steniatko a nocny spanok

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

steniatko a nocny spanok

Poslaťod mata26 » 28. Mar 2007, 13:23

v sobotu sme priniesli domov steniatko a odvtedy sme sa nevyspali ani jednu noc. fenka ma prilis vela energie a je tazke ju utahat, cez den sa nam to aj dari, ale aj tak sa v noci zobudi a chce sa hrat, zacne buchat s hrackami, kusat nabytok a podobne, samozrejme nas oboch zobudi a ak chcem aby sa aspon priatel vyspal tak ju musim zobrat do obyvacky a byt tam s nou. uz sme sa snazili ju aj vecer utahat, ale aj tak sa prespi tak do jednej druhej rana a potom nas zobudi. dufam, ze to si len zvyka na nove prostredie. kolko to asi tak moze trvat? popripade da sa s tym nieco urobit? nejaky napad ako ju tak strasne unavit aby prespala aspon vacsiu cast noci?
Obrázok užívateľa
mata26

Poslaťod evulkak » 28. Mar 2007, 15:06

Mati male psiky su ako male deti. Je treba okolo nich behat a skakat hoc aj o pol noci.
Tiez sme si prednedávnom doniesli domov malého čerta (mal 8 týždňov). Zrejme tým že sme ho vliekli zo stredného slovenska prvú noc zaspal celkom slušne. Na radu chovateľky sme ho nechali spinkať v boxe. Mala som ho pri posteli a vždy keď začal kňučať tak som ho tíšila (pšš tiško a pod.). Celkom to zaberalo takže sme sa aj vyspali. Druhú noc som ho opäť nechala pri mojej posteli v boxe zobudil sa len raz.. tak som ho utíšila a buval do rána... na tretí deň sme ho už premiestnili do haly (tiež ešte v boxe) kde má teraz svoje miestečko. Par nocí trvalo kým si zvykol no problémy so spaním nemal... dnes už nekňučí a keď večer vidí že mám pyzamo už je automaticky v peliesku. Je dobré ak malú naučíte na nejaký povel aby vedela že sa ide spať. u nás to je "dobrú noc".
chce to trpezlivosť a pravidelnosť. Držím palce :)
Ešte doplním že budúci týždeň dovŕšime 4 mesiace :wink:
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod Ivka » 28. Mar 2007, 18:44

mati,

nas maly (priviezli sme ako 8 tyzdnoveho) sa prve dva tyzdne budil najprv medzi jednou-druhou a potom medzi stvrtou-piatou :( samozrejme sa vycikal a chcel sa hrat a knucal.... ano bolo to o nervy...a bolo treba venovat sa mu. a to bezohladu na to, co sme cez den robili, ci bol unaveny alebo nie. tak som sa s nim chvilu hrala a postupne som ho upokojovala, tak, aby sa hral uz len s nejakou hrackou. samozrejme okamzite ako som si lahla, zacal knucat, ale celkom rychlo pochopil slovo "ticho".
priblizne treti tyzden to obmedzil len na jedno zobudenie :?
aktualne dovrsil treti mesiac. chodime s nim von okolo deviatej vecer a zaspava okolo jedenastej, ked vidi, ze ideme spat aj my a najma ked zhasneme svetlo (nastastie telka mu nevadi) a zobudi sa okolo siestej, co akurat, lebo vtedy s nim chodime von :D :D

takze podla mojho nazoru, jedina rada, je vydrzat a najst sposob ako ho v noci ukludnit :)
Ivka

Poslaťod Lada » 28. Mar 2007, 21:19

Ahoj Mata. Niekde som čítala, že sa nemá so šteniatkom hrať keď sa zobudí inak to bude stále vyžadovať. On sa ukľudní,keď si ho nebudeš všímať.Ja som si malú priviezla pred vianocami a od vtedy som sa ešte poriadne nevyspala. Dospávala som to s ňou vtedy keď sa jej chcelo. V tej dobe som robila stále ráno a tak si zvykla, že vstáva okolo 4-5 a spať chodila okolo 22-23 večer.Niekedy som vybehla ešte aj medzi tým. Teraz som zmenila zamestnanie a keď prídem po nočnej je to to isté malá dá pokoj tak na 2 hodiny a potom zase otravuje. Máme to teda s manželom podelené ja idem spať a on sa jej venuje čo najdlhšie, potom zas naopak. Je to tak,keď do rodiny príde psík už nebude tvoj život ako bol predtým. Je to dosť vyčerpávajúce ale neľutujem. Čoho mi je ale ľúto, že by som chcela s ňou viac tráviť času.
Držím palce.
Lada

Poslaťod evulkak » 29. Mar 2007, 8:49

Ivka, nemas ty mojho psika? :lol:
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod Ivka » 29. Mar 2007, 10:15

evulka, myslis?? :)
vyzera to tak, podla ostatnych prispevkov, ze mame uplne uzasnych psov :lol:

PS: ja som taka stastna,a ze nas v noci nebudi :D
Ivka

Poslaťod Jana K » 29. Mar 2007, 10:21

Ahojte baby,

my sme maleho Amiga doniesli koncom 7 tyzdna..a noci sme mali take iste ako spominate vy...v noci budicek, kedy ho napadlo, vycikat sa a hrat sa..tak 2-3krat..ja som sa s nim chvilku pohrala a vlastne jedine stastie bolo, ze to boli len 10-20minutovky :lol: a potom sme unaveni obaja isli spat...nic specialne som proti tomu nerobila, ono "to" odislo samo..v podstate dnes mame 4 mesiace, a asi tak od 2 mesiacov /mozno trosku neskor/ plati, ze ked vstane, tak maximalne sa vycikat, a hups do postele..
Obrázok užívateľa
Jana K

Poslaťod evulkak » 29. Mar 2007, 10:45

Ja si vlastne ani nespominam kedy som k nemu vstala. Tusim len prvu noc ako sme si ho doviezli. To som mu davala vodu lebo mi tam mlaskal ako tava na pusti :lol: .
Akurat o to huzevnatejsie je rano vstavanie... mame dvere od spalne predelene takym hrubym kartonom aby nam tam :lol: neliezol . takze ked rano vstanem okamzite je nacapeny na tom kartone a mrnci o stosedem, vrti chvostom vyskakuje a pyta sa von. Mam pocit ze uz coskoro ten karton budem musiet vymenit za nejaku drevenu latu alebo cosi take aby vydrzala napor 5kg psa.
Uz asi mesiac som po nom rano meumyvala mlacku. A posledny tyzden uz ani ked pridem domov z prace nemusim umyvat. Je to super psek. 8)
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod rybicka » 29. Mar 2007, 13:21

Ahojte, citam to tu a suhlasim so vsetkym, co tu bolo napisane, pamatam si na nasho bigla. Pelech mal na chodbe, akonahle sa zhaslo a povedalo dobru noc, tak si vliezol do pelechu a spal. V noci ani neotravoval, ja som len mala tak slaby spanok a mala nastrazene usi, ze som pocula ako sa vzdy zobudil a napil sa, v tom momente sme isli von, vycural sa a hajdy nas5 do pelechu. Od malicka to nebol problem v noci. treba ho naucit na povel ticho, dobru noc, alebo cokolvek, kedy pochopi, ze sa ide spat. Ak zacne knucat, ist s nim von, dat ho vycurat, on sa prejde a zase zaspi...u nas to pomahalo. Na kazdeho psika plati nieco ine.
Evulkak, a neporadila by si mi, co by stacilo dat do dveri, ked si priveziem domov 8kg stena? :) lebo prve noci chcem spat s nou v jej pelisku, aby vedela, ze tam ma svoje miesto na spanie, bude tam mat handru od svojej matky a mna-v kuchyni, ale ked sa odstahujem z kuchyne, nechcem zatvarat od obyvacky, aby som ju pripadne pocula...ale nechcem, aby mi do obyvacky chodila v noci. Alebo nemam spat s nou vobec, ani na zaciatku, nez sa aklimatizuje? Toto neviem :?: :!:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod evulkak » 29. Mar 2007, 14:33

Rybycka:
ja by som s krpcom nespala vobec.. resp. mozno tak ako som to riesila ja ze dat ho do prepravky na prve dve tri noci a potom ho ustajnit :D tam kde chces aby bolo jeho miestocko.
Ja tu vec medzi dverami budem riesit takto. Kupim policu taku cca 40 - 50 cm na vysku (uz musim pocitat s dopelou vyskou psa + nejake centaky navyse aby to nemal take lahke preskocit) odmeriam si kolko ma zarubna na sirku tam kde sa o nu opru dvere. myslim ze je to tak 1,5cm (aj ked interierove dvere mame pomerne hrube tak 4cm). Pojdem do hornbachu.. obzriem si police sirka 50cm hrubka 1,5cm (vravia tomu špárovka) a nechám si ju odrezať na šírku dverí resp. toho rozmedzie kde ju chcem dať (cca 90cm možno menej). Kúpim 4 také zámočky ako sa dávajú na skúšobné kabínky (dve pravé a dve ľavé) namontujem na dosku, primeriam si to k dverám nacrtnem kde sa to má zacvaknúť a do zárubne vyvŕtam 4 dierky. A aby to tak nebilo do očí.. dám si tu prácu a tú dosku namalujem takou farbou aký máme v spálni nábytok. ;o)
Snaď som to napísala zrozumiteľne.
myslím že 8kg štena ti tá 1,5cm doska v pohode udrží.
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod rybicka » 29. Mar 2007, 14:42

evulkak vies, no ja prenosny pelech mat nebudem, bude spat na madraci. A s tou obyvackou a doskou si to napisala zrozumitelne. Ja by som ju chcela naucit tak, ze cez den v mojej pritomnosti moze ist do obyvacky a do spalne nie a v mojej nepritomnosti, alebo v noci byt v kuchyni a na chodbe. Ked nebudem doma, tak od obyvacky zavrem dvere, ale v noci nechcem, ale chcem, aby zostala v kuchyni. A tu dosku by som casom musela dat taku, ze ja ju budem musiet davat prec, lebo by som ju neprekrocila,lebo mne fenka vyrastie do 80cm obra :D kmarat naucil ich fenku labradora, ze do urcitych miestnosti moze a do niektorych nie a nejde tam ani ked su otvorene dvere. lahne si na prah a lezi tam. Ale ked jej povedia Mozes, tak ide, ked povedia nesmies, tak nejde. No ale ona ma 4 roky. Budem sa ho musiet spytat, ako ju to naucili.
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod evulkak » 29. Mar 2007, 14:54

Rybycka:
alebo rozrež dvere na polovicu tak ako to maju v stajniach :lol: a na den zatvaraj len spodnu cast. kedze to bude na pantoch tak to bude super.. akurat budes musiet dorobit este druhe kovanie :lol: :wink:
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod rybicka » 29. Mar 2007, 15:02

super napad :lol:
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod palma » 2. Máj 2007, 10:21

Existuje aj lepsie riesenie, netreba nic vyrabat :-) Su to zabrany medzi zarubne, pozrite tu:
http://www.baron.cz/pes/dvirka-pro-psy/mezi-zarubne/i-0
Nieco podobne maju v IKEA, je to zabrana pre male deti z dreva, v detskom oddeleni, stoji tak okolo 1.600,- Sk
http://scottie.szm.sk - info o škótskych teriéroch
Obrázok užívateľa
palma

Poslaťod evulkak » 2. Máj 2007, 12:47

palma

to je super ani som nevedela ze take nieco sa predava. Akurat ze je to drahe. My sme tie nase zabrany kupili a urobili za vsehovsudy 500 korun obe.
Obrázok užívateľa
evulkak

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 42 hostia