Hnednutie srsti

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod evulkak » 7. Mar 2007, 15:39

benie

cierneho :). Dnes som mailovala s pani chovatelkou. Tami poradila srst vycesat trimovacim hrebenom a poriadne vytrimovat aby sa hneda podsada odstranila.. vraj to potom uz bude dobre. Len musim niekde kupit tie hrebene...
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod benie » 7. Mar 2007, 15:48

Malo by to byť potom lepšie. U bradáčov veľa robí starostlivosť o srsť. A ak si z BA tak trimováky zoženieš skoro v kažom lepšom obchode pre psov. Tak veľa štastia pri výbere.
benie

Poslaťod dexter13 » 7. Mar 2007, 16:01

:D ved to je jasne, som myslel, ze to mas dlhdoby problem, nie len ked plzne
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod evulkak » 8. Mar 2007, 9:35

dexter:

:) bradace moc neplznu ak sa to v ich pripade da tak nazvat. :o)

benie:

dik, skusim sa poohliadnut. Ale keby si dal tip na taky lepsi shop va BA bolo by to fajn. :wink: Keby som ho mala po ceste domov bolo by to este viac fajn. :D
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod benie » 8. Mar 2007, 10:18

Také fakt super trimováky zoženieš skoro iba na výstavách. Ale tebe postačí aj taký ktorý bežne predávajú v salónoch pre psov. Väčšinou majú značku Trixie. Trixie má dva trimováky jeden modrý ten je skôr na trimovanie a druhý je červený ten je na vyčesávanie podsady, ale dá sa sním aj otrimovať. Každý stojí okolo 350 - 400 Sk takže taká prijateľná cena. A neviem z ktorej časti BA si takže s tím obchodom ti asi teraz neporadím. Ale skús sa spýtať v niakom salóne pre psov ak pojdeš okolo.
benie

Poslaťod evulkak » 8. Mar 2007, 10:24

benie:
o jednom viem je tu nedaleko akurat opacnym smerom :o). A na bradaca by si aky trimovak odporucil? jemny ci hruby?
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod benie » 8. Mar 2007, 10:36

Uvidíš aký budú mať v predajni možno ani nebude z čoho vyberať. Ale je dobré mať viac druhov pretože jedným trimovákom je to nič moc. Ono záleží či máš niake výstavné ambície alebo ho chceš mať iba pekného trimovaného. Ale ak si budeš vyberať z tých Trixie tak určite ten červený pretože s modrým podsadu nevyčeseš.
benie

Poslaťod evulkak » 8. Mar 2007, 10:43

uhm dobre super. pozrem na webe ako vlastne vyzera aby som vedela na ake sa mam orientovat.
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod benie » 8. Mar 2007, 11:26

To bude najlepšie aspoň uvidíš ako vyzerajú a pod. pretože v týchto obchodíkoch bohužiaľ koľkokrát ani nevedia čo predávajú :roll: .
benie

Poslaťod rybicka » 8. Mar 2007, 12:14

ked tu citam o tych trimovakoch, poradite, ci vlkodava trimovat hrubym? Asi hej si myslim, lebo je v podstate drsnosrsty. Alebo staci jemny?
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod korra » 8. Mar 2007, 12:17

uf, to neviem..ale podla mna by bolo najlepsie sa spytat chovatela, a neupravuju sa tyto hafani len pred vystavou?
Obrázok užívateľa
korra

Poslaťod rybicka » 8. Mar 2007, 12:19

korra to myslis tych bradacov, alebo vlkosov? Vlkos sa moze podla mna upravovat v podstate kedykolvek, napr. ma zalepenu srst a pod....
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod benie » 8. Mar 2007, 14:16

korra píše:a neupravuju sa tyto hafani len pred vystavou?

To podľa teba keď má niekto vlkodava alebo bradáča a nechodí s ním na výstavy tak pes sa nemá v živote upravovať?????????????
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
benie

Poslaťod evulkak » 8. Mar 2007, 16:01

korra

takehoto psa musis trimovat, ved by mu ta srst dorastala do aleluja okrem inych nevyhod. :shock: :P
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod korra » 8. Mar 2007, 16:32

baby neukamenujte ma! :D trimovanie som nemyslela ako beznu udrzbu srsti, ako ked dojde z prechadzky a je nejaky ten bogandz...ved trimovanie sa nerobi kazdy den..ale prekefovat ho to je ine... :D A odstranit bezne necistoty.

Ved ani bradace netrimuju kazdy den, teda nestrihaju, lebo asi uz len malokto "trimuje"...vacsinou na tychto hafov vezmu strojek pausalne, ale zevraj to zalezi od typu srsti...a miest na tele

Inak co sa tyka toho trimovania, je to vlastne odstranovanie mrtvej srsti, a trimovaci noz by ze vraj nemal byt ani ostry, sluzi len vlastne ako opora proti palcu pri pretrhavani....
Obrázok užívateľa
korra

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia