ahoj, no najskor k tym papierom, nejde len o vystavy, pri PP mas istotu, kto boli rodicia, a ked boli uchovneni, splnaju standard a nemaju zistene ziadne zdravotne problemy, a kedze poznam ludi, co maju fenku jazvecika a sparila sa s miesanym psom od susedov, tak to co sa podobalo na jazvecika predali ako cistokrvneho jazvecika bez PP. Nemas istotu, co ti v buducnosti z toho vyrastie.
Mam fenku yorka, predtym som mala psa labradora, takze ti neviem porovnat psika a fenku yorka. Fenka ti hara dvakrat do roka, vtedy davas pozor na "otehotnenie", psik ti takpovediac hara kazdy den, labrador bol nadrzany aj na fenu, ktora neharala a stale chcel kazdu obstastnovat
.
No a teraz k fenke yorka. Ako zacnes s vycvikom a ako ho vychovas je na tebe, york ma urcite predpoklady, ale ty ich vychovou mozes usmernit. Moja nesteka, pri kazdom pokuse dostala zakaz, iba ked je niekto na chodbe, tak stekne, ja sa idem akoze pozriet, pochvalim ju a tym to pre nu konci. Viac sa neozve. Na piskot alebo syr sa uci velmi lahko, ovlada vacsinu povelov ako labrador, ale u nej mam nauceny povel vzdy isty a stopercentny. Ale ona je uplne ina ako dalsia fenka yorka, tak ako su ludia roznorodi, tak su aj psi, viac by som sa zamerala na tie starosti pri harani, ci si ochotna dvakrat do roka z nej oka nepustit, ci chces niekedy steniatka, niekde som pocula, ze psi mensich plemien maju vo zvyku sa parit s vankusmi a plysakmi, ale to musi niekto ini potvrdit, ci vyvratit.
Tolko odo mna, mozno ak by si mala konkretnejsiu otazku,
Zelam stastnu ruku pri vybere.