Ahoj,
nemam sice doma yorka,ale ine plemeno,ale budem sa ti snazit pomoct.
Rozumela som spravne,ze pes ma 3 roky a doma ocurava nabytok? Tak to ma nedostatky vo vychove, nemyslim to v zlom. Nedovol aby ocuraval nabytok, treba vytrestat pokial ho pri tom pristihnes. Neviem ako dlho a casto psa vencis,ale yorkovia patria medzi terierov a ti su temperamentny, nezavisi to od velkosti psa. Navrhujem sa mu pri vychadzkach venovat- psa zamestnat behanim cez prekazky, hadzanim aporta,pretahovanim sa s lanom alebo hocico,co ho proste bavi. Tak aby bol riadne vybehany a doma bol kludny.U nas vidim vela ludi vencit psov len na flexi a vobec sa psovi nevenuju pocas prechadzky,nemaju ziadny kontakt zo psom..
Pokial to nevyriesis takto,skus sa spytat sam seba,aku poziciu ma pes u Vas doma. Kde v hierarchii stoji, mozno to je jeho sposob ako sa prebojovat vyssie v hierarchii a mozno,len sposob ako uputat pozornost na seba. Ved ked ho vidis vystrajat,tak ho urcite zahriaknes alebo ho vytrestas - mozno sa len o tvoju pozornost!!! Neviem,to ma napadlo,lebo moja sucka to tak robievala.Dufam,ze ti aspon nieco z toho zaberie. Ak nie ,skus cvicak - ja sa chystam s mojimi huncutmi od jesene na agility,aby bol doma vacsi klud