štekanie na zvuky

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

štekanie na zvuky

Poslaťod emody » 14. Máj 2007, 10:29

Moj psik je krizenec jazvecika - boxera, otca nevieme a stale aj doma kde su vsetci, ked pocuje nejaky nezvykly zvuk, stale steka, snazim sa to tlmit a da sa to vobec odnaucit, lebo aj vonku to urobil a jedna pani skoro spadla z bicykla ako na nu zhukol a ma pritom iba 20 kg 20 cm v kohutiku:)
Dakujem za rady:)
Obrázok užívateľa
emody

Re: štekanie na zvuky

Poslaťod sonča » 14. Máj 2007, 16:21

aj moja čivavka ročná občas šteká na nejakého človeka vonku, tiež to dopredu nikdy neviem, napr. na ľudí s igelitkami, batohmi, starých ľudí s paličkami šteká často, to ju musím dopredu haltovať, a niekedy sa rozšteká aj na niekoho neočakávane, ešte za ním aj uteká a šteká, tak to ju okrikujem prestaň, prestaň, a dostane aj po zadku sáčkom, ktorý nosím na zbieranie hovienok. Dúfam, že po čase prestane, chce to výcvik a dôsledne napomínať.
sonča

Poslaťod Mirra Starr » 15. Máj 2007, 10:10

Ja si myslím, že je najlepšie psa od malička učiť na všelijaké možné zvuky, možno to znie až šibnuto, ale veľmi to pomôže, keď napr. búchate varechou o pokrievku a zjavne sa pri tom tešíte, čím ukazujete psovi, že je to do pohody zvuk, z ktorého máte radosť, tak má potom z toho radosť aj on. Taktiež keď vonku hodil niekto pedardu (keď bol môj pes malý, tak môj násťročný švagor mal pedardové obdobie), tak sme sa robili, že akú máme z toho radosť a pes sa tešil tiež. Teraz sa nebojí takmer žiadnych zvukov, lebo sme ho na všetko pripravili :-).

Ja si myslím, že nie je ani teraz neskoro začať Tvojho psíka zvykať na zvuky. Ja by som to robila tak, že by som naschvál pred ním robila nejaké zvuky, napr. pohrkanie klincami v plechovke, búchanie varechou o pokrievku, bubnovanie na bongo, štrnganie dvoch sklených fliaš alebo pohárov a pod. a veľmi by som sa pritom usmievala a tešila. Ak by čo i len sekundu neštekal, tak by som ho za to veľmi výdatne chválila a dala mu granulku ako odmenu. Ak by zaštekal, tak by som mu dala povel, nech je ticho, alebo ak taký nepozná, tak hoci aj fuj, alebo dajme tomu aj sadni, pri čom by hádam prestal na chvíľočku štekať a hneď by som ho za to odmenila. Jasné, že sa výsledky nedostavia okamžite, ale myslím, že keď budeš každý deň trénovať, tak psík pochopí, že sa mu viac vyplatí byť ticho, lebo dostane za to odmenu. Zato štekať sa mu nevyplatí, lebo za to nedostane nič. Psy materialistické potvorky, takže učenie všetkého formou odmeny býva vzäčša úspešné. :D
Obrázok užívateľa
Mirra Starr

Poslaťod berenika1 » 18. Máj 2007, 6:36

ahoj, zlaty psik, ale myslis ze krizenec boxera?moc na to nevypada? to stekanie treba tlmit lebo casom budes mat ustekaneho psa ktory bude kazdemu liezt nanervy.treba ho naucit prestat na povel.napriklad ked zacne stekat chytit mu papulku a povedat daky povel, nap DOST! a stale takto robit.casom nebudes muset uz chytat papulku len dat povel.
berenika1

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia