Argentinky su milačikovia. Hlavne tie fenky. Pre nich typický znak je pusinkovanie. Ešte som nevdela psa, ktorý by pusinkoval viac a s väčšou precíznosťou. A celkovo sú dosť dobre zvládnuteľné, hoci ak sa "zadarí" trhnutejší jedinec, aj fenka vie byť ako britva. Psy sú prirodzene dominantné. No ak sa zadarí taká fena, prirodzene dominantné psy sa môžu skryť.
No a že by som ... teda chcem porovnávať, len pre zaujímavosť. S Čertom mám oveľa väčšie problémy ako pri výcviku, tak pri manipuácii na vôdzke. On je utrhnutý z reťaze. On ťahá, trhá, strečkuje, pletie sa pod nohy a to všetko s ohromnou silou...buldozer (tá polská stanica má trfefný názov). S Kimom toto nikdy nebolo, hoci s jeho ťahaním som mala tiež dosť čo robiť a vracala som sa so spálenými a mozolnatými dlanami. No Čert v tomto vedie.
Ono je to celkovo o tom, ktorá povaha ti k tej tvojej sadne viac. Aj spôsob, akým treba na psa pri výcviku. Z vlastnej iniciatívy by som si to terierate megero nikdy nezaobstarala....dogeny sú zlaté povahy. Nechcem ale, aby to vyznelo tak, že Čerta nejak zatracujem!!! On je naše malé milé blbé ňaňátko.
Na túto tému by som vedela písať dllhee novely
Takú Riušku by som brala. Ja som Peťa taak lámala, nech si neberie psa, že sám neskôr pochopí, ako dobre spraví, ked sa rozhodne pre fenu. Už pochopil
No ale počkaj, ked už budete tvoriť tú čuba-farmu, ked sa zadarí pár šiši fien, ako veselo bude
Na SBT stretnutia chodila šialeá fena Sheila. Ju sa nedalo zastaviť. Vrtula v zadku aj ked ostatné psy už padali únavou.