temperamentný pes

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

temperamentný pes

Poslaťod Hosť » 23. Aug 2006, 9:24

Poraďte prosím, ako ukľudniť yorkshire teriéra. Je veľmi temperamentný a prhkej povahy, značkuje nábytok aj keď má už 3 roky a je pravidelne venčený. Pomohlo by pripustenie (ešte nikdy nebol), alebo kastrácia? Za akúkoľvek radu alebo názor vopred ďakujem!
Hosť

Poslaťod Hosť » 25. Aug 2006, 12:27

Ahoj,
nemam sice doma yorka,ale ine plemeno,ale budem sa ti snazit pomoct.
Rozumela som spravne,ze pes ma 3 roky a doma ocurava nabytok? Tak to ma nedostatky vo vychove, nemyslim to v zlom. Nedovol aby ocuraval nabytok, treba vytrestat pokial ho pri tom pristihnes. Neviem ako dlho a casto psa vencis,ale yorkovia patria medzi terierov a ti su temperamentny, nezavisi to od velkosti psa. Navrhujem sa mu pri vychadzkach venovat- psa zamestnat behanim cez prekazky, hadzanim aporta,pretahovanim sa s lanom alebo hocico,co ho proste bavi. Tak aby bol riadne vybehany a doma bol kludny.U nas vidim vela ludi vencit psov len na flexi a vobec sa psovi nevenuju pocas prechadzky,nemaju ziadny kontakt zo psom..
Pokial to nevyriesis takto,skus sa spytat sam seba,aku poziciu ma pes u Vas doma. Kde v hierarchii stoji, mozno to je jeho sposob ako sa prebojovat vyssie v hierarchii a mozno,len sposob ako uputat pozornost na seba. Ved ked ho vidis vystrajat,tak ho urcite zahriaknes alebo ho vytrestas - mozno sa len o tvoju pozornost!!! Neviem,to ma napadlo,lebo moja sucka to tak robievala.Dufam,ze ti aspon nieco z toho zaberie. Ak nie ,skus cvicak - ja sa chystam s mojimi huncutmi od jesene na agility,aby bol doma vacsi klud :lol:
Hosť

temper. pes

Poslaťod Karišová » 25. Aug 2006, 23:49

Pripájam sa k názoru že je to vo výchove. :cry: Psa netreba kruto trestať, stačí ak vyjadríte svoju nespokojnosť, ak trošku zvíšeným hlasom ho napomeniete. Náš pražský krysařik má 5 rokov a on tiež občas skúša značkovať ale keď začneme nad ním "lamentovať", pochopí že sa to nemá robiť. :oops: Sú to chápaví miláčikovia, už si tak rozumieme že z očí mu vieme vyčítať, čo slovami nevie povedať :P Želám vela trpezlivosti.
Karišová

Poslaťod anitram » 26. Aug 2006, 9:17

ja by som sa este spytala, ci nie su v byte aj ine zvieratka, napr. macky, ze by sa snazil prekryvat ich pach, alebo pach prostriedku cim sa utiera nabytok, existuju nejake spreje, ktore odpudia psika od ocuravania urcitych veci, neviem ci to funguje a ci to nie je len na vonkajsi priestor, mam tiez yorka, ale na nu by som nikdy nepovedala, ze je york, staci zdvihnut trosku hlas a uz vie, ze je zle, ale su psi, na ktorych to nezabera, mozno by trebalo capnut novinami po zadku, ked ho pritom prichytis, ak spravila nieco uplne neziaduce, napr. zobrala zo zeme nejaky bordel do ust, tak ju chytim za kozu na krku a vysticujem a to potom poslucha na slovo, ale treba to spravit hned ako ho pri tom pristihnes, neskor to uz nema zmysel
tak drzim palce
Obrázok užívateľa
anitram

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 61 hostia