Hovoríš mi z duše,mám presne ten istý problém.Pred tým som to nikdy u mojej prvej fenky nezažila.Hneď všetko pochopila a potrebu robila na noviny alebo vonku.Táto druhá moja fenočka od chovateľky-množiteľky-no koment
(pri odbere bola v koterci s min.20-timi ďaľšími psíkmi z niekoľkých vrhov)mi robí to isté čo tebe... ešte však čo je horšie,keď má čo(venujeme sa jej maximálne, veľa s ňou chodíme von, tak ani nemá z čoho) vyšpiní sa do vlastného pelechu.To ma vytáča. Nemôžeme ju to odučiť. Akokeby si značkovala teritórium. Má len 4 mesiace, tak dúfam, že ju to prejde.Zlepšilo sa to od začiatku, ale toto je strašné, lebo ju máme v byte.Pribudla k nej kamoška
2 mesačné šteniatko, ale to je úplne iné kafe
snaží sa na novinky, vonku hneď urobí čo treba, je zlatunká a má len 2 mesiace.Robím všetko, chválim, umývam po nich, venujem sa im, akurát v noci som už pohodlná
ale je mi jasné, že malá urobí svoju potrebu na novinky a veľká keď ju nevyvenčím, vyšpiní sa do pelechu. Podotýkam, že tam urobí len malú potrebu...Dúfam, že ju to prejde, zatiaľ, keď sa niečo také pošťastí, ihneď umývam, mením podložky.Zatiaľ som ju netrestala, ani to nekomentovala,aj tak by to nemalo význam.Ale minule môjmu mužovi rupli nervy....
Dal mi ultimátum...len dúfam, že tá staršia sa umúdri. Mám však obavy, že je to u toho psíka hlboko zakorenené značkovať si teritórium. Nechápem však prečo pelech.Prvá sučka si zvykla značkovať na prechádzke cestu.Táto vydrží hodiny behať po vonku a doma sa vyšpiní tesne pri dome. Drží tu potrebu až kým sa nevrátime domov. Tomu nerozumiem.Myslela som si že to len ja mám takého psa.Teší ma, že nie som v tom sama, a môj muž to hádam ešte s nami vydrží... hahaha
Aj tak ich miluje..viac než mňa.. hahaha
Tak držím prsty nám obom
Výdrž !!!! Beriem to z tej humornejšiej stránky, lebo kamoške šteňa požieralo vlastné výkaly.. des, nemohla ho to odučiť.Až v neskoršom veku po 1 roku to prestal robiť.Chudera, ľutovala som ju.( mala psíčka od veľkochovateľa-psíky choval v garáži, v živote nevideli svetlo, nemali misky, miesto na spanie, nič, granule im hádzal ako sliepkam-des- potom som už vedela prečo to ten psík robil.On ich mal len pre kšeft.Zaočkovať a predať.) Tak preto je dobré vedieť o chovateľoch všetko - aj zázemie, a pod.Horšie keď sa s vami chovateľ nebaví....Potom odporúčam byť drzým a neústupným...len tak pochopíme, čo naši miláčikovia prežívajú...