A zasa YORK :))

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod anitram » 19. Jan 2007, 15:05

rybicka ja viem ako to myslis, ale ked sem pride novy, tak nevie ako to funguje, vo weimaroch sa rozpravaju uz vsetci co sa poznaju, vedia ako to bezi.
a mas pravdu, pre mna je pes ako dieta, ale tak isto by bol pre mna aj iny psik, ina rasa, ani nevies ako rada by som mala mojho labrika pri sebe, alebo aj alabaja, cechoslovaka, hovawarta, ako mi po nich srdce pisti, a mozem byt rada, ze v tom kamrliku mozem mat aspon yorka.
Problem je ten, ze z tych krpatych plemien je to plemeno co neplzne a vela akoze chovatelov ho miniaturizuje a tym padom je take rozsirene a vsetci yorkaci sa citia byt jedna velka stastna rodina (myslene ironicky).
A ty si sa k svojmu zda sa mi, ze to bol biglik urcite spravala ako k dietatku :lol:
A teraz nemas ziadneho hafana??
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod rybicka » 19. Jan 2007, 18:21

anitram, ak bude vsetko v pohode, tak budem mat v lete, vlkodava. Vies, ja som sa k biglovi nemohla spravat ako k malemu dietati, lebo by som ho nikdy zivote nevychovala. Ano hrala som sa s nim, mazlila a podobne, ale nemohla som ho rozmazlovat a vies napr. u vacsiny yorkacov sa mi zda, ze eoni to robia a rozmazavaju tu uplne vsetko....len citam, ako odnaucit yorka mocit doma, kedy zacne zdvihat nohu a stale to iste dokola. A velmi to rozoberate. Pritom kazdy ma tento problem so steniatkom a nikto z toho nerobil vedu. A ked viete, ze yorkom to trva dlhsie, nez sa odnauci mocit doma, tak staci trpezlivost a poriadna vychova. Moj bigl mocil doma do 4 mesiacov, nez s tym prestal uplne. Postupne to bolo menej a menej krat, ale skoro kazdy den som nasla kaluz doma do 4 mesiacov jeho zivota. A nerobila som tu z toho vedu, lebo viem, ze to preziva kazdy majitel kazdeho stenata. Lenze yorkaci to tu rozoberaju akoby to bolo nieco zvlastne. Nechcem niekoho nastvat, len keby sa jednalo aspon o ozajstne problemy, alebo opisovali zazitky a pod. Ale nie stale dokola to iste...prepacte.... :?
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod mixaela » 23. Jan 2007, 14:05

RYBICKA

k tvojmu prispevku by som dodala, ze keby som mala steniatko inej rasy nez je YORK, i tak by som sa pytala, preco robi prave teraz to a to, cim ho krmit atd....
ono si myslim, ze naozaj velmi nezalezi na tom ci je to York a ci nie...ibaze skor mam pocit, akoby mali niektori alergiu na cokolvek, co sa spaja s tymto plemenom...
pravdupovediac aj mne idu obcas na nervy iste veci, ktore si tu aj o Yorkoch precitam, ale co uz...teda presnejsie...sposob popisania skor...tym to asi bude...
pisala si, ze keby sa tu spominali aspon zazitky a pod..nech to je zazivnejsie...nuz, mam pocit, ze som pisala prave o nich...

mimochodom...asi mam problem (nezabi ma)...:)

moj 4mes. psik sa napriek vsetkym mojim snaham a vyskusanym receptom tu skusenych chovatelov...stale odmieta naucit, ze noviny, pripadne plienka je jeho toaleta...mam pocit, ze je to stale horsie...:)
ja viem, povies, ze je to normal, ze z toho robim vedu...no to mozno, ale nepoznam nic "prijemnejsie" ako rano skocit rovno z postele do nachystanej mlacky...preto je to pre mna momentalne najvacsi problem na svete.... :wink:
alebo mozno mi povies, ze problem to bude az ked dovrsi jeden rok a bude robit to iste?
:D
mixaela

neprijemne

Poslaťod gabika » 23. Jan 2007, 17:10

Nechcem strasit, ale poznam niektorych ludi ktori maju yorka a vraj im potrebu vykonaval doma a casto mimo novin az do jedneho roka.
Ja neviem ale ja so svojim yorkom som vobec nemala problem ako 5 mesacny sa zacal sam pytat von. A to nehovorim ze bol nauceny 3 mesiace chodit na noviny doma, lebo vonku bolo pre neho dost chladno.
Takze drzim palce aby sa to ten tvoj coskoro naucil, treba len trpezlivost, a hlavne kazdu chvilu s nim chodit von.
Tak sa to nauci najrychlejsie.
gabika

Poslaťod gabika » 23. Jan 2007, 17:12

Chcem este dodat k svojmu predchadzajucemu prispevku, chodit von ak to bude mozne s ohladom na pocasie, aby nahodou nenachladol
gabika

Poslaťod rybicka » 23. Jan 2007, 19:08

mixaela ja som sa casto budila uprostred noci na to, ze mam mokru perinu, koberec, na chodbe kdekolvek a potom sa tiez zacal pytat von sam. tvoj prispevok bol o zazitkoch, len som chcela aj povedat to, ze bz sa to vsetko mohlo pisat do jednej temy, nie zakladat stale dalsiu a dalsiu. :roll: :wink:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Skržeková Andrea » 29. Jan 2007, 23:09

Nedá mi to aby som nepridala pár viet, york je ako malé dieťa,ale ľudia, keby ste si toho psíka obstarali od správneho chovateľa, tak by ste všetky tieto otázky smeovali k nemu a nemuseli ste sa domáhať odpovede na svoje otázky kadekoho kto navštívi toto fórum a je pripoijený a je ochotný kecať. Ja som chovateľ alele je mi ľúto, že toľko ľudí si kúpi psa a neuvedomí si, že si kúpa psa nieje len najlacnejšia ponuka, kei to lepšie rozmysleli, mali by kvalifikované rady...
Skržeková Andrea

Poslaťod rybicka » 30. Jan 2007, 10:43

Viete, keď sa aj tu pozriete hneď uvidíte 3 témy na toto plemeno a ten istý problém. "Cikanie šteniatka" "ako naučiť cikať yorka na jedno miesto" "A zasa ten York" Aj nový to hneď na tej prvej strane vidí, že tam tie témy sú, prečo teda musí založiť novú?
Skržeková Andrea každé šteňa je ako malé dieťa a myslím, že je tu veeeeľa ľudí, čo až tak veľmi nehladia na cenu šteniatka a vyberajú si chovné stanice, s ktorými budú aj naďalej v kontakte pre prípadné rady. No väčšina sem píše aj preto, aby si prečítali aj skúsenosti iných chovateľov, alebo majiteľov psov, mali väčší prehľad, a pod. :wink:
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod dexter13 » 30. Jan 2007, 10:46

Myslim, ze "kvalifikovanu radu" vie poskytnut aj bezny clovek, nemusi to byt zrovna PAN chovatel :roll:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod mixaela » 2. Feb 2007, 20:23

Skržeková Andrea,
k prispevku by som si dovolila poznamenat, ze...nie vsetci si kupuju (akekolvek) steniatko tak, ze chcu cenu pribit co najnizsie...samozrejme na nej zalezi, ale...ked sa niekto pre nieco rozhodne, zisti si aj cenove relacie, za ktore sa steniatko danej rasy predava...
ja som si to svoje steniatko nekupovala od chovatela, nemusi mat slachticky povod...a predsa je to york ako sa patri...dolezite pre mna bolo jeho zdravie, vlastnosti a miesto, kde a ako bolo vychovavane...
a to, ze mam nejaky problem s cikanim a podobnymi prkoninami...kvoli tomu ozaj nemusim kontaktovat chovatela...na to predsa fora su, aby sa tu zdruzovali ludia, ktori maju co k tomu povedat..a radi sa podelia o svoje skusenosti...asi tak...
ale...samozrejme...nazor respektujem...

Rybicka,
no...preco musi kazdy novy zalozit tu novu temu? Ohladom yorka napriklad? Mozno preto prave, ze je novy, ma nove steniatko, nove problemy a tema zalozena v roku raz-dva sa mu zda pristara....:)

Dexter13,
tiez si myslim...
mixaela

Poslaťod rybicka » 2. Feb 2007, 21:11

mixaela, myslis si, ze 3 temy zalozene v rovnakom mesiaci su zastarale a z roku raz dva? zaujimave... :roll:
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Lenka Mikšová » 2. Feb 2007, 22:24

Čaute, aj ja mám Yorkov a dokonca dvoch,jedného malého krpca a 2 ročnú. Popritom chovám nemeckú dogu a neviem,prečo robí každému problém pri čítaní,keď sa niekto pýta čo a ako! Každý miluje svoje šteniatko akelkoľvek rasy,tak si myslím,že má právo dať novú tému a hľadať odpovede. buďme trochu tolerantný a chápavý..
Obrázok užívateľa
Lenka Mikšová

Poslaťod mixaela » 6. Feb 2007, 18:34

Rybicka,

myslim si, ze taketo handrkovanie skor ludi unavuje viac, nez zakladanie novych tem...a tak...radsej 100x o cikani steniatok, ako toto...

Lenka Mikšová,

som rovnakeho nazoru a tak myslim, ze forum je vlastne na to...
mixaela

Poslaťod rybicka » 7. Feb 2007, 7:12

to si myslis ty. Ale neboj uz sa k tomu nevyjadrujem, len posledne, co k tomu poviem je, ze kedysi sa aj admin vyjadroval k tomu, aby sa vyhladavali temy, aby sa nezakladali tie iste alebo podobne znovu. Takze to nie je len o tom, ci sa mne osobne chce citat stale dokola to iste len v dalsej a dalsej teme, ale ide aj o to, ze na to kedysi apeloval aj admin... :roll:
Obrázok užívateľa
rybicka

:)

Poslaťod mixaela » 30. Mar 2007, 18:13

Pekny den vsetkym...

trosku po dlhsej dobe sa sem vraciam, aby som sprostredkovala spravanie nasho maleho psika teraz, ked ma prave pol roka a par dni....

CISTOTA

Tak, nas psik bol jednym z pripadov, ktoremu noviny v byte nikdy nic nehovorili. Vycikal sa na ne maximalne 3x pocas celych 4 mesiacov...a aj to mam pocit, ze slo len o nahodu. Zato velmi rad robil mlacky a kopky po celom byte...No a ked som si uz na mop pomaly zacinala zvykat a hadam som s nim aj spavala, nas milovany Matesik si vari pred dvoma tyzdnami zmyslel, ze ho to prestalo bavit :)...odvtedy sa stalo, ze len jediny raz urobil mlacku pocas noci a dalej nic :)
Krasne vydrzi a dufam, ze to tak aj zostane (klop-klop)
Dnes uz beha veselo po vonku a ocikava s dvihanim nozicky kazdu travu vacsiu nez 5cm...:), robi to tak nesikovne, ze ho potom doma treba poumyvat, ale robi....:)
Cize suhlasim s nazorom, ze ked pride jeho psi cas, sam prestane..

KRMIVO

Tak...to teda bolo...odjakziva som ho krmila Royalom a on ho z misky priam "vysaval"...mala som pocit, ze by naraz sporiadal aj cely sacok, keby som mu ho nasypala...
Dnes? Uz aj 3x obide okolo misky a priam sa nechava prosit, aby si zobol...:)

Zaujimalo by ma, ci by som mu uz jeho dennu davku (davam mu priblizne 70g) mohla rozdelit do dvoch - doteraz som ho krmila este 3x denne, alebo ci mu mam vymenit za ine (napr. Proplan) na isty cas?

SRST a KUPANIE

Nezvyknem ho pricasto kupat (raz za cca 5tyzdnov - podla "vone"), ale cesem ho denne kefou na ludske vlasy s drevenymi zaoblenymi pichliacikmi...:)...to ma on velmi rad, ale na istych miestach (zadne labky - stehna a casti nad chvostom) sa mu srst dost plstnatie v dlzke uz od cca 1cm od pokozky...

Zrejme ho budeme musiet dat prvykrat ostrihat, napokon teple dni sa blizia, ale do buducnosti by som uvitala nejaku radu co je proti plstnateniu najucinnejsie.

No...a este...uz ma kompletne vymeneny chrup.

To su asi vsetky novinky od mojho posleneho clanocku.

M.
mixaela

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia