sam doma?

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

sam doma?

Poslaťod triminka » 4. Máj 2007, 11:36

Ahojte. Uz 2roky si chceme kupit cinskeho chocholateho psika, ale stale to odkladame kvoli okolnostiam v rodine. Teraz sa uz situacia "ukludnila", len to chuda by bolo cca 10hod denne same doma (od 6,45 do 17h). Nie je to pre psika vela? Nechceme aby z neho bol neurotik, ktory od nudy vsetko rozhryzie a znici,to by sme si ho zatial radsej nekupili. Preto sa pytam, ako dlho moze byt psik osamote, aby ho to nepoznacilo? Ako dlho su vasi hafani cez den sami?
Dakujem za Vase reakcie.
Triminka
triminka

Poslaťod evulkak » 4. Máj 2007, 11:49

Je vela psikov ktory su takto dlho sami doma. Aj ten moj (sice o dve hodky menej). Pravdu povediac..aj tak keby som bola doma... tak by to prespal. Takze myslim ze mu to je uplne jedno ci doma si alebo nie. Resp. ako si psika naucis tak bude. T.j. ak ho naucis ze bude tych xz hodin doma sam... tak bude chciet v tej dobe spat. Poznam x psickarov co mi potvrdili to iste. Samozrejme o toviac sa mu budes musiet venovat. Budes musiet zabudnut ze si unavena z prace alebo ze sa ti chce spat.
Skor ma zaujima ci si sa zamyslala nad tym ze kvoli nemu budes musiet o nieco skorej vstavat, aby si ho vyvencila a nakrmila.. pripadne zo zaciatku po nom poupratovala mlacky a kôpky :)
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod triminka » 7. Máj 2007, 8:24

evulkak: dakujem za odpoved,ostatne sme si dopovedali cez ss:-)
myslela som, ze tu najdem viac postrehov a rad z praktickeho zivota so psikom...hlavne ako dlho moze byt sam, aby sa netrapil....
triminka

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia