Primerana zataz

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Primerana zataz

Poslaťod blackveve » 6. Máj 2007, 22:05

Plemeno: jack russell terier, v lete bude mat 7 mesiacov, kolko zvaldne v tomto veku denne prejst? Chceme ju vziat an turistiku, zvladne cca 15 km denne alebo je to privela?
blackveve

Poslaťod dexter13 » 7. Máj 2007, 12:03

Z mojho pohladu je to privela, ked sme s hafanmi isli aj s jackom cca do 10km mal dost
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod mmseltie » 9. Máj 2007, 13:32

Ja mám zas opačný názor /ak ide o pešiu turistiku/. V podstate sa vlastne jedná o zhruba 4-hodinovú túru s prestávkami na oddych. Jack je teriér, určite temperamentný a vôbec nevidím problém. Veď vždy, keď na ňom uvidíš nejaké známky únavy, ho môžeš nejaký ten kiláčik odniesť. Samozrejme nezabudnúť niesť aj vodu a nejaké ľahké krmivko, konzervu, alebo salámku. Granulky radšej nie, tie dlho ležia v žalúdku.
Obrázok užívateľa
mmseltie

Poslaťod evulkak » 9. Máj 2007, 14:06

Pripadne si sadnut a polhodku si oddychnut. :o)

Ozaj ked si tu spomenul tie konzervy.. je niekde napisane davkovanie? Kolko konzervy na vahu a vek psa?
Ma to tak napadlo ze mam doma nejake tasticky ale nepride mi to uplne v pohode ze by jedna kapsicka 100g nahradila 50g davky granul
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod mmseltie » 10. Máj 2007, 8:20

Evulkak, v tomto ti naozaj nepomôžem. Ja nekŕmim celkom podľa predpisov. Orientujem sa skôr chuťou psa a jeho kondičkou. Keď je chudý, snažím sa vykrmiť ho a keď moc priberá, tak dostáva dietnejšie krmenie. Musím sa ale priznať, že momentálne sa mi moc nedarilo a mladého sa mi podarilo dostať do výstavnej kondície až vo veku 1,5 roka. Aj keď dostával najmenej dvojnásobok normálnej dávky, kosti na ňom len tak hrkotali. Teraz už sám prešiel na normálne množstvo a kondička je OK.
Obrázok užívateľa
mmseltie

Poslaťod evulkak » 10. Máj 2007, 8:31

mmseltie

uz som si to nasla na webe... je to sice davkovanie jednej konkretnej znacky ale myslim ze od ostatnych sa bude lisit len minimalne.
Obrázok užívateľa
evulkak

Re: Primerana zataz

Poslaťod Nils » 10. Máj 2007, 11:24

blackveve píše:Plemeno: jack russell terier, v lete bude mat 7 mesiacov, kolko zvaldne v tomto veku denne prejst? Chceme ju vziat an turistiku, zvladne cca 15 km denne alebo je to privela?

...no tak teraz neviem čo čakáš - nejakú tabuľku plemien podľa veku, koľko môže denne pes chodiť a behať??

- ty najlepšie musíš vedieť v akej kondícii je tvoj pes, ako rýchlo sa po záťaži zregeneruje, či je fyzická záťaž pravidelne stupňovaná a pes sa bezproblémov adaptuje... a aká je kvalita potravy atď.

ak to nevieš alebo ak psa len vyvenčíš a trochu prebehneš - tak sa venuj radšej šachu...
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 39 hostia