moje selmy krmim surovym masom a ziadne naznaky agesivity.....

ja vzdy na tieto "argumenty", ze pes bude zo suroveho agresivny, vravim: jasne, moj pes najdasej zeria male deti, ved sa len pridite pozriet na toho mojho kilera!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod Amaguk » 13. Okt 2007, 10:45

DKo píše:
Eva K. píše:Tiež som počula taký názor, že keď kŕmim poľovného psa surovým mäsom, tak dostane chuť zabíjať zverinu. Čo vy na to?
poľovný pes zverinu nezabíja, lovnú zver zabíjajú túlavé a bezprízorné psy

no neviem, ci aj toto nie je v podstate len dalsi, ucelovy, mytus :twisted:
Obrázok užívateľa
Amaguk

Poslaťod DKo » 13. Okt 2007, 12:30

Amaguk píše:
DKo píše:poľovný pes zverinu nezabíja, lovnú zver zabíjajú túlavé a bezprízorné psy

no neviem, ci aj toto nie je v podstate len dalsi, ucelovy, mytus
tiež by som si prial, aby túlavé a bezprízorné psy boli iba mýtom a nie realitou. Podobne túlavé mačky, veľmi častá korisť mnohých poľovných psov, ale pochybujem, že by to bolo vďaka konzumácii surového mäsa resp. pachom krvi.
DKo

Poslaťod Nils » 13. Okt 2007, 18:55

Dušan, chceš povedať, že psy s poľov. skúškami nezabíjajú zver, na rozdiel od akékoľvek plemena/vrátane poľovných/, ktoré sú odkázané samy na seba...ak som ťa dobre pochopil...

...nuž, možno je to žiadané, len neviem, či je to u reálne využívaných poľ. psov/všetkých plemien/ tak :?:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

kwik kwik.......

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 13. Okt 2007, 19:40

http://www.boardogs.com/
nieco nielen pre polovnikov :lol:
HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Re: kwik kwik.......

Poslaťod Jaro » 13. Okt 2007, 19:59

HABAN'SBULLDOG píše:http://www.boardogs.com/

to su lovci nie polovnici :idea: :idea: :idea:
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Fraga » 13. Okt 2007, 20:32

Emor 100 Bodov :lol:
Kača na to nemusíš byť poľovník, ale aj medzi poľovnými psami sú také, ktoré sa od šteňaťa správajú ako starý cvičený pes a také, ktoré to musíš naučiť. A niektoré, ktoré načínajú zver ešte pred výcvikom...Dá sa to odučiť, jasne, ale načo budem odúčať keď nemusím?.....
Obrázok užívateľa
Fraga

Re: kwik kwik.......

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 13. Okt 2007, 20:43

Jaro píše:
HABAN'SBULLDOG píše:http://www.boardogs.com/

to su lovci nie polovnici :idea: :idea: :idea:

ved to nielen pre polovnikov :lol:
HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Poslaťod Kaca » 13. Okt 2007, 20:50

Fraga píše: aj medzi poľovnými psami sú také, ktoré sa od šteňaťa správajú ako starý cvičený pes a také, ktoré to musíš naučiť. A niektoré, ktoré načínajú zver ešte pred výcvikom...Dá sa to odučiť, jasne, ale načo budem odúčať keď nemusím?.....

Neviem, nepoznam prax, ale podla mna je nevhodne, aby pes zver nacal. Nemal by ju len dohladat, oznacit, resp. doniest? Tie vsetky otazky myslim skutocne vazne, nieco velmi malo viem o sluzobnej kynologii, ale o polovnej dokopy nic, tak ma poucte, prosim...
Vodca svorky :)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Fraga » 13. Okt 2007, 20:54

Chi chi chi chi a ved o čom som písala? Nie je vhodne krmiť poľovného psa surovým mäsom, lebo sa môže stať, že začne načínať zver. Niektoré aj ked krmiš to nerobia a iné aj keď nekrmiš robia a preto je lepšie im surove nedavať, lebo ak ti začnú zver načínať tak je zle ak ti to spraví na skúškach letíš...
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod DKo » 13. Okt 2007, 21:00

Nils píše:Dušan, chceš povedať, že psy s poľov. skúškami nezabíjajú zver, na rozdiel od akékoľvek plemena/vrátane poľovných/, ktoré sú odkázané samy na seba...ak som ťa dobre pochopil...
Nie Nils, nikomu nechcem nič vsugerovávať ani nasilu o niečom presviedčať. Ja len, že som vyrastal v prostredí, kde pes bol a je pomocníkom poľovníka, ale nie jeho zbraňou. Zbraňou poľovníka je puška a nie pes.

Ale späť k téme: surové mäso a jeho vplyv na správanie psa. Niektorí chovatelia podávajú surové mäso (kvalitné, pomleté v guľkách s priemerom cca 5 korunáčky) už 3 týždňovým šteniatkam. Dôvod: návyk, že naj-maškrta je podávaná ľudskou rukou a ony takto konzumujú pach krvavého mäsa s pachom človeka. Kto z vás si tu myslí, že tieto psy vďaka takémuto prilepšeniu na strave budú neskôr na ľudí agresívne, vie toho pramálo o správnej socializácii psa.
Naposledy upravil DKo dňa 13. Okt 2007, 21:02, celkovo upravené 1
DKo

Poslaťod Kaca » 13. Okt 2007, 21:00

hm, ja surovym krmim... skusky som este nerobila, ale dufam, ze to nejako zvladneme... :oops:
Obrázok užívateľa
Kaca

ANA-KONDA vers.BOBY

Poslaťod HABAN'SBULLDOG » 13. Okt 2007, 21:00

HABAN'SBULLDOG
HABAN'SBULLDOG

Poslaťod Kaca » 13. Okt 2007, 21:02

DKo píše:Kto z vás si tu myslí, že tieto psy vďaka takémuto prilepšeniu na strave budú neskôr na ľudí agresívne, vie to pramálo o správnej socializácii psa.

Myslim, ze to si tu nemysli nik... ;)
Obrázok užívateľa
Kaca

Poslaťod Fraga » 13. Okt 2007, 21:04

Kaca ale to neznamená, že to musí tvoj havo robiť.... môže a nemusí... nepovedala som nepodávať, alebo striktne zakazujem...napisala som je nevhodne. Kto chce nech da... my nie... nekrmime surovým aj kvôli ako to tu bolo už písané rôznym chorobám a červom a boh vie čo všetko môže v surovom mäse byť.... :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 28 hostia