zuzu píše:Ahojte...chcela by som si zaobstarat psika yorkshirskeho teriera...Ankous zda sa ze ty o tom vies vsetko najlepsie...tak by som sa chcela dozvetiet co najviac o tomto psikovi aby sa mal u mna dobre a aby netrpel.A chcela by som sa opytat blizsie na tie klby...viem ze tieto male plemena mavaju problemy s klbmi tak..DAKUJEM
Ja som sice chovatelka velkych plemien, ale co sa tyka yorkov - to by som si na tvojom mieste pozrela na
www.alavis.sk . Samozrejme aj toto plemeno potrebuje zvysenu opateru. Najma co sa tyka srsti. Ak nechces chovat / chovna stanica, vystavy / odporucam nejaky modny strih. To ti urobia v salone pre psov. V zime / od 5stupnov dole / odporucam " oblecenie" a prechadzky co najkratsie. Vankusiky chodidiel odporucam po kazdej prechadzke namocit do vlaznej /moze aj trochu viac byt teplejsia / a nakremovat / ja som pouzivala indulonu na citlivu poukazku /.Od maja do oktobra nech je vonku co najcastejsie. Co sa tyka krmiva - ja by som davala RC YORK alebo niektore plnohodnotne krmivo pre male psy. Odporucam vsak aby nevyzeral ako prerastnuty pes tak asi zhruba v troch mesiacoch prejst na adult. Vtedy sa pozastavi rast a ostane ako by mal byt / to mam od chovatelky yorkov
/.
Vratim sa k Alavisu - ja by som davala od 3 mesiacov psika 0,25 tablety na den po dobu troch mesiacov. Potom by som to zopakovala - pri potiazach o mesiac - bez potiazi o pol roka.