Problem s NO fenou

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Problem s NO fenou

Poslaťod dexter13 » 28. Jan 2007, 13:46

Problem z NO fenou:

Zdravim, mam trosku problemik so zenskou v psom vydani :D

Akokolvek sa snazim, pravidelne chodim s nou na vycvik - externy, nie cvicak mam nasledovne problemy.

Majetnickost - vsetko jej si brani, lopticku prinesie, ale nepusti, ked lezi idem jej zobrat aport - je agresivna, obcas aj normalne ostro zavrci, v minul. po mne aj isla zubami /poriadne ju vysticujem, ale to neni riesenie donekonecna, a uz mi je jej aj luto, ze ju musim za vsetko trestat..../ - ma to odmala, dnes ma 1,5roka

Dovera k cudzim - doveruje hocikomu a hocikde, neviem jak sa toho zbavit, viem, ze su na to formy ako ze ju ma vysticovat cudzi, ale to mi pripada take dratsicke, bojim sa ze ju niekto otravi, nakolko je to strazny pes objektu

Precitlivelost - je strasne precitlivela - pisti este sa jej len niekto dotkne za ucho, dokonca aj pri vycesavani, skuci a stipe zubami jak sprosta.

No a z chorobnostou ani nehovorim, sa napaji v lete vody a uz ma laryngitidu.

Mam ju rad, ale uz neviem co stym, je hrozne temperamentna a tvrdohlava.... Uz tolko prachov som dal do vycviku, dokonca tam chodim s nou a minimalne zlepsenie :cry:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Lenka Mikšová » 28. Jan 2007, 21:02

Ahoj Dexter, tej Tvojej lapani sa poplietli nejako povahové vlastnosti! Vrčí na pána a k cudzím uteká? Ja mám tiež veľkého psíka a u nich s majetníckou a žiarlivou povahou - to už je na knihu. Aj som psa potrestala a hrešila,ale vie sa strašne hádať,tak mu už radšej líškavo po dobrom, vtieram sa mu,aby som niečo dosiahla a predstav si ono to zaberá. Keď počuje,že mu hovorím po dobrom aspoň sa robí,že ma počúva,čo pri kriku nebol ani náznak,lebo pre jeho brechot ma ani nepočul- a stými ušami,aj náš bol na ne strašne citlivý,ale niečo mu pri čistený podstrčím a už aspoň odo mňa neuteká. Skús mu dať oblúbený ´pamlsok.
Obrázok užívateľa
Lenka Mikšová

Poslaťod dexter13 » 28. Jan 2007, 21:23

No je to s nou tazke, poviem ti, ze uz som vyskusal aj po dobrom aj po zlom, ale vzdy je to minimalne zlepsenie. Ona ti napriklad v pohode donese loptu, ale nechce ti ju dat - dostane - pusti ju - hodis a znova /ziadne poucenie/, to je tak so vsetkym, ona totalne nic nebere... a to je uz tak rok, za ten cas nebola schopna naucit sa pustit tu zas*** loptu :evil: - a to je len priklad. S pamlskami som to tiez skusal, a nechcem zas aby niecom pustala za odmenu alebo zo strachu, chcem aby to robila lebo chce! a to nejako nejde :cry:

Uz sa ma aj boji a neviem, co s tym. Co uz, mozno ju to prejde vekom. No to s tymi cudzimi je tak ako hovoris, ale sak raz na tu doveru dojde a potom zas budem behat po veterinaroch....
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Lenka Mikšová » 28. Jan 2007, 21:33

:D Ono je to ako s ľudmi,každý inej povahy.Pred 1,5 rokom som mala pražského krysaríka,ono je to také nevinnéééé,ale len pokedy chcel,uhryzol po 5 minútach každého a rovno do tváre,keď sme ho vyhrešili a dostal po zadku bol ešte horší :twisted: a zákernejší :evil:
Nakoniec na neposlušnosť doplatil - zrazilo ho chudáčika auto.
Tak povahu psa si nekupujeme - tú dedia.
Môžme im dávať najlepšie žrádlo,ale keď bolo niečo nedajbože v rode smola nepomože ani superprémiové krmivo/do granúl ani nevidiš/
A to je tak aj s poslušnosťou a dôverou. Tak hlavne pevné nervy a asi by som ho už nehala tak,keď nechce daľ loptu,kašli na to,lebo ja by som po roku už asi s tou loptou trafila.
Obrázok užívateľa
Lenka Mikšová

Poslaťod Michaela » 28. Jan 2007, 21:37

moja sirka sa naucila povel pust tak, ze som jej stlacila horný pysk o zuby a pomaha jej to,sice nevie pustit predmet na dialku :? ale pusti ked jej nastrcim ruku. to aj moja Sirka bola precitlivena mala to do 1,9 roku (tento rok bude mat 3 - v aprili) to ona ked som ju silnejsie potiahla tak skucala, ale to mala len do 4 mesiacov a potom prestala, ale v 6 mesiacoch po nej skocila fenka NO a keby tam nebol jej majitel tak by Sirku roztrhala. No potom sa jej to znova vratilo a teraz ma RESPEKT LEN PRED VLCIAKMI, k ostatnym psom si dovoluje aj k bernardinovi. :wink:
Michaela

Poslaťod dexter13 » 28. Jan 2007, 21:50

dik, ale tieto finty su tiez odskusane, nepomohlo :cry:

S tym skucanim, neviem preco to robi - ludia sa obzeraju ako keby som ju rezal... a to ju staci dvihnut na ruky, alebo hocico... bud je to herecka, alebo je az tak precitlivela

PS: pozeral som Sirku na vasej webke, kraska :wink:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Michaela » 29. Jan 2007, 11:03

Dik, to je blbe, ja co chodim do utulku su tam 2 fenky. Luckina - krizenka jazvecika 8 mesacna, ona je tiez precitlivena - skuci ked ju vezmeme na ruky a Lili - krizenka rocna a ona neznasa ked ju chytame za krk, teda ked ju natahujeme - ako ked fenka hresi svoje stena, tak toto neznasa vtedy hryzie. mozes si ich pozriet na www.nuzm.wbs.cz
Michaela

Poslaťod michelle » 24. Feb 2007, 17:09

uff thak toto je ťažký prípad, keď nič nezaberá, ale thak ako napísala Lenka M. tha thak by si sa mal riadiť, myslím si, že je to rovnaké ako u ľuďoch, bitkou nič nevyriešiš, iba sa zväčší strach alebo agresívne správanie voči tebe...a ak budeš k nej dobrý, (k čomu treba veeeeľku trpezlivosť)...po dlhšom čase môže nastať zlom...možno jej chýba k tebe dôvera a preto robí to čo robí...a ehm ak si s ňou niekedy nechodieval na cvičáky, možno si urobil thak chybu a ona si thak našla u toho, kto ju cvičil, dôveru...čím vzniká aj dôvera v cudzích..mno a aj moja kamoška má psa NO a bol tiež na cvičáku, no bol tam sám, bez majteľa, bez pána a teraz počúva, len kedy sa mu zachce, alebo vtedy, keď naňho zvýšia hlas alebo sa zahnajú rukou...ale myslím si, že to, že nepočúvne nie je celkom na jeho vine...pretože vlastne ona, ani ostatní z rodiny, s nim neprecvičujú príkazy...a veľmi málokedy ich používajú, čo je problém, pretože čím je pes starší, tým pamäť slabne...atak..nho skús byť k nej dostatočne milý, snaž sa ju pochopiť, vcíť sa do nej, možno porozumenie zaboduje...poznala som fenku (sučku) v popradskom útulku, bola to kríženka nemeckého boxera a nemala ľudi veľmi v láske...vlastne dosť sa ich bála, nechcela vyliesť ani z búdky (ak sa tá vec dá nazvať búdkou, popradský útulok je otrasné miesto, fuj!!!) a kedže majteľ útulku nám nedovolil dobrovoľne v ňom pracovať, starať sa o psy, vychovávať ich (presne to potrebujú, VÝCHOVU, ale nie on to nepochopil, ten majteľ, a myslím, že toto je dôvodom, prečo väčšina psíkov v popradskom útulku je odkazaná na žitie tam :( bohužial) čistiť im koterce, klietky, venčiť ich ani nič podobné, a to preto, lebo sa bál o vlastný krk, čo ak by nás pohryzli alebo niečo podobné (bolo to asi pred rokom či dvoma, mohla som mať 13-14) jak keby tie psy boli beštie...a som mu aj s kamarátkami povedala, že to by bolo jedno, že určite by som sa nepchala psíkovi do klietky, keby na mňa vrčal..no nie? thak tam bolo veľmi malá pravdepodobnosť, že by ma pes uhryzol, aj keby sa akokoľvek bál, bol predsa v klietke...a keby sme ho venčili, našiel by sa spôsob ako zabrániť uhryznutiu, ale nestalo sa thak, žiadna pomoc nebola :( a thak sme tam chodievali, ale k niektorým psíkom sme šli poza útulok...kde sme im cez zábradlie dávali všelijaké ehm maškrty a tam som zbadala túto fenu, ktorá sa bála ľudskej prítomnosti..no mne to nedalo, dávala som jej tam maškrty a po takých 3-5 dňoch sa ma prestala báť...a už som ju krmila aj z ruky a mohla som ju pohladkať, načo moje kamarátky ju nemohli, lebo sa ich bála...čo znamená, že v tomto prípade zohrávala dôvera, tým, že som ju krmila, že som jej dávala jedlo, mi začala dôverovať...a keď som prichádzala k nej aj na ďalšie dni, bola šťastím bez seba keď ma videla, a ja tak isto...len najhoršie na tom bolo, že som si ju nemohla zobrať domov, ani žiadna z kamošiek..a tak sa to aj skončilo...prestala som tam chodiť...kvôli rodičom, lebo boli proti tomu (dôvod neznámi)...a tým chcem aj poukázať, že útulok v Poprade je zahanbujúcim miestom, mal by sa riadne zrekonštruovať a mali by tam byť oveľa lepšie podmienky pre tie psy..!!
ps: thakže snaž sa byť k tej tvojej fenke milší, lepší...po zlom fakt nič nevyriešiš, myslím, že jediné, čo ti zostáva, je len dobrota z tvojej strany a možno sa ti raz aj vráti, no už z jej strany ;)
Obrázok užívateľa
michelle

Poslaťod dexter13 » 24. Feb 2007, 17:37

fuuha, vycerpavajuce :D, ved ja som stale, uz je to lepsie.... ciernohnedy macik zacina tusim posluchat :wink: uvidime

To s tym utulkom, nemysli, ze to len v poprade, to je tak vsade, doneses niekolko kilov zradla zadara a kukaju na tebe, ze co tam chces?? Psi ziju v sra*kach a ty ozrani z uradu prace ich este proti sebe hecuju....aaach, toto rozvijat nebudem, lebo sa predavaju psi z utulkov za drahe prachy do zahranicia a nacierno ludom ako vlastne steniatka.....hruza, lepsie im je tusim na ulici :roll:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Sasenula » 3. Mar 2007, 15:43

My sme mali takeho psika ktory doveroval ludom a nato aj doplatil otravili nam ho :cry: :cry: :cry:
Obrázok užívateľa
Sasenula

Poslaťod dexter13 » 3. Mar 2007, 15:53

no ved to, a ona strazi areal...
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Sasenula » 3. Mar 2007, 16:01

Tak ja neviem nemala by lebo ten psik co sme mali tak by ho pustila a nechal by sa cudzim aj hladkat a mazlil by sa snim :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrázok užívateľa
Sasenula

Poslaťod jarka » 3. Mar 2007, 16:04

Náš pes tiež nepočúva, teraz má 11 mesiacov.Do 8 mesiacov počúval na slovo, teraz prišiel zlom a počúva len keď sa mu chce.Myslím si, že každý pes má svoju povahu, tak ako človek. Taktiež si myslím, že niektoré vlastnosti sú u psa nepotlačiteľné.
Obrázok užívateľa
jarka

Poslaťod SH a perzska macka:) » 3. Mar 2007, 17:21

jarka:
ten zlom, tak to je puberta :lol: tvoj pes bude posluchat ako predtym, len treba teraz na nom viacej makat :wink: a jeho to prejde. Kazdy pes ma pubertu a to v roznom veku, no ale ked to nechas tak, tak to aj tak bude vypadat... treba normalne cvicit a robit s nim ako doteraz, on vie co od neho chces, len si urobi po svojom, ale to treba zakazovat, ved jeho to prejde :D
SH a perzska macka:)

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia