Pekny den vsetkym...
trosku po dlhsej dobe sa sem vraciam, aby som sprostredkovala spravanie nasho maleho psika teraz, ked ma prave pol roka a par dni....
CISTOTA
Tak, nas psik bol jednym z pripadov, ktoremu noviny v byte nikdy nic nehovorili. Vycikal sa na ne maximalne 3x pocas celych 4 mesiacov...a aj to mam pocit, ze slo len o nahodu. Zato velmi rad robil mlacky a kopky po celom byte...No a ked som si uz na mop pomaly zacinala zvykat a hadam som s nim aj spavala, nas milovany Matesik si vari pred dvoma tyzdnami zmyslel, ze ho to prestalo bavit
...odvtedy sa stalo, ze len jediny raz urobil mlacku pocas noci a dalej nic
Krasne vydrzi a dufam, ze to tak aj zostane (klop-klop)
Dnes uz beha veselo po vonku a ocikava s dvihanim nozicky kazdu travu vacsiu nez 5cm...
, robi to tak nesikovne, ze ho potom doma treba poumyvat, ale robi....
Cize suhlasim s nazorom, ze ked pride jeho psi cas, sam prestane..
KRMIVO
Tak...to teda bolo...odjakziva som ho krmila Royalom a on ho z misky priam "vysaval"...mala som pocit, ze by naraz sporiadal aj cely sacok, keby som mu ho nasypala...
Dnes? Uz aj 3x obide okolo misky a priam sa nechava prosit, aby si zobol...
Zaujimalo by ma, ci by som mu uz jeho dennu davku (davam mu priblizne 70g) mohla rozdelit do dvoch - doteraz som ho krmila este 3x denne, alebo ci mu mam vymenit za ine (napr. Proplan) na isty cas?
SRST a KUPANIE
Nezvyknem ho pricasto kupat (raz za cca 5tyzdnov - podla "vone"), ale cesem ho denne kefou na ludske vlasy s drevenymi zaoblenymi pichliacikmi...
...to ma on velmi rad, ale na istych miestach (zadne labky - stehna a casti nad chvostom) sa mu srst dost plstnatie v dlzke uz od cca 1cm od pokozky...
Zrejme ho budeme musiet dat prvykrat ostrihat, napokon teple dni sa blizia, ale do buducnosti by som uvitala nejaku radu co je proti plstnateniu najucinnejsie.
No...a este...uz ma kompletne vymeneny chrup.
To su asi vsetky novinky od mojho posleneho clanocku.
M.