chodenie po schodoch, puberta?

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

chodenie po schodoch, puberta?

Poslaťod evulkak » 29. Mar 2007, 10:50

co si myslite o chodení 4mes. psika po schodoch. Je to vhodné? resp. od kedy ho naučiť choiť po schodoch po vlastných. Trošku nám nabral na váhe už ho nevládzem nosiť a celkom si zvykol ze nemusí schody zvládať sám. nepáči sa mi to lebo keď ho pod ne postavím tak čaká kým po neho neprídem. nechá sa len uplatiť maškrtou.. vtedy ich vyjde (7 schodov).

Ešte mi poraďťe. Nejako nám dospieva a chytajú ho chúťky. tipnem si že je to v období rastu normálne... len by ma zaujímalo či ho to časom prejde alebo stále bude vyskakovať po našich nohách.

Dik
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod rybicka » 29. Mar 2007, 13:25

poradim ti len ohladne tych schodov, neviem teda kolko ich musite prekonat, ale ja som to bigla ucila od malicka. Byvali sme na prvom poschodi. prvych 8schodov som ho niesla, druhych 8schodov som ho polozila a odisla od neho na 3 schody a volala som ho. Prisiel. A po schodoch hore to iste, polovicu niesla, 2.polovicu aby vysiel. Ked vysiel dostal odmenu. Potom uz to islo aj bez odmeny, len za pohladenie a teraz lieta po schodoch ako sialeny, ak je na vodidle, tak skoro letime dole pusou....
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Tara » 29. Mar 2007, 13:25

Podla mna je dobre zacat od zaciatku, aby si zvykol, ale netreba to prehanat, aby potom nemal problemy s klbami. :wink:
Tara

Poslaťod evulkak » 29. Mar 2007, 14:49

No ved ja som ho naucila kde sa da a su betonove vyjazdy pre kociky aby chodil po tych. Ked je vela schodov (byvame na 8p.) tak ho nesiem... pri poslednej plosinke (ked nejde vytah) ho davam dolu. spociatku po tych schodoch chodil.. bavilo ho to az raz vonku prsalo a on sa smykol a udrel. Odvtedy to odmieta. takže ho motivujem tym že mu pred nos strčím odmenu a ak za ňou vylezie tak ju dostane.
Dolu schodmi je to horšie.. ma ešte kratke nôžky to sa bojím.
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod rybicka » 29. Mar 2007, 15:01

tak to mas spravny postup, len tak pokracovat, zanedlho pojde aj bez odmeny. Len ked vam nepojde vytah, tak by som ho do 8. poschodia az nenutila ist sameho, ale aspon 1/2 vyniest-ale az v dospelosti, ked bude steniatko, tak nutit postupne do celeho poschodia.
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod evulkak » 29. Mar 2007, 15:07

Ved som ho dnes niesla dnes az na 7 medziposchodie takze musel zdolat uz len osem schodov.. Akurat ten krpec nejak nabral na vahe. Uz to nieje to fifipierko spred dvoch mesiacov. :)
Snazila som sa ho presvedcit tak ze som ho tam posadila a vysla som schody hore... otvorila som byt a nechala som otvorene dvere. ale on tam len smutne ostal sediet krpec maly. ked som vysla vrtel sa ako hlista :D myslel si ze super uz ma berie. No bol velmi sklamany ked zistil ze opak je pravda. nasprcila som mu uplatok a po troch tazko prelezenych schodoch ten zbytok uz vyletel aj sam. Je to maly vypocitavec :)
Obrázok užívateľa
evulkak

Poslaťod beba333 » 29. Mar 2007, 17:04

Take chutky ma aj nas Yorky,ten to robi na hrackach,mi mu vzdy povieme Fuj,a on prestane.Odporucila by som ti aj knihu Spoznaj svojho psa.Stoji tam ze to zviknu robit aj ked pride navsteva teda nejaky neznami ludia,to ich vie vzrusit.
beba333

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 39 hostia