ceny šteniatok

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod DKo » 3. Apr 2007, 7:01

rybicka píše:DKo a zasa len ustipacna odpoved.
Prajem tebe a vašim psom dlhý a plnohodnotný život, aby si ostala verná svojmu vysnívanému plemenu a nemusela sa obzerať po inom.
DKo

Poslaťod rybicka » 3. Apr 2007, 7:19

DKo mam z teba taky pocit, ze si to myslel velmi ironicky, vobec neviem preco, nepoznas ma, nevies, ake mam podmienky pre psa, nevies o mne vobec nic a to iste aj o ostatnych. Neviem, preco sa ku vsetkemu stavias tak negativne, ustipacne a ironicky. K tebe sa nikto tak nesprava, preco ty sa tak spravas? Nie vsetci si vyberaju psa bez predchadzajuceho premyslenia...Ja zostanem verna svojmu vysnivanemu plemenu, to sa neboj.
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod rybicka » 3. Apr 2007, 7:20

Anja, uz si sa tie ceny steniatok dozvedela? :wink:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod DKo » 3. Apr 2007, 7:37

rybicka píše:DKo mam z teba taky pocit, ze si to myslel velmi ironicky..
Možno by si mala zájsť niekam kde šumí les, štebocú vtáčky a zurčí potôčik, prípadne si nechať vytiahnuť pehy jarným slnkom.
DKo

Poslaťod Nikka » 3. Apr 2007, 8:06

Ja si tiez osobne myslim, ze preco by sa nemali podporovat ludia, ktori si uz nieco o svojom vysnivanom plemene nastudovali. Maju skusenosti so psami a sa rozhodli, ze chcu psa s PP. Vsak to je super! Nezatracujem psikov bez PP, ale povacsine su to bohuzial bastardiky /a z kynologickeho hladiska su,aj ked sa javia ako cistokrvne :( / Ja skor preferujem vyber psika z utulku ako psa bez PP. To sa len podporuju vacsinou kseftaci a zvysuju ich zisky.
Anja, drzim ti palce pri vybere toho spravneho chovatela a hlavne steniatka :D .
Naposledy upravil Nikka dňa 3. Apr 2007, 8:20, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod sylva » 3. Apr 2007, 8:13

mam 13 ročneho čuvača a pred nim sme tak isto mali čuvača takže je to plemeno s ktorym mam celoživotne skusenosti.Viem čo take plemeno obnaša....len chcem teraz s PP

Anja, veľmi Ti fandím a držím palce.
sylva

Poslaťod Nikka » 3. Apr 2007, 8:18

A este som zabudla. Skor treba apelovat na ludi, co si vyberu psika len podla jeho exterieru. Nemaju na neho cas a tym nemyslim len 5 minutove prechadzky okolo domu. Nemaju pre neho vhodny zivotny priestor, peniaze na stravu, veterinara...
Osobne si myslim, ze chov psika je narocny. Nemyslim len peniaze, ale hlavne na nas cas /treba behat po vonku, cvicit, hrat sa.../ a na lasku. A to si vela ludi neuvedomuje. Preto je tolko vela neurotickych psikov. Vsak ti, co byvame na sidliskach, ich stretavame denne. Chudakov labradorov, goldenov, biglov, ale aj maltezakov, jorkov...Maju zlu socializaciu, su bez vychovy, bez povsimnutia svojho pana.
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod rybicka » 3. Apr 2007, 9:54

DKo dakujem za odporucanie, nie je treba, do prirody chodim s nasou krizenkou kazdy den na 2-3 hodiny a pehy nemam. Podla tvojho spravania by som tvoje zelanie ohladne dlheho a spokojneho zivota mojich psov zelala skor tebe.
Anja ak mas skusenosti s cuvacom a chces mat tohto psika s PP, mozem ti to len odporucit, lebo ked je s PP, mozes si dost vyberat od chovatelov aj podla poznania povahy predkov. :wink:
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod DKo » 3. Apr 2007, 10:25

rybicka píše:Anja ak mas skusenosti s cuvacom a chces mat tohto psika s PP, mozem ti to len odporucit, lebo ked je s PP, mozes si dost vyberat od chovatelov aj podla poznania povahy predkov. :wink:

Problém špatných povah slovenských čuvačů je tu již velmi dlouho. Zádrhel je v tom, že velká část chovatelů považovala povahu jimi produkovaných štěňat za nepodstatnou. Je skutečností, že relativně nejvíce problémů s povahou pochází z “velkochovů”. Je to pravděpodobně dáno tím, že chovatel prostě nemá čas a často ani zájem být se svými čuvači v dostatečném kontaktu, poskytnout jim patřičnou péči a výchovu. Znám dokonce jednu aktivní chovatelku, která prohlašuje, že bázliví psi jsou ideální, protože hodně štěkají a nikoho nepokoušou (sám jsem byl svědkem jak její bázliví psi několikrát bezdůvodně napadli člověka a to právě ze strachu). O psech se sebejistou a vyváženou povahou pak tvrdí, že jsou zlí, nezvladatelní a ona by takového v žádném případě nechtěla.
Tvrdí-li vám toto člověk, který má poskytnout pomoc při výběru štěněte a přidáme-li fakt, že u čuvačů je skutečně nadprůměrně vysoký výskyt bázlivých povah (právě díky takovým jako výše uvedená chovatelka), nelze se divit, že o čuvačích se začíná běžně říkat, že jsou to bázliví psi.

Kto chce môže si to prečítať celé.
DKo

Poslaťod rybicka » 3. Apr 2007, 10:35

DKo u nas v meste poznam jednoho cuvaca a ten teda rozhodne bazlivy nie je, je velmi zivy a hravy, majitelka hovorila, ze niekedy ma problem s ovladatelnostou, lebo si vie postavit hlavu, ale celkovo je poslusny a nebazlivy.... A bazlivu povahu pes nededi po rodicoch, ale je to o vychove psa clovekom. Pes sa dedicne neboji, boji sa vystresovany, vynervovany, alebo ked ma zlu skusenost a za tieto veci moze väcsinou clovek...
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Nikka » 3. Apr 2007, 10:37

DKo, viem, ze chovas goldenov. A predavas ich len majitelom, ktori ich budu polovne vyuzivat? Myslim si, ze nie. A predsa na ulici vidis mnozstvo retriverov, co plnia funkciu len spolocnikov. No, je to chyba chovatelov, ale co uz. Tiez ich nikto neodsudzuje. Ved povaha retriverov tak isto uz nie je co byvala. Ked si chces nejakeho zohnat na pracu, tak je to velky problem. O tom by sa dalo dost dlho diskutovat.
Nie vsetky plemena sa pouzivaju len na to, na co boli predurcene. Ja mam borderku, ktora ma sice zlozene pastierske vlohy/paenie ju bavi/, ale ovce nevlastnim. Robim s nou ine sporty. Ved ich je tolko.
Obrázok užívateľa
Nikka

Poslaťod DKo » 3. Apr 2007, 11:00

rybicka píše:bazlivu povahu pes nededi po rodicoch, ale je to o vychove psa clovekom. Pes sa dedicne neboji, boji sa vystresovany, vynervovany, alebo ked ma zlu skusenost a za tieto veci moze väcsinou clovek...
pán Petr Kunzl, ktorý si dovolil kritické vyjadrenie k povahám SČ a jeden z poradcov ich chovu, má e-mail: pkunzl@atlas.cz
pani Jana Kunzlová, ktorá bude SČ bonitovať na výstave na Konopišti 13.5.07, má e-mail: cuvac@iol.cz
DKo

Poslaťod rybicka » 3. Apr 2007, 13:40

DKo ja nekritizujem ten clanok, cuvaca poznam osobne len jednoho, ja som len napisala, ze sa to nededi. Ak sa podla teba mylim, prepac. Ako dobre ty poznas cuvacov-kolko ich poznas osobne? Ja nechcem cuvaca, takze nepotrebujem ani kontakt na poradcov pre ich chov. Bojazlivost v psovi vypestuje prostredie, alebo nejaky zazitok, alebo sa stena sprava tak, ako vidi spravanie svojej matky....mozme sa opytat aj ajni, ktora mala 2 cuvacov, ci boli bojazlivi...
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod DKo » 3. Apr 2007, 14:02

rybicka píše:Ja nechcem cuvaca, takze nepotrebujem ani kontakt na poradcov pre ich chov.
Tak potom kľudne plávaj, moje príspevky ohľadom SČ si nevšímaj a svoje múdrosti o nededičnosti pováh prednášaj hoc aj na Oxforde alebo v Londýnskej Akadémii. Odkazy na ľudí, ktorí by mohli vedieť poradiť v otázkach okolo súčasných SČ s PP si tu možno nájde tá, ktorej som sa opýtal prečo alternatívne bernardín.
DKo

Poslaťod rybicka » 3. Apr 2007, 14:43

DKo ocividne sa absolutne nechapeme. Ja nehovorim, ze povahy sa nededia, ja som len povedala, ze bojazlivost sa nededi, bojazlivym sa pes stane. Ano, mozno ak niekto kedysi v psovi bojazlivost pestoval, tak po dalsich generaciach sa to uz zdedilo, ale to sa mozno akurat tak zdedi instinkt-bat sa, tak ako moja matka, ktora sa boji, lebo sa bala jej matka a pod, s tym ze uz sa neprihliada na to, preco sa ten pes zacal bat....nie je to priamo povaha....Ale to je jedno...
Obrázok užívateľa
rybicka

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 46 hostia