cikanie stenata

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

cikanie stenata

Poslaťod lauruska » 22. Sep 2006, 13:25

Ahojte. Mam taky problem. Mam stena yorka, ktore ma 4 mesiace a stale cika doma. Bola som s nim doma pokial nemalo vsetky 3 ockovania proti psinke, cize do 3 mesiacov- vtedy som ho ucila na noviny. Teraz chodime mesiac von, aj sa vonku vycika aj vykaka ale cika kazde 2 hodiny a tak casto s nou zial chodit von nemozem lebo chodim aj do prace. Noviny som mu vzala lebo ked ich mal cikal na ne a potom vonku nechcel a radsej sa vycikal na noviny ked sme sa vratili z prechadzky. Som z neho uz nestastna, vzdy ked sa vycika doma tak ne neho nakricim, dam mu po zadku, pripadne ho i vysticujem za srst co ma za krkom a on stale nic. Uz mam taky pocit niekedy ze mi to robi naschval. Fakt neviem co dalej a dokedy bude cikat tak casto, ak to bude takto stale tak si ho asi nebudem moct nechat aj ked som si ho velmi oblubila. Prosim poradte dokedy to bude takto trvat alebo ako mam ho to mam oducit. Dakujem
lauruska

Poslaťod zuzu » 22. Sep 2006, 14:43

Ahoj, pomôže, keď naňho nebudeš iba kričať, ale ho aj pochváliš keď "to" spraví vonku. Ja som moju učila na cornfleksu som nosila stale vo vrecku, mala tri mesiace a vonku bolo -20, do pol roka by si ho mala mať naučeného. Neboj, žiadny pes neciká doma celý život (aspoň čo ja viem) oni majú vrodený zmysel pre čistotu, horšie by bolo, keby si ho nechavala nech "to" robi kde chce a nedala mu na javo že si to nepraješ..držím pršteky :wink:
Obrázok užívateľa
zuzu

Poslaťod lauruska » 22. Sep 2006, 15:35

ahoj zuzu. Jasne vzdy ju chvalim ked to spravi vonku. Kedysi som mala psiak, tiez od steniatka a ani sa nepamatam ako rychlo sa naucil cikat vonku. Ale viem, ze to bolo rychlo. Viem, ze musim mat trpezlivost, len dufam, ze sa to nas drobec nauci coskoro inak budeme mat uplne cely byt precikany. Neviem ci bolo spravne vziat jej noviny ale ked ona potom naozaj nechcela cikat vonu a radsej pockala ked sme prisli spat a urobila potrebu na tie noviny. Najhorsie je to vsak v noci, ked rano vstaneme tak su aj 3 mlacky.
lauruska

Poslaťod Mary » 22. Sep 2006, 17:16

Moja a čo si si myslela ked si si kupila psika...tomu sa treba venovať, to nieje hračka..ale to zrejme vieš. Vieš psik ti može do polroka cikať.Je to individuálne.Ale stoji to za to..za tu radosť mať psa. Ked ste si svojho psa oblubili tak ho snad nikde nedate.Ved ste to mesiace vydržali,tak prečo nie dalšie 3? :wink: Hlavne ho nezabudni pochvaliť, a ked sa doma vyšpini tak nanho iba zakrič..on si mohol zvyknuť aj na to že cikava doma na noviny.Ja som mojich psov nikdy neučila na noviny.
Prajem vam vela radosti a trpezlivosti s novym hafanom
Obrázok užívateľa
Mary

Poslaťod matav » 23. Sep 2006, 18:19

...ahoj,pokus sa steniatko co najrychlejsie naucit cikat vonku,neutesuj sa tym"ved ma len 4 mesiace" a do pol roka ma cas...v noci aspon 2x vstan a chod ho dat vycikat-rano nebudu mlacky...viem ze chodis do prace,ja tiez-preto si daj zavazok ze to mesiac vydrzis a budes trenovat so psikom cikanie :D ...noviny zahod...psika zober hned ako prides z roboty von,pri vykonani potreby ho vychval...odsleduj si kolko vypije vody a uz musis priblizne vediet kedy ho opat zobrat von...nauc psika pravidelnemu rezimu a mas navzdy pokoj :D ...vela stastia :D
Obrázok užívateľa
matav

Poslaťod anitram » 23. Sep 2006, 20:04

mali sme tiez obdobny problem s yorkinou a sa mi zda ze to bolo tiez okolo 4-5 mesiaca, bola naucena na noviny a ked sme zacali chodit von a tam dostala odmenu, ked vykonala potrebu ostala nejaka zmatena a doma cikala kade tade, ani noviny si uz nevsimala, tak som ich prestala pouzivat. Ale ked sa doma vycikala nekarkhala som, len som to ticho utrela a ked sa vycikala vonku, tak sme sa radovali, dostala piskotku a casom si uz na to zvykla, ze ked jej vonku poviem cikaj, tak sa uz vycika aj na povel. A uz sa aj tak naucila potvora mala, ze ked jej poviem kakaj a nechce sa jej, tak si len cikne, akoze spravila potrebu, ze ju nemam otravovat certik maly :twisted: chce to len trpezlivost :wink:
Obrázok užívateľa
anitram

Je to tak

Poslaťod Zuzi » 26. Sep 2006, 11:09

Hovoríš mi z duše,mám presne ten istý problém.Pred tým som to nikdy u mojej prvej fenky nezažila.Hneď všetko pochopila a potrebu robila na noviny alebo vonku.Táto druhá moja fenočka od chovateľky-množiteľky-no koment :evil:(pri odbere bola v koterci s min.20-timi ďaľšími psíkmi z niekoľkých vrhov)mi robí to isté čo tebe... ešte však čo je horšie,keď má čo(venujeme sa jej maximálne, veľa s ňou chodíme von, tak ani nemá z čoho) vyšpiní sa do vlastného pelechu.To ma vytáča. Nemôžeme ju to odučiť. Akokeby si značkovala teritórium. Má len 4 mesiace, tak dúfam, že ju to prejde.Zlepšilo sa to od začiatku, ale toto je strašné, lebo ju máme v byte.Pribudla k nej kamoška :P 2 mesačné šteniatko, ale to je úplne iné kafe :D snaží sa na novinky, vonku hneď urobí čo treba, je zlatunká a má len 2 mesiace.Robím všetko, chválim, umývam po nich, venujem sa im, akurát v noci som už pohodlná :P ale je mi jasné, že malá urobí svoju potrebu na novinky a veľká keď ju nevyvenčím, vyšpiní sa do pelechu. Podotýkam, že tam urobí len malú potrebu...Dúfam, že ju to prejde, zatiaľ, keď sa niečo také pošťastí, ihneď umývam, mením podložky.Zatiaľ som ju netrestala, ani to nekomentovala,aj tak by to nemalo význam.Ale minule môjmu mužovi rupli nervy.... :? Dal mi ultimátum...len dúfam, že tá staršia sa umúdri. Mám však obavy, že je to u toho psíka hlboko zakorenené značkovať si teritórium. Nechápem však prečo pelech.Prvá sučka si zvykla značkovať na prechádzke cestu.Táto vydrží hodiny behať po vonku a doma sa vyšpiní tesne pri dome. Drží tu potrebu až kým sa nevrátime domov. Tomu nerozumiem.Myslela som si že to len ja mám takého psa.Teší ma, že nie som v tom sama, a môj muž to hádam ešte s nami vydrží... hahaha :D :D :D Aj tak ich miluje..viac než mňa.. hahaha :D :D :D Tak držím prsty nám obom :P Výdrž !!!! Beriem to z tej humornejšiej stránky, lebo kamoške šteňa požieralo vlastné výkaly.. des, nemohla ho to odučiť.Až v neskoršom veku po 1 roku to prestal robiť.Chudera, ľutovala som ju.( mala psíčka od veľkochovateľa-psíky choval v garáži, v živote nevideli svetlo, nemali misky, miesto na spanie, nič, granule im hádzal ako sliepkam-des- potom som už vedela prečo to ten psík robil.On ich mal len pre kšeft.Zaočkovať a predať.) Tak preto je dobré vedieť o chovateľoch všetko - aj zázemie, a pod.Horšie keď sa s vami chovateľ nebaví....Potom odporúčam byť drzým a neústupným...len tak pochopíme, čo naši miláčikovia prežívajú... :P :P :P
Zuzi

Poslaťod Danka » 30. Sep 2006, 20:30

Šteniatka cikajú častejšie ako dospelé psy. Ono sa to okolo 1 roka upraví a bude cikať menej často. Ja mám doma dve čivavky a sú naučené na noviny, ale keď ideme von tak cikajú vonku. Nemôžeš mať doma noviny stále? Moje psíky sú veľmi maličké, jeden má len 900 gramov a už má rok, takže ja s nimi v zime asi von chodiť nebudem a keď tak na 2 minútky. Vieš, tá doba za ktorú sa naučia čistotnosti je u každého psíka iná. Môjho psíka som si zadovažila keď mal 4 mesiace a nikdy sa mi nevicikal a nevykakal mimo novín, fenka je od neho o 5 meiacov staršia a tej sa občas stane, že netrafí na noviny a kakať ju tam neviem naučiť doteraz. Alebo možno sa mýlim a je to vo výchove.
Danka

Re: cikanie stenata

Poslaťod Hosť » 8. Okt 2006, 8:42

lauruska píše:Ahojte. Mam taky problem. Mam stena yorka, ktore ma 4 mesiace a stale cika doma. Bola som s nim doma pokial nemalo vsetky 3 ockovania proti psinke, cize do 3 mesiacov- vtedy som ho ucila na noviny. Teraz chodime mesiac von, aj sa vonku vycika aj vykaka ale cika kazde 2 hodiny a tak casto s nou zial chodit von nemozem lebo chodim aj do prace. Noviny som mu vzala lebo ked ich mal cikal na ne a potom vonku nechcel a radsej sa vycikal na noviny ked sme sa vratili z prechadzky. Som z neho uz nestastna, vzdy ked sa vycika doma tak ne neho nakricim, dam mu po zadku, pripadne ho i vysticujem za srst co ma za krkom a on stale nic. Uz mam taky pocit niekedy ze mi to robi naschval. Fakt neviem co dalej a dokedy bude cikat tak casto, ak to bude takto stale tak si ho asi nebudem moct nechat aj ked som si ho velmi oblubila. Prosim poradte dokedy to bude takto trvat alebo ako mam ho to mam oducit. Dakujem
Tak ja ti poradim fintu a zabera to 100 % ak zacne curat udry ho po zadku a urobis to 1 2 3 a on prestane curat doma a bude sa pytat overene ! tak to skus vela stastia :wink:
Hosť

Poslaťod Hosť » 9. Okt 2006, 14:34

na to nieje ziadna sancaho to odnaucit predal ho ked si s nim nevies rady!!!!!!!
Hosť

Poslaťod ankous » 22. Jan 2007, 22:03

:? zamysleli ste sa uz niekedy nad tym, ze aj ten pes je zivy tvor?
Skuste si predstavit, ze vy ste ten pes.
My mame teraz yorka, 3apol mesacneho. :P je to bohovsky pohlad ked sa hra na dvore s nasimi skoro 80cm moskovakmi a mastinkou.
On je samozrejme dnu a da sa povedat, ze cika kazde 3 hodiny /ale poriadne/ a kaka dvakrat denne . Ucim ho aby to robil do klietky na absorbcne plienky a po dvoch tyzdnoch musim povedat ,ze to bude o.k.
Klietka? Absorbcne plienky? 1- ked je dlho sam tak od nudy nic neznici , 2- ked je dlho sam a urobi " to " tak je v podstate v suchu. Samozrejme ked sa vykadi, je to iny pripad. Ovsem klietka je dost velka a musim poznamenat, ze do nej uz chodi aj sam, hlavne ked tuzi mat pokoj.
A N K O U S
www.anniegarden.sk
Obrázok užívateľa
ankous

Poslaťod anitram » 23. Jan 2007, 8:03

ankous ty mas yorka?? tak tomu neverim :shock: , to akoby si podviedla tych ostatnych, co nas tu yorkacov odsudzuju :lol:
inak mam radost a tesim sa s tebou
Obrázok užívateľa
anitram

Poslaťod mixaela » 23. Jan 2007, 13:51

heeeejjjjj...ANITRAM...vari je to tu trestne priznavat sa, ze ma clovek yorka? :D
mixaela

Poslaťod Lada » 26. Jan 2007, 22:49

Ahoj. Ja mám doma už mesiac sučku Staffordšírskeho bullteriéra. Ešte som nemala žiadne šteniatko, tak sa to spolu učíme. Myslím, že keby bola celý deň na očiach tak potrebu ani neurobí doma. Stačí s ňou vybehnúť každú hodinku až 2 vonku a potom nemá príležitosť to urobiť doma. Bohužiaľ sa to nedá vždy ustriehnuť, napr. keď sa prebudí a ja ju hneď neberiem, tak mám o starosť postarané. Doma máme igelit a na ňom noviny to pre prípad, keď nevystriehneme situáciu alebo manžel spí po nočnej. Ináč je to šikulka, keď sa vykaká, vyciká vonku dostane odmenu a to je motivácia. Ale tiež sa stane, že po príchode domov na nás čaká rozvoniavajúce hovienko...Ja ju netrestám lebo to nieje jej vina a tiež nemôžem od nej čakať, že to vydrží keď ja niesom doma.
Lada

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia