Zla skúsenosť, kúpa psa – zlatý retriver
Chcela som napísať o mojej smutnej a zlej skúsenosti a kúpe šteniatka u chovateľky pani Rybanskej z Piešťan. Na Vianoce sme kúpili u pani Rybanskej malú fenku. Náš prvý spoločný psík. Priateľ si extra zobral dvoj mesačnú dovolenku, aby sa mohol o malinkú postarať. Vždy rýchlo žrávala, ale tak žerie každé šteniatko. Raz keď žrala, zabehli jej zvlhčené granule a lapala po dychu. Hneď sme neváhali a išli sme doktorovi. Kompletne ju prezrel a uistil nás, že malá je v šoku ale v poriadku. Dal jej inerciu na ukludnenie, a poslal nás domov. No jej stav sa nezlepšil, tak sme išli znova doktorovi. No už bola na tom tak zle, že ledva dýchala. Umrela nám. Dali sme ju na pitvu aby sme zistili príčinu. Pitvou lekár učil, že mala vrodenú vadu. Keď som pani Rybanskej zavolala, že ako to doriešime nechcela ani počuť. Dávala nám vinu, že sme jej nedávali žrať. Taká blbosť-kto si kúpi šteňa z lásky a nestará sa on. Neskôr dávala vinu doktorovi, že sa o ňu nepostaral. Povedala, že nám dala zdravé štena. Tak som jej poslala správu o pitve. No jej to nestačilo. Bolo jasné, že od tej sebeckej, bezcharakternej osoby nič nedostaneme a my sme boli ešte aj na vine. Par prípadov som o nej ešte aj počula, tiez bol negativne a ukazal sa jej chladny pristup. Len vás chcem varovať, že si dobre rozmyslite či od tej sebeckej, hysterickej, bezcharakternej pani kúpite niekedy psa. Tak sa mi zdá, že k psom nemá žiaden vzťah, chce len zarobiť peniaze. Hoci aj cestou, ktorá sa nedá nazvať ľudská.